Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wersja MIUI:

Jakim użytkownikiem jesteś? -- używam MIUI od pewnego czasu

Opis znalezionego błędu

Witam.

Piszę w sprawie znanego buga występującego afaik we wszystkich portach miui na mtk: nierozpoznawanie kontaktów. Czasem ta sama osoba dzwoni do nas z numeru 666xxxyyy, a pisze z +48666xxxyyy i już telefon zależnie jak mamy kogoś zapisanego głupieje.

Kolega d00lar z forum.android.com znalazł solucję na xda i bardzo bym prosił, aby została ona wprowadzona do miuiandroid na stałe.

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2268120

Pozdrawiam.

Logcat

Dodatkowe informacje

Opublikowano

Takie coś powinien wprowadzić autor romu czyli Juelian. Jeśli tworzy rom z użyciem patch_rom to takie fixy są łatwiejsze do zrobienia dla niego niż dla nas. U nas jest kupa roboty bo tu jest dekompilacja frameworka i sms.apk.

Opublikowano

U mnie na Red Rice pomogło i po najnowszej aktualizacji już ten problem nie wystąpił, ważne też jest aby zaznaczyć w opcjach numer kierunkowy, wtedy nie jest ważne jak zapisany jest kontakt z prefiksem, czy bez to wyświetla go dobrze

Opublikowano
U mnie na Red Rice pomogło i po najnowszej aktualizacji już ten problem nie wystąpił, ważne też jest aby zaznaczyć w opcjach numer kierunkowy, wtedy nie jest ważne jak zapisany jest kontakt z prefiksem, czy bez to wyświetla go dobrze

Wygląda na to, że ten człowiek ma rację :)

Na próbę w jednym kontakcie, usunąłem +48, ustawiłem kraj na (obojętne) Afganistan, żeby zmienić później na Polskę. Przyszło połączenie, potem sms - kontakt zidentyfikowany poprawnie.

-- 22 paź 2013, o 13:23 --

Jednak problem wrócił, jakimś fartem na jednym konkretnym kontakcie rozpoznawało poprawnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...