mayron Opublikowano 11 Czerwca 2016 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Witam, Mam telefon xiaomi redmi 3 dopiero co kupiony na Allegro. Wszystko ok technicznie do momentu kiedy w ustawieniach włączyłem opcję "elden mode czy el mode" jedyna nazwa po angielsku a całym menu polski. Po włączeniu tego czy kliknięciu enable telefon uruchomił się ponownie ale do momentu ikonki MIUMI i i mrugającymi kropkami i tyle nic więcej się nie dzieje telefon nie reaguje na HARD RESET. Co to jest? Czy ktoś mógłbym mi wrzucić screeny abym mógł odnaleść tą funkcję i przyczynę? Pozdrawiam
Vergiliusz Opublikowano 14 Czerwca 2016 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Aż tak się nie znam ale jak już masz tam Lite mode i Child moode, może to jest jakiś modyfikowany ROM i to nie przez xiaomi.eu a ktoś nie umiejętnie wywalił tą opcję ale nie usunął z listy. Telefon próbuje się uruchomić w tym trybie ale nie ma co wczytać, no chyba że to coś innego. Musi zareagować na Hard Reset w końcu to ostatnia deska ratunku.
mayron Opublikowano 14 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2016 Próbowałem zrobić hard reset ale dopiero 8-9 razie wskoczyło takie menu jak na zdjęciu. Nie można z tego wyjść. Po przytrzymaniu POWER telefon gaśnie i uruchamia się ponownie do stanu ładowania z ikonką. Jestem przekonany że kupiłem nowy trefny telefon. Sprzedający dużo sztuk sprzedał i ma inne modele. Więc czym prędzej go wymienię na nową sztukę. Tak czy owak problem pozostaje w tym egzemplarzu.
cukru Opublikowano 14 Czerwca 2016 Opublikowano 14 Czerwca 2016 @mayron To dobrze, że wyskakuje Ci to menu. Jeśli masz choć odrobinę chęci i samozaparcia, to możesz wgrać system od nowa. Polecam ten poradnik https://miuipolska.pl/forum/topic/10752-kompedium-wiedzy-redmi-3-rom-root-recovery-bootloader-faq/?page=1 - jest bardziej ogólny, o samym wgrywaniu systemu traktuje ten poradnik https://miuipolska.pl/forum/topic/9512-instalacja-systemu-na-zablokowany-bootloader/ Jeśli nie to cóż, powodzenia przy wymianie na nowy.
Rekomendowane odpowiedzi