Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziwne, telefon przychodzi z baterią naładowaną w ok 40% , napisz jaki masz soft, może ktoś biegły w temacie pomoże.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Ja również otrzymałem telefon z poziomem baterii - 2% czy ktoś więcej spotkał się z tym i zna rozwiązanie?  Z góry będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc. 

Opublikowano

Dziekuje koledzy za odpowiedzi.

A teraz co ustaliłem i probowałem zrobić:

Telefon ma jakiś dziwny chiński rom :7,1,9,0,0(LHOCNCL)

Telefon wchodzi w FastBoot jednak bootloader zablokowany.

Probowałem ten tutuorial : Instalacja systemu na zablokowany bootloader - Tutoriale - Forum MIUIPolska.pl | MIUI, Xiaomi, poradniki i aktualności

Niestety otrzymuje bład "device is locked" wg googla to właśnie zablokoany bootloader.

Próbowałem ten tutorial: http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html

Jednak utknąłem przy punkcie 6.

Telefon wykrywa mi sie ciągle jako urządzenie nieznane i to na 2 różnych komputerach.

Próbowałem też przez kartę pamięci wgrac update ale chwile pomieli zrebootuje i nic się z softem nie dzieje.

Teraz planuje zgłosić się po kod do odblokowania bootloadera do xiaomi i próbowac z miflash.

Wszelkie sugestie baaaardzo mile widziane.

Opublikowano

Jak masz blokadę BL to zainstaluj Global lub Dev przez MiFlash. Pamiętaj o systemie x64 i wgraniu niezbędnych sterowników, bo zapewne nie są zainstalowane na komputerze.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

próbowałem wgrać global przez miflash ale ciągle mam komunikat że device is locked. poprzez aplikacje w telefonie też się nie daje :/

Gdy go próbuje włączyć w tryb recovery to tylko miga mi czerwona bateryjka nie nic się wiecej nie pojawia. nawet kombinacja 3 przyciski na raz daje taki efekt.

Edytowane przez Matysz
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...