fi9o Opublikowano 9 Czerwca 2016 Opublikowano 9 Czerwca 2016 (edytowane) Udało mi się odblokować bootloader. Nie udawało mi się natomiast wgrać twrp. Spróbowałem metodą z linuksa, poszło, pojawiło się, telefon się zrestartował po wszystkim i... przy uruchamianiu pojawia się logo Mi, znika i pojawia jeszcze raz. Podłączony telefon jest wykrywany, bootloader chyba się zablokował ponownie a przynajmniej tak wynika z tego: C:\Program Files (x86)\Xiaomi\MiPhone\Google\Android>fastboot.exe oem device-info ... (bootloader) Device tampered: false (bootloader) Device unlocked: false (bootloader) Charger screen enabled: true (bootloader) Display panel: OKAY [ 0.016s] finished. total time: 0.016s Da się sprawę uratować? Dodatkowo podaje: http://wklej.org/id/2543399/txt/ Edytowane 9 Czerwca 2016 przez fi9o
Rajczu Opublikowano 10 Czerwca 2016 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Próbuj wgrać MiFlashem w download mode rom fastboot china dev i spróbuj jeszcze raz odblokować bootloader Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
fi9o Opublikowano 10 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2016 Cześć. w download mode wchodziłem do tej pory przez adb reboot edl co teraz jest niemożliwe, bo telefon nie jest wykrywany przez adb.
fredek Opublikowano 10 Czerwca 2016 Opublikowano 10 Czerwca 2016 4 minuty temu, fi9o napisał: Cześć. w download mode wchodziłem do tej pory przez adb reboot edl co teraz jest niemożliwe, bo telefon nie jest wykrywany przez adb. To może spróbuj komendy w trybie fastboot: fastboot oem edl albo napraw sterowniki dla adb.
fi9o Opublikowano 10 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2016 Urządzenie wygląda na poprawnie wykrywane: C:\Program Files (x86)\Xiaomi\MiPhone\Google\Android>fastboot.exe devices 4a9cbd35 fastboot C:\Program Files (x86)\Xiaomi\MiPhone\Google\Android>fastboot.exe oem edl ... FAILED (remote: unknown command) finished. total time: 0.003s Więc to chyba nie kwestia sterowników.
Rajczu Opublikowano 10 Czerwca 2016 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Pobierz paczkę z tego wątku na xda. wypakuj ją na podłączonym w fastboot telefonie uruchom plik edl.cmd
fi9o Opublikowano 10 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2016 Właśnie to zrobiłem, procedura wgrania romu przeszła, zakończona sukcesem - wciąż nie bootuje, objawy identyczne jak wcześniej.
Rajczu Opublikowano 10 Czerwca 2016 Opublikowano 10 Czerwca 2016 (edytowane) To komplikuje sprawę, czy napewno wgrywałeś china dev dla wersji snapdragon kenzo ? Edytowane 10 Czerwca 2016 przez Rajczu
ajgor Opublikowano 10 Czerwca 2016 Opublikowano 10 Czerwca 2016 U mnie było to samo, nieprawidłową wersje romu przez pomyłkę ściągłem, dopiero póxniej na to wpadłem. edl.cmd pomógł w wejsciu z fastmode do download
fi9o Opublikowano 10 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2016 Kochani, Nie wiem już o co chodzi ale udało się, rom się wgrał, i telefon się podniósł!!!!!!! Ile ja się stresu najadłem... i koniec końców, polska społeczność skupiona w okoł miui pomogła No to co, zaraz się zaczniemy bawić znów w bootloader i twrp bo teraz wiem jak naprawić @moderoatorzy, chciałbym by wątek został otwarty jeszcze przez 2-3 dni, gdyby problem wrócił. Po tym czasie napiszę jeśli wszystko będzie dobrze i temat zamkniemy.
fi9o Opublikowano 12 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2016 Wybaczcie post pod postem, proszę. Mam pytanie czy taki komuniakat to potwierdzenie odblokowania? C:\Program Files (x86)\Xiaomi\MiPhone\Google\Android>fastboot.exe oem device-info ... (bootloader) Device tampered: false (bootloader) Device unlocked: true (bootloader) Charger screen enabled: true (bootloader) Display panel: OKAY [ 0.009s] finished. total time: 0.013s Zamieszczam takżę screen. Czy teraz można zacząć bezpiecznie brać się za twrp?
Rajczu Opublikowano 12 Czerwca 2016 Opublikowano 12 Czerwca 2016 (edytowane) (bootloader) Device tampered: false (bootloader) Device unlocked: true (bootloader) Charger screen enabled: true Ta linia cię interesuję, true oznacza że bootloader jest odblokowany, możesz instalować TWRP Edytowane 12 Czerwca 2016 przez Rajczu
fi9o Opublikowano 12 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2016 Po próbie instalacji twrp zwisł na bootowaniu na logo MI... Próbowałem przez fastboot, podając ręcznie komendy, wg. tego co acid pisał tutaj Skrypt MIUIPolska dot. TWRP przechodzi w całości, ale w momencie kiedy powinien uruchomić twrp pojawia się: http://www.techgrapple.com/wp-content/uploads/2016/02/Unlock-Redmi-Note-3-Bootloader.jpg Pomysły co robię źle?
