Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Mam problem z moim półrocznym smartfonem Xiaomi Redmi Note 2. 

Kiedy wyłączyłem mój telefon, nie chciał się on włączyć mimo że wciskałem przycisk włączania, więc zostawiłem go na łóżku na około 30 min. Gdy przyszedłem z powrotem i wcisnąłem guzik, telefon włączył się bezproblemowo.

Minął tydzień, znowu wyłączyłem smartfona i znowu nie chce się włączyć. Nie skutkuje nawet odstawienie go na jakiś czas, tak jak poprzednim razem.

Telefon z pewnością nie jest rozładowany, a wyciąganie i władanie baterii nic nie daje.

Proszę o pomoc.

Edytowane przez Piotr Oksiejuk
Opublikowano
1 godzinę temu, Piotr Oksiejuk napisał:

Witam.

Kiedy wyłączyłem mój telefon, nie chciał się on włączyć mimo że wciskałem przycisk włączania, więc zostawiłem go na łóżku na około 30 min. Gdy przyszedłem z powrotem i wcisnąłem guzik, telefon włączył się bezproblemowo.

Minął tydzień, znowu wyłączyłem smartfona i znowu nie chce się włączyć. Nie skutkuje nawet odstawienie go na jakiś czas, tak jak poprzednim razem.

Telefon z pewnością nie jest rozładowany, a wyciąganie i władanie baterii nic nie daje.

Proszę o pomoc.

Jaki rom zainstalowany? Skąd kupowany tele?

Opublikowano

2 godziny temu, xxmati96xx napisał:

Jaki rom zainstalowany? Skąd kupowany tele?

Telefon kupiłem na allegro, ze sklepu Xiaomi.

Czy możesz rozwinąć czym jest "rom"?

3 godziny temu, ZduneX25 napisał:

Rozładowany czy nie zostaw go na ładowarce pare godzin.

Gdy podłączam ładowarkę, nie świeci się dioda.

Telefon był już bardzo długo podłączony do ładowarki.

Opublikowano

mam dokladnie ten sam problem . trzy dni pod rzad byla burza . za kazdym razem przed wylaczalam telefon , przez pierwsze dwa dni nie chcialo sie wlaczyc ale po 15/30 minutach wlaczal sie spowrotem lecz trzy dni temu juz zupelnie nie reagowal . nie mam pojecia co moge zrobic prosze o szybko pomoc rowniez. Moj telefon to Wiko Rainbow kupiony w MediaMarkt w Niemczech

Dnia 28.05.2016 o 12:56, Piotr Oksiejuk napisał:

Witam.

Proszę o pomoc.

Dnia 28.05.2016 o 17:32, Piotr Oksiejuk napisał:

Telefon kupiłem na allegro, ze sklepu Xiaomi.

Czy możesz rozwinąć czym jest "rom"?

Gdy podłączam ładowarkę, nie świeci się dioda.

Telefon był już bardzo długo podłączony do ładowarki.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zaniosłem telefon do naprawy. Okazało się że jest do wyrzucenia.

Na szczęście jest na gwarancji, ale tutaj pojawia się problem. Nie mogę skontaktować się ze sklepem Xiaomi. Nie odbierają moich e-maili, a gdy dzwonię, nadawany jest komunikat że "skrzynka wiadomości głosowych jest pełna"

Czy mógłby ktoś wyjaśnić jak oddać telefon na gwarancji?

Opublikowano
5 godzin temu, Piotr Oksiejuk napisał:

Zaniosłem telefon do naprawy. Okazało się że jest do wyrzucenia.

Na szczęście jest na gwarancji, ale tutaj pojawia się problem. Nie mogę skontaktować się ze sklepem Xiaomi. Nie odbierają moich e-maili, a gdy dzwonię, nadawany jest komunikat że "skrzynka wiadomości głosowych jest pełna"

Czy mógłby ktoś wyjaśnić jak oddać telefon na gwarancji?

Do wyrzucenia to znaczy co z nim jest? Co było przyczyną awarii?

Opublikowano
3 godziny temu, xxmati96xx napisał:

Do wyrzucenia to znaczy co z nim jest? Co było przyczyną awarii?

Nic :)

Po prostu wyłączyłem naładowany telefon i nie chce się włączyć.

Specjalista powiedział że naprawa może przewyższyć koszt zakupu telefonu.

Opublikowano
Przed chwilą, Piotr Oksiejuk napisał:

Nic :)

Po prostu wyłączyłem naładowany telefon i nie chce się włączyć.

Specjalista powiedział że naprawa może przewyższyć koszt zakupu telefonu.

no ok ale ja jak bym oddał tele do naprawy i usłyszał coś takiego to bym chciał wiedzieć konkretnie np.płyta główna się spaliła albo coś takiego, bo zawsze można na części sprzedać

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 20.06.2016 o 23:15, xxmati96xx napisał:

no ok ale ja jak bym oddał tele do naprawy i usłyszał coś takiego to bym chciał wiedzieć konkretnie np.płyta główna się spaliła albo coś takiego, bo zawsze można na części sprzedać

Prawdopodobnie płyta główna albo procesor. Obstawiałbym to pierwsze.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...