Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Nie wiem co robię źle ale nie mogę zainstalować recovery. Już mnie nerwy ponoszą . . . .

Przez MiFlash zainstalowałem / lub nie rom:  Redmi 3 Latest China Developer Version Fastboot File Download ze strony : http://en.miui.com/a-234.html

teraz w ustawieniach mam : MIUI 7 6.5.26 I Beta (czy jest ok?)

Mam odblokowany bootloader.

Instaluję TWRP :  twrp-3.0.2-0-ido.img

wpisuję w wiersz poleceń :  Flash_TWRP.bat  i pisze że twrp zainstalowało się prawidłowo jednak jak chce wejść do recovery to ciągle mam to od MIUI

proszę o pomoc bo już nie daje rady z tym redmi 3 pro 

Opublikowano
2 minuty temu, KamPaw napisał:

Przytrzymaj porwer i volume + po instalacji tpwr aż zawibruje puść power trzymaj volume + przejdzie do tprw

tak właśnie robię ale cały czas mam miui recovery

Opublikowano

Wgraj TWRP od cofface, po instalacji, telefon powinien się sam zrestartować do recovery i tam pyta czy ma zastąpić TWRP ze stockowym recovery. Tak przynajmniej było u mnie.

Opublikowano
6 godzin temu, Pepso94 napisał:

Wgraj TWRP od cofface, po instalacji, telefon powinien się sam zrestartować do recovery i tam pyta czy ma zastąpić TWRP ze stockowym recovery. Tak przynajmniej było u mnie.

no nie mogę znaleźć tego TWRP od cofface . . . :x

Opublikowano (edytowane)

no ok , mam to twrp ale oczywiście są tylko chińskie krzaki . jak zmienic na angielskie ??? 

dobra już mam (przycisk po prawej to wybór języka)

• instaluję MIUI Polska ale na końcu pyta czy zainstalować SuperSu ?
    Tak czy nie ??
Edytowane przez nowson
Opublikowano
2 godziny temu, nowson napisał:

no ok , mam to twrp ale oczywiście są tylko chińskie krzaki . jak zmienic na angielskie ??? 

dobra już mam (przycisk po prawej to wybór języka)

• instaluję MIUI Polska ale na końcu pyta czy zainstalować SuperSu ?
    Tak czy nie ??

Jak chcesz mieć ROOTa to zainstaluj, ale jeśli nie masz zamiaru grzebać jakoś bardzo w systemie, to nie ma takiej potrzeby.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...