Rajczu Opublikowano 12 Czerwca 2016 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Link z obrazkiem nie działa Skąd pobrałeś TWRP podczas ręcznego wpisywania komend i czy napewno pobierasz go dla kenzo ?
fi9o Opublikowano 12 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2016 twrp pobrane ze strony twrp. Tak, na pewno dla kenzo. Dla potwierdzenia słów: https://dl.twrp.me/kenzo/ link skąd pobierałem. wybrałem pierwszą od góry.
mark Opublikowano 12 Czerwca 2016 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Witam, Zacznę do tego, że jestem początkujący, jeśli chodzi o ingerowanie przeróbki itp telefonów. Jednak udało mi się odblokować bootloadera. Następnie chciałem zrobić roota i tu pojawił się problem. Wgrałem twrp zgodnie z tym poradnikiem http://xiaomitips.com/guide/root-redmi-note-3-snapdragon/...niestety po zainstalowaniu SuperSu i zrobieniu resetu tel już się nie podniósł..;/ Zacząłem szukać po forach jak przywrócić mu "poprzedni stan" Próbowałem krok po kroku zgodnie z tą instrukcją http://en.miui.com/thread-193681-1-1.html lecz na samym końcu gdy należy wciśnąć vol - lub power + vol - ...i podlączyć telefon ..Redmi przechodzi w Fastboot próbowałem sam vol-, power + vol-..ciągle włącza się fastboot. a nie powinien Czy ktoś mógłby mi pomóc..podpowiedzieć co mogę zrobić Dodam, że gdy przytrzymam vol + i power mogę wejść do TWRP..jeśli to miałoby jakoś pomóc Pozdrawiam!
fi9o Opublikowano 12 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2016 Spróbuj z tym: http://en.miui.com/thread-290959-1-1.html Choć wydaje mi się, ze powinieneś założyć oddizelny temat. Sciągasz archiwum które jest w tym pośćie, właczasz telefon w fastboot, uruchamiasz plik edl.cmd i zostanie uruchomiony download mode, który za pomocą miflash i romu fastboot pozwoli wgrać na nowo system. p.s. - jak wgrywałeś twrp? Mam z tym problem i nie udaje mi się zrobić tego poprawnie,
Rajczu Opublikowano 12 Czerwca 2016 Opublikowano 12 Czerwca 2016 32 minuty temu, mark napisał: Witam, Zacznę do tego, że jestem początkujący, jeśli chodzi o ingerowanie przeróbki itp telefonów. Jednak udało mi się odblokować bootloadera. Następnie chciałem zrobić roota i tu pojawił się problem. Wgrałem twrp zgodnie z tym poradnikiem http://xiaomitips.com/guide/root-redmi-note-3-snapdragon/...niestety po zainstalowaniu SuperSu i zrobieniu resetu tel już się nie podniósł..;/ Zacząłem szukać po forach jak przywrócić mu "poprzedni stan" Próbowałem krok po kroku zgodnie z tą instrukcją http://en.miui.com/thread-193681-1-1.html lecz na samym końcu gdy należy wciśnąć vol - lub power + vol - ...i podlączyć telefon ..Redmi przechodzi w Fastboot próbowałem sam vol-, power + vol-..ciągle włącza się fastboot. a nie powinien Czy ktoś mógłby mi pomóc..podpowiedzieć co mogę zrobić Dodam, że gdy przytrzymam vol + i power mogę wejść do TWRP..jeśli to miałoby jakoś pomóc Pozdrawiam! Jeśli możesz wejść do twrp, i masz dostęp do pamięci wewnętrznej możesz odrazu wgrać rom xiaomi.eu, bez fastboota
fi9o Opublikowano 12 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2016 No fakt, spojrzałem na sprawę przez pryzmat moich historii. U mnie próba uruchomienia recovery daje: http://imgur.com/7JBr5Iy
Rajczu Opublikowano 12 Czerwca 2016 Opublikowano 12 Czerwca 2016 2 minuty temu, fi9o napisał: No fakt, spojrzałem na sprawę przez pryzmat moich historii. U mnie próba uruchomienia recovery daje: http://imgur.com/7JBr5Iy Dziwne. Wydaj ponownie komendę: fastboot oem device-info
fi9o Opublikowano 12 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2016 Screen bezpośrednio z mojego laptopa.
Rajczu Opublikowano 12 Czerwca 2016 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Co zwraca fastboot po wydaniu komend: fastboot flash recovery nazwa_pliku.img fastboot boot nazwa_pliku.img
fi9o Opublikowano 12 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2016 Uruchomiło się TWRP, drugi, albo trzeci raz. Co poprzednio kończyło się wgrywaniem na nowo przez fastboot romu. Teraz powinien normlanie dać install, wybrać rom xiaomi.eu i to wszystko?
