Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam,

Mam problem, mój tel nie wykrywa karty sim. Wcześniej wszystko działało, lecz po modyfikacjach z rSapem, tel przestał wykrywać kartę sim.

Probowałem wgrać romy (kenzo) przez TWRP..lecz to nie przyniosło efektu. Próbowałem również zrobić wipe poprzez twrp. Czy ktoś może mi powiedzieć w jaki sposób mogę przywrócić ustawienia fabryczne? Czy wgranie romu przez miflash może coś pomóc?

Nie wiem co mogę jeszcze zrobić w tej kwestii..........:/

Za wszelkie pomocne podpowiedzi wielkie dzięki :)

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Wpisz w dialerze *#06# i sprawdź czy masz imei w telefonie. Możliwe, że stało się to co u mnie po wgrywaniu miui 8 na androidzie 6.0

Jeśli to w tym problem to w tym temacie znajduje się rozwiązanie: 

Szczególnie chodzi o 3 ostatnie posty. Ja wgrałem za radą sp4ubw podrzucone przez niego 3 pliki modem i kartę mi wykrywało, ale nie miałem w telefonie imei i co jakiś czas pokazywał się błąd z kontem xiaomi więc trochę pogrzebałem i w temacie, którego link wstawiłem znalazłem rozwiązanie, sp4ubw to ładnie opisał, więc myślę, że dasz radę, w razie czego postaram się pomóc.

Edytowane przez kamilstw7
Opublikowano

Problem w tym, że próbowałem połączyć się z kontem Xiaomi...wpisywałem poprawnie hasło..ale nic z tego...stanęło na tym, że po włączeniu tel wyświetla się napis "This device is locked" i jedyne co mogę zrobić to wpisać hasło i kliknąć aktywuj..

Probowałem przez adb włączyć diag mode żeby coś pokombinować ale po wpisaniu adb devices i potem adb reboot edl tel się restartuje...

Nie mam pomysłu jak z tym walczyć.

Opublikowano

Po wpisaniu tych komend żeby wejść w diag mode spróbuj wgrać te pliki modem, powinny pójść, a wtedy powinieneś odzyskać zasięg i już tylko przywrócenie imei z pudełka i myślę, że wszystko wróci do normy jak u mnie. A bootloader masz odblokowany czy zablokowany? Mi to miui 8 na androidzie 6.0 blokowało bootloader, ale odblokowywałem go później bez problemu.

Opublikowano

Nie bardzo rozumiem w jaki sposób mam wgrać te pliki modem..gdzie mam je najpierw skopiować..sciągnąłem je....odpaliłem fastboota i próbowałem wpisać te komendy ale może ich załadować..mam gdzieś je przenieść..

Sry za mą nieporadność

Opublikowano

Ja odpaliłem cmd jako administrator i pokazała mi się ścieżka C:/Users/Nazwa użytkownika (w moim przypadku Kamil) i w ten folder właśnie to wrzuciłem, czyli C:Użytkownicy/Kamil i wtedy te komendy. Telefon musisz mieć odpalony w trybie fastboot z odblokowanym bootloaderem.

Opublikowano

Nic z tego tel powrócił do stanu poprzedniego czyt."this device is locked" wymaga zalogowania się do konta Xiaomi..

Próbowałem z poziomu fastboota wklepać te komendy ..ale NIE udało mi się.Teraz jedyne co mogę zrobić to wejść w fastboota lub wejść w diag mod..

A propo wcześniejszego pytania, bootloader był odblokowany..sprawdzałem komendą 

1. fastboot oem device-info

Robiłem zgodnie z poradnikiem sp4ubw do momentu gdzie po włączeniu debugowania i włączenia tel w trybie fastboot wszystko było ok...

Jakieś pomysły??

Opublikowano

Udało mi się ponownie wgrać roma kenzo_global_images_V7.3.5.0.LHOMIDD_20160419.0000.19_5.1_global poprzez miflash...odrazu w fastboocie wpisałem 3 komendy z modemami...tel wstał jest sieć wszystko ok..nie mineła minuta i tel samoczynnie wyświetlił mi komunikat : This device is locked, i prosi i weryfikacje hasła do konta...i znów to samo..Czy jest jakiś sposób, żeby w szybkim czasie to wyłączyć lub zakombinować coś innego w tym temacie

Pozdrawiam!

Opublikowano

A jak wpiszesz w dialerze *#06# to pokazuje Ci Twój numer imei? Możliwe, że Twój telefon jest go pozbawiony, bo u mnie też się to wyświetlało, ale po wprowadzeni telefon w tryb diagnostyczny i dodaniu mu imei programem z mojego postu w tym temacie, który wcześniej miałeś podany ustały wszystkie problemy. Samo wgranie plików modem przywracało odczytywanie kart sim, ale żeby się pozbyć błędu z kontem xiaomi brakowało numeru imei, w obu polach wpisuje się ten sam. Ja kilka razy wpisywałem komendę na tryb diagnostyczny i klikałem żeby program wgrał imei i po kilkukrotnym wyświetleniu napisu PASS zrestartowałem telefon i operacja się udała. Siedziałem nad tym do późna i w końcu wyszło.

Opublikowano

Nie pokazuje IMEi.Udało mi się wgrać roma z rootem...teraz jestem na etapie wprowadzania IMEI za pomoca tego programiku, który podałeś..Niestety nie mam przy sobie pudełka z IMEi, w jaki sposób za pomocą https://www.google.com/settings/dashboard można odczytać swój Imei?

Ok udało się przywrócić IMEI..Wygląda na to, że telefon wrócił do żywych. Dzięki wielkie za pomoc. Uważam, że temat będzie przydatny dla innych. Do zamknięcia

Pozdrawiam

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...