michalwisnia Opublikowano 16 Czerwca 2016 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Cześć, Kupiłem nowy redmi note 3 pro prime ale bateria cały czas pokazuje -2% pomimo że telefon jest podłączony do ładowarki. Jaka może byc tego przyczyna??
muszateq Opublikowano 16 Czerwca 2016 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Dziwne, telefon przychodzi z baterią naładowaną w ok 40% , napisz jaki masz soft, może ktoś biegły w temacie pomoże. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
michalwisnia Opublikowano 16 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2016 Miui global 7.1 7.17.9.0 lh0cncl
Acid Opublikowano 16 Czerwca 2016 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Jaki Global... W nazwie wersji masz "cn" ... Wgraj prawdziwy Global z en.miui.com bo masz syf. Z MI 5
Matysz Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 Witam Ja również otrzymałem telefon z poziomem baterii - 2% czy ktoś więcej spotkał się z tym i zna rozwiązanie? Z góry będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc.
Blest Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 Spróbuj wgrać system przez MiFlash, np. Miui 8 Global. Przed tym jeszcze spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne.
adrx Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 Polecam ten poradnik http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html Wydaję się skomplikowane, ale tylko na początku.
Matysz Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 Dziekuje koledzy za odpowiedzi. A teraz co ustaliłem i probowałem zrobić: Telefon ma jakiś dziwny chiński rom :7,1,9,0,0(LHOCNCL) Telefon wchodzi w FastBoot jednak bootloader zablokowany. Probowałem ten tutuorial : Instalacja systemu na zablokowany bootloader - Tutoriale - Forum MIUIPolska.pl | MIUI, Xiaomi, poradniki i aktualności Niestety otrzymuje bład "device is locked" wg googla to właśnie zablokoany bootloader. Próbowałem ten tutorial: http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html Jednak utknąłem przy punkcie 6. Telefon wykrywa mi sie ciągle jako urządzenie nieznane i to na 2 różnych komputerach. Próbowałem też przez kartę pamięci wgrac update ale chwile pomieli zrebootuje i nic się z softem nie dzieje. Teraz planuje zgłosić się po kod do odblokowania bootloadera do xiaomi i próbowac z miflash. Wszelkie sugestie baaaardzo mile widziane.
Morvi Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 Jak masz blokadę BL to zainstaluj Global lub Dev przez MiFlash. Pamiętaj o systemie x64 i wgraniu niezbędnych sterowników, bo zapewne nie są zainstalowane na komputerze. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Matysz Opublikowano 14 Września 2016 Opublikowano 14 Września 2016 (edytowane) próbowałem wgrać global przez miflash ale ciągle mam komunikat że device is locked. poprzez aplikacje w telefonie też się nie daje :/ Gdy go próbuje włączyć w tryb recovery to tylko miga mi czerwona bateryjka nie nic się wiecej nie pojawia. nawet kombinacja 3 przyciski na raz daje taki efekt. Edytowane 14 Września 2016 przez Matysz
Rekomendowane odpowiedzi