latet Opublikowano 26 Maja 2016 Opublikowano 26 Maja 2016 (edytowane) patrz niżej: Edytowane 26 Maja 2016 przez latet
latet Opublikowano 26 Maja 2016 Autor Opublikowano 26 Maja 2016 (edytowane) Dlaczego zainstalowane i używalne TWRP, po reboot do systemu znika i wraca MiRecovery? Edytowane 26 Maja 2016 przez latet
latet Opublikowano 26 Maja 2016 Autor Opublikowano 26 Maja 2016 Znalazłem taki coś: Note many devices will replace your custom recovery automatically during first boot. To prevent this, use Google to find the proper key combo to enter recovery. After typing fastboot reboot, hold the key combo and boot to TWRP. Once TWRP is booted, TWRP will patch the stock ROM to prevent the stock ROM from replacing TWRP. If you don't follow this step, you will have to repeat the install. Ale nie pomogło. Zrobiłem tak jak tu piszą, TWRP było przez chwilę, ale po uruchomiuniu systemu, znów wrócić MiRecovery.
latet Opublikowano 26 Maja 2016 Autor Opublikowano 26 Maja 2016 (edytowane) Spróbowałem zainstalować TWRP przez Flashify z poziomiu MIUI. Spoko, instaluje się i można do niego przejść. Ale tylko jednorazowo. Po reboot systemu, znów wraca to cholerne MiRecovery. Jak zainstalować na Mi2S TWRP, aby zostało na dobre? Edytowane 26 Maja 2016 przez latet
preston2009 Opublikowano 26 Maja 2016 Opublikowano 26 Maja 2016 A przy pierwszym uruchomieniu TWRP nie wyskakuje ci komunikat o zabezpieczeniu przed nadpisaniem?
latet Opublikowano 26 Maja 2016 Autor Opublikowano 26 Maja 2016 1 godzinę temu, preston2009 napisał: A przy pierwszym uruchomieniu TWRP nie wyskakuje ci komunikat o zabezpieczeniu przed nadpisaniem? Nie, nic takiego nie ma. A jeśli mimo to, takowe zabezpieczenie jest, to jak je wyłączyć?
preston2009 Opublikowano 26 Maja 2016 Opublikowano 26 Maja 2016 Ono miało zabezpieczać TWRP przed podmianą. Na Mi4 jak za pierwszym razem wszedłem w TWRP trzeba było swypnąć w prawo. Potem już przy każdej kolejnej aktualizacji nie ma tej informacji. W ustawieniach też nic nie znalazłem. Teoretycznie info o tym może być w folderze TWRP na pamięci telefonu. Mam tam 1 ukryty plik .twrps .
Rekomendowane odpowiedzi