rawyolks Opublikowano 22 Października 2013 Opublikowano 22 Października 2013 Wersja MIUI: Jakim użytkownikiem jesteś? -- używam MIUI od pewnego czasu Opis znalezionego błędu Witam. Piszę w sprawie znanego buga występującego afaik we wszystkich portach miui na mtk: nierozpoznawanie kontaktów. Czasem ta sama osoba dzwoni do nas z numeru 666xxxyyy, a pisze z +48666xxxyyy i już telefon zależnie jak mamy kogoś zapisanego głupieje. Kolega d00lar z forum.android.com znalazł solucję na xda i bardzo bym prosił, aby została ona wprowadzona do miuiandroid na stałe. http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2268120 Pozdrawiam. Logcat Dodatkowe informacje
Acid Opublikowano 22 Października 2013 Opublikowano 22 Października 2013 Takie coś powinien wprowadzić autor romu czyli Juelian. Jeśli tworzy rom z użyciem patch_rom to takie fixy są łatwiejsze do zrobienia dla niego niż dla nas. U nas jest kupa roboty bo tu jest dekompilacja frameworka i sms.apk.
AmyS Opublikowano 22 Października 2013 Opublikowano 22 Października 2013 Mam nadzieję, że w najbliższym czasie Juelian postara się naprawić podstawowy problem MIUI
Acid Opublikowano 22 Października 2013 Opublikowano 22 Października 2013 Ok a czyszczenie danych aplikacji Osoby/Kontakty w Ustawienia > Aplikacje nie pomaga? I ponowny import kontaktów?
zdziekonski Opublikowano 22 Października 2013 Opublikowano 22 Października 2013 U mnie na Red Rice pomogło i po najnowszej aktualizacji już ten problem nie wystąpił, ważne też jest aby zaznaczyć w opcjach numer kierunkowy, wtedy nie jest ważne jak zapisany jest kontakt z prefiksem, czy bez to wyświetla go dobrze
rawyolks Opublikowano 22 Października 2013 Autor Opublikowano 22 Października 2013 U mnie na Red Rice pomogło i po najnowszej aktualizacji już ten problem nie wystąpił, ważne też jest aby zaznaczyć w opcjach numer kierunkowy, wtedy nie jest ważne jak zapisany jest kontakt z prefiksem, czy bez to wyświetla go dobrze Wygląda na to, że ten człowiek ma rację Na próbę w jednym kontakcie, usunąłem +48, ustawiłem kraj na (obojętne) Afganistan, żeby zmienić później na Polskę. Przyszło połączenie, potem sms - kontakt zidentyfikowany poprawnie.-- 22 paź 2013, o 13:23 --Jednak problem wrócił, jakimś fartem na jednym konkretnym kontakcie rozpoznawało poprawnie.
zdziekonski Opublikowano 24 Października 2013 Opublikowano 24 Października 2013 A zrobiłeś najpierw czyszczenie aplikacji osoby i ponowny import kontaktów?
Rekomendowane odpowiedzi