Rajczu Opublikowano 12 Czerwca 2016 Opublikowano 12 Czerwca 2016 (edytowane) na początku możesz zrobić sobie backup obecnego systemu na wypadek gdyby coś poszło nie tak Kiedy plik z romem xiaomi.eu masz w pamięci telefonu, najpierw wykonujesz full wipe (w advanced wipe zaznaczasz /data /cache /art-cache /system). Potem przechodzisz do zakładki install i wybierasz plik zip z romem xiaomi.eu, po instalacji restart Edytowane 12 Czerwca 2016 przez Rajczu
fi9o Opublikowano 12 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2016 A co z pytaniem o instalacje supersu, które się pojawia?
sp4ubw Opublikowano 12 Czerwca 2016 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Nic, wszystko jest na forum od dawna.
Rajczu Opublikowano 12 Czerwca 2016 Opublikowano 12 Czerwca 2016 4 minuty temu, fi9o napisał: A co z pytaniem o instalacje supersu, które się pojawia? Stabilna paczka supersu. Wgraj przez twrp jak już zainstalujesz xiaomi.eu
fi9o Opublikowano 12 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2016 (edytowane) Pośpieszyłem się, sprawa do zrobienia od nowa. :/ Telefon ponownie nie wstaje, objawy jak z pierwszego posta. Więc zaczynamy od nowa. P.S. - nie uzyłem super su od Ciebie, tylko to które zaproponowało mi twrp. Edytowane 12 Czerwca 2016 przez fi9o
sp4ubw Opublikowano 12 Czerwca 2016 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Czyli temat można zamknąć bo i tak nic autorowi nie pomoże. Wyślij mi ten telefon, zrobię Ci go w 10 minut i nie będzie problemu.
fi9o Opublikowano 12 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2016 (edytowane) @sp4ubw jeśli to wszystko co masz do powiedzenia to milcz. Forum jest miejscem w którym zasięga się pomocy, jeśli masz z tym problemem możę trafiłeś w złe miejsce. Tak więć powtarzam, jak nie masz nic do powiedzenia, proponuje nie odzywać się. http://wklej.org/id/2555445/txt/ zapisz z próby uruchomienia Flash_TWRP.bat które przeszło poprawnie lecz na końcu kiedy przychodzi moment uruchomienia twrp znów pojawia się czarny ekran z miniaturką telefonu. Jak w obrazu wyzej. Edytowane 12 Czerwca 2016 przez fi9o uzupełnienie informacji
sp4ubw Opublikowano 12 Czerwca 2016 Opublikowano 12 Czerwca 2016 (edytowane) Forum jest miejscem, gdzie również się czyta. A przez takich jak Ty codziennie trzeba czytać to samo bo nie czytają. Twoj problem jest taki mały, ze aż niewarty pisania o nim. Więc raczej Ty milcz i zacznij czytać. Edytowane 12 Czerwca 2016 przez sp4ubw 1
fi9o Opublikowano 12 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2016 Bootloader udblokowany, xiaomi.eu wgrane, root jest. Temat do zamknięćia.
mark Opublikowano 13 Czerwca 2016 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Niestety po wgraniu przez TWRP "xiaomi.eu_multi_hennessy_6.5.26_v7-5.0.zip" i restarcie tel nie podniósł się..../ pojawia sie logo.. Dodam, że przy próbie wyłączenia tel samoczynnie sie restartuje..moge go wyłączyć jedynie przez TWRP Czy ktoś mógłby podrzucić jakiś pomysł, bo szczerze nie mam pomysłu co dalej. Pozdrawiam
Rajczu Opublikowano 13 Czerwca 2016 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Niestety po wgraniu przez TWRP "xiaomi.eu_multi_hennessy_6.5.26_v7-5.0.zip" i restarcie tel nie podniósł się..../ pojawia sie logo.. Dodam, że przy próbie wyłączenia tel samoczynnie sie restartuje..moge go wyłączyć jedynie przez TWRP Czy ktoś mógłby podrzucić jakiś pomysł, bo szczerze nie mam pomysłu co dalej. Pozdrawiam Oczywiście że nie działa, jeśli masz Redmi Note 3 ze Snapdragonem to wgraj wersje dla kenzo. Hennessy jest przeznaczona dla procesów mediateka Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
nemed Opublikowano 13 Czerwca 2016 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Pośpieszyłem się, sprawa do zrobienia od nowa. :/ Telefon ponownie nie wstaje, objawy jak z pierwszego posta. Więc zaczynamy od nowa. P.S. - nie uzyłem super su od Ciebie, tylko to które zaproponowało mi twrp. Przy pytaniu przy wyjściu z recovery czy zainstalować super su, odpowiadamy, że nie. Instalujemy tylko z paczki, nic poza tym ani zamiast tego. Wysłane z Mi4c
Rekomendowane odpowiedzi