Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Udało mi się odblokować bootloader.

Nie udawało mi się natomiast wgrać twrp.

Spróbowałem metodą z linuksa, poszło, pojawiło się, telefon się zrestartował po wszystkim i... przy uruchamianiu pojawia się logo Mi, znika i pojawia jeszcze raz.

Podłączony telefon jest wykrywany, bootloader chyba się zablokował ponownie a przynajmniej tak wynika z tego:

C:\Program Files (x86)\Xiaomi\MiPhone\Google\Android>fastboot.exe oem device-info
...
(bootloader)    Device tampered: false
(bootloader)    Device unlocked: false
(bootloader)    Charger screen enabled: true
(bootloader)    Display panel:
OKAY [  0.016s]
finished. total time: 0.016s

Da się sprawę uratować?

Dodatkowo podaje: http://wklej.org/id/2543399/txt/

Edytowane przez fi9o
Opublikowano

Próbuj wgrać MiFlashem w download mode rom fastboot china dev i spróbuj jeszcze raz odblokować bootloader

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Cześć.

w download mode wchodziłem do tej pory przez adb reboot edl co teraz jest niemożliwe, bo telefon nie jest wykrywany przez adb. :(

Opublikowano
4 minuty temu, fi9o napisał:

Cześć.

w download mode wchodziłem do tej pory przez adb reboot edl co teraz jest niemożliwe, bo telefon nie jest wykrywany przez adb. :(

To może spróbuj komendy w trybie fastboot:

fastboot oem edl

albo napraw sterowniki dla adb.

Opublikowano

Urządzenie wygląda na poprawnie wykrywane:

C:\Program Files (x86)\Xiaomi\MiPhone\Google\Android>fastboot.exe devices
4a9cbd35        fastboot

C:\Program Files (x86)\Xiaomi\MiPhone\Google\Android>fastboot.exe oem edl
...
FAILED (remote: unknown command)
finished. total time: 0.003s

Więc to chyba nie kwestia sterowników.

Opublikowano

Właśnie to zrobiłem, procedura wgrania romu przeszła, zakończona sukcesem - wciąż nie bootuje, objawy identyczne jak wcześniej.

Opublikowano (edytowane)

To komplikuje sprawę, czy napewno wgrywałeś china dev dla wersji snapdragon kenzo ?

Edytowane przez Rajczu
Opublikowano

U mnie było to samo, nieprawidłową wersje romu przez pomyłkę ściągłem, dopiero póxniej na to wpadłem.  edl.cmd  pomógł w wejsciu z fastmode do download

Opublikowano

Kochani,

Nie wiem już o co chodzi ale udało się, rom się wgrał, i telefon się podniósł!!!!!!!

Ile ja się stresu najadłem... i koniec końców, polska społeczność skupiona w okoł miui pomogła :)

No to co, zaraz się zaczniemy bawić znów w bootloader i twrp bo teraz wiem jak naprawić :-D

@moderoatorzy, chciałbym by wątek został otwarty jeszcze przez 2-3 dni, gdyby problem wrócił.

Po tym czasie napiszę jeśli wszystko będzie dobrze i temat zamkniemy.

Opublikowano

Wybaczcie post pod postem, proszę.

Mam pytanie czy taki komuniakat to potwierdzenie odblokowania?

C:\Program Files (x86)\Xiaomi\MiPhone\Google\Android>fastboot.exe oem device-info
...
(bootloader)    Device tampered: false
(bootloader)    Device unlocked: true
(bootloader)    Charger screen enabled: true
(bootloader)    Display panel:
OKAY [  0.009s]
finished. total time: 0.013s

Zamieszczam takżę screen.

Czy teraz można zacząć bezpiecznie brać się za twrp?

Przechwytywanie.PNG

Opublikowano (edytowane)

(bootloader)    Device tampered: false
(bootloader)    Device unlocked: true
(bootloader)    Charger screen enabled: true

Ta linia cię interesuję, true oznacza że bootloader jest odblokowany, możesz instalować TWRP ;)

Edytowane przez Rajczu
Opublikowano

Witam,

Zacznę do tego, że jestem początkujący, jeśli chodzi o ingerowanie przeróbki itp telefonów. Jednak udało mi się odblokować bootloadera. Następnie chciałem zrobić roota i tu pojawił się problem. Wgrałem twrp zgodnie z tym poradnikiem http://xiaomitips.com/guide/root-redmi-note-3-snapdragon/...niestety po zainstalowaniu SuperSu i zrobieniu resetu tel już się nie podniósł..;/

Zacząłem szukać po forach jak przywrócić mu "poprzedni stan"

Próbowałem krok po kroku zgodnie z tą instrukcją http://en.miui.com/thread-193681-1-1.html lecz na samym końcu gdy należy wciśnąć vol - lub power + vol - ...i podlączyć telefon ..Redmi przechodzi w Fastboot próbowałem sam vol-, power + vol-..ciągle włącza się fastboot. a nie powinien

Czy ktoś mógłby mi pomóc..podpowiedzieć co mogę zrobić

Dodam, że gdy przytrzymam vol + i power mogę wejść do TWRP..jeśli to miałoby jakoś pomóc

Pozdrawiam!

Opublikowano

Spróbuj z tym: http://en.miui.com/thread-290959-1-1.html

Choć wydaje mi się, ze powinieneś założyć oddizelny temat.

