Skocz do zawartości

Zdjęcie bootloadera i wgranie MIUI Polska

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałem się dowiedzieć czy tym sposobem można zdjąć bootloader w Redmi 3. Czy trzeba coś kombinować?

Po zdjęciu BL chciałbym wgrać MIUI Polska.

Opublikowano

No to masz w wątku kompendium wiedzy jak to zrobić dla Redmi 3. Temat rzeka. Najpierw chiński dev, odblokowanie,  wgranie TWRP i za pomocą TWRP rom eu/pl. 

Opublikowano (edytowane)

Nie rozumiem o co chodzi z Chińskim dev, chodzi o MiFlashUnlock czy trzeba wgrywać jakiś ROM? W instrukcji której podałeś nie widzę nic o Chińskim dev.

Edit// 

Jednak jest o tym dev romie tyle, że nigdzie nie widzę linku.

Edytowane przez prezesiuk
Opublikowano (edytowane)

Ja mam wersję Global. Nie wiem gdzie jest ta Chińska wersja, możesz jaśniej? Możesz podać link?. Wiem, że wymagam ale naprawdę nie rozumiem.

MIUI Global 7.2 (stabilna) 7.2.7.0.0 (LHPCNDB)

Edit//

Ok już mam

Opublikowano (edytowane)

Ehh znów utknąłem, pobieram już ten chinski dev tyle, że na górze strony pisze iż muszę mieć odblokowany telefon by wgrać ROM. Czyli jedno wyklucza drugie :P.

Rozumiem, że trzeba to wgrywać przez MIUI ROM Flashing Tool na zablokowanym BL pobierając ROM Dev

Opublikowano

NIE BOOTLOADER NIE JEST ODBLOKOWANY BO NIBY JAK :/ Ja nie rozumiem co ty do mnie piszesz, naprawdę.

Może opisze co zrobiłem.

1. Wszedłem na  temat kompedium, tam pisze, że wchodzimy na tą strone:

http://en.miui.com/a-234.html i pobieramy dev ROM, wiec pobralem.

2. Na stronie w linku pisze, ze trzeba pobrac MIUI ROM Flashing Tool ale nie ma tego w instrukcji na MIUI Polska.

3. Pobrałem ten Flashing Tool, robię to co w instrukcji z linku ale nie chce mi wyświetlić pobranego ROMu w programie MIFlash.

Jestem na takim etapie, że tam pisze co inne a ty podajesz mi inny link do innego ROMu więc ja już nie wiem co jest co.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, prezesiuk napisał:

NIE BOOTLOADER NIE JEST ODBLOKOWANY BO NIBY JAK :/ Ja nie rozumiem co ty do mnie piszesz, naprawdę.

Może opisze co zrobiłem.

1. Wszedłem na  temat kompedium, tam pisze, że wchodzimy na tą strone:

http://en.miui.com/a-234.html i pobieramy dev ROM, wiec pobralem.

2. Na stronie w linku pisze, ze trzeba pobrac MIUI ROM Flashing Tool ale nie ma tego w instrukcji na MIUI Polska.

3. Pobrałem ten Flashing Tool, robię to co w instrukcji z linku ale nie chce mi wyświetlić pobranego ROMu w programie MIFlash.

Jestem na takim etapie, że tam pisze co inne a ty podajesz mi inny link do innego ROMu więc ja już nie wiem co jest co.

A rozpakowałeś ten rom dwukrotnie i rozpakowany folder umieściłeś w katalogu głównym dysku c:/ . Rom pobrałeś dobry, Miui Rom Flashing tool to to samo co MiFlash.

Tu w sumie wszystko masz: 

Edytowane przez FromWP
Opublikowano

Włączyłem wgrywanie, pasek doszedł do końca ale dalej coś się wgrywa, zobaczymy. Dalej już mam nadzieję sobie poradzę. Dzięki wielkie za pomoc.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, prezesiuk napisał:

Wgrałem ROM, BL odblokowany, chciałem wgrać TWRP z poradnika, zrobiłem wszystko jednak telefon nie uruchomił się sam w tryb TWRP, jak tam wejść?

Przy wyłączonym telefonie włączasz go trzymając vol+ i power. Wyświetla ci się chińskie menu i w prawym dolnym rogu drugi rząd od dołu klikasz na krzaczki żeby zmienić język na eng. Klikasz na  recovery i telefon się uruchamia w TWRP (jak je wgrałeś). Jak nie to spróbuj wgrać ponownie, po prawidłowym wgraniu powinien się chyba odpalić w TWRP.

Edytowane przez FromWP
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...