Xeonn Opublikowano 10 Czerwca 2016 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Witam, posiadam telefon Xiaomi Mi Note Pro z wersją MIUI 6.3.3 i od czasu aktualizacji do właśnie tej wersji, mam problem z aktualizacjami. Mianowicie podczas próby zainstalowania następnej wersji telefon się po prostu resetuje do momentu pokazania się loga Mi, potem się wyłącza i trzeba go uruchomić ręcznie. Tak jakby została całkowicie pominięta część aktualizowania. Co mogę zrobić? Proszę o pomoc.
Acid Opublikowano 10 Czerwca 2016 Opublikowano 10 Czerwca 2016 A jaką metodą instalujesz? Masz tam w ogóle twrp? Jeśli nie to najpierw wgraj twrp a potem rom. Oczywiście masz rom miuipolska i nie masz zablokowanego bootloadera? Z MI 5
Xeonn Opublikowano 11 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2016 instaluje z poziomu telefonu poprzez aplikacje "aktualizacje", zawsze tak aktualizowałem i nie było problemu. Tak, mam rom miuipolska. A jak sprawdzić czy nie mam zablokowanego bootloadera? Niezbyt się na tym znam..
Acid Opublikowano 12 Czerwca 2016 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Musisz mieć Twrp. Poczytaj instrukcję instalacji 2015. Z MI 5
Xeonn Opublikowano 20 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2016 No i wszystko jasne. Mój błąd. Nie zauważyłem że podczas pobierania aktualizacji z alternatywnych serwerów trzeba ponownie szukać odpowiedniego modelu telefonu. Wszystko działa Temat do zamknięcia/usunięcia.
Rekomendowane odpowiedzi