Sciągasz archiwum które jest w tym pośćie, właczasz telefon w fastboot, uruchamiasz plik edl.cmd i zostanie uruchomiony download mode, który za pomocą miflash i romu fastboot pozwoli wgrać na nowo system.

p.s. - jak wgrywałeś twrp? Mam z tym problem i nie udaje mi się zrobić tego poprawnie,

Opublikowano
32 minuty temu, mark napisał:

Witam,

Zacznę do tego, że jestem początkujący, jeśli chodzi o ingerowanie przeróbki itp telefonów. Jednak udało mi się odblokować bootloadera. Następnie chciałem zrobić roota i tu pojawił się problem. Wgrałem twrp zgodnie z tym poradnikiem http://xiaomitips.com/guide/root-redmi-note-3-snapdragon/...niestety po zainstalowaniu SuperSu i zrobieniu resetu tel już się nie podniósł..;/

Zacząłem szukać po forach jak przywrócić mu "poprzedni stan"

Próbowałem krok po kroku zgodnie z tą instrukcją http://en.miui.com/thread-193681-1-1.html lecz na samym końcu gdy należy wciśnąć vol - lub power + vol - ...i podlączyć telefon ..Redmi przechodzi w Fastboot próbowałem sam vol-, power + vol-..ciągle włącza się fastboot. a nie powinien

Czy ktoś mógłby mi pomóc..podpowiedzieć co mogę zrobić

Dodam, że gdy przytrzymam vol + i power mogę wejść do TWRP..jeśli to miałoby jakoś pomóc

Pozdrawiam!

Jeśli możesz wejść do twrp, i masz dostęp do pamięci wewnętrznej możesz odrazu wgrać rom xiaomi.eu, bez fastboota ;)

Opublikowano

Uruchomiło się TWRP, drugi, albo trzeci raz. Co poprzednio kończyło się wgrywaniem na nowo przez fastboot romu.

Teraz powinien normlanie dać install, wybrać rom xiaomi.eu i to wszystko?

Opublikowano (edytowane)

na początku możesz zrobić sobie backup obecnego systemu na wypadek gdyby coś poszło nie tak ;) 

Kiedy plik z romem xiaomi.eu masz w pamięci telefonu, najpierw wykonujesz full wipe (w advanced wipe zaznaczasz /data /cache /art-cache /system). Potem przechodzisz do zakładki install i wybierasz plik zip z romem xiaomi.eu, po instalacji restart ;)

Edytowane przez Rajczu
Opublikowano (edytowane)

Pośpieszyłem się, sprawa do zrobienia od nowa. :/

Telefon ponownie nie wstaje, objawy jak z pierwszego posta.

Więc zaczynamy od nowa.

P.S. - nie uzyłem super su od Ciebie, tylko to które zaproponowało mi twrp.

Edytowane przez fi9o
Opublikowano (edytowane)

@sp4ubw jeśli to wszystko co masz do powiedzenia to milcz.

Forum jest miejscem w którym zasięga się pomocy, jeśli masz z tym problemem możę trafiłeś w złe miejsce.

Tak więć powtarzam, jak nie masz nic do powiedzenia, proponuje nie odzywać się.

http://wklej.org/id/2555445/txt/

zapisz z próby uruchomienia Flash_TWRP.bat

które przeszło poprawnie lecz na końcu kiedy przychodzi moment uruchomienia twrp znów pojawia się czarny ekran z miniaturką telefonu.

Jak w obrazu wyzej.

Edytowane przez fi9o
uzupełnienie informacji
Opublikowano (edytowane)

Forum jest miejscem, gdzie również się czyta. A przez takich jak Ty codziennie trzeba czytać to samo bo nie czytają. Twoj problem jest taki mały, ze aż niewarty pisania o nim. Więc raczej Ty milcz i zacznij czytać.

Edytowane przez sp4ubw
  • Like 1
Opublikowano

Niestety po wgraniu przez TWRP "xiaomi.eu_multi_hennessy_6.5.26_v7-5.0.zip" i restarcie tel nie podniósł się..../ pojawia sie logo..

Dodam, że przy próbie wyłączenia tel samoczynnie sie restartuje..moge go wyłączyć jedynie przez TWRP

Czy ktoś mógłby podrzucić jakiś pomysł, bo szczerze nie mam pomysłu co dalej.

Pozdrawiam

Opublikowano

Niestety po wgraniu przez TWRP "xiaomi.eu_multi_hennessy_6.5.26_v7-5.0.zip" i restarcie tel nie podniósł się..../ pojawia sie logo..

Dodam, że przy próbie wyłączenia tel samoczynnie sie restartuje..moge go wyłączyć jedynie przez TWRP

Czy ktoś mógłby podrzucić jakiś pomysł, bo szczerze nie mam pomysłu co dalej.

Pozdrawiam

Oczywiście że nie działa, jeśli masz Redmi Note 3 ze Snapdragonem to wgraj wersje dla kenzo. Hennessy jest przeznaczona dla procesów mediateka

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Pośpieszyłem się, sprawa do zrobienia od nowa. :/

Telefon ponownie nie wstaje, objawy jak z pierwszego posta.

Więc zaczynamy od nowa.

P.S. - nie uzyłem super su od Ciebie, tylko to które zaproponowało mi twrp.

Przy pytaniu przy wyjściu z recovery czy zainstalować super su, odpowiadamy, że nie.

Instalujemy tylko z paczki, nic poza tym ani zamiast tego.

Wysłane z Mi4c

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...