Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z poprawnym wyświetlaniem alarmu na wiget.

Niezależnie jakiego używałem zawsze, jest ten sam problem. Alarm wyświetla się poprawnie ale po dłuższym nie używaniu tel (15 min) pokazuje się alarm )0: 00 trzeba wejść w alarm włączyć i wyłączyć i jest ok. Dzwoni on dobrze tylko to wyświetlanie. Co powoduje ta zmianę. Program jest w autstracie i ma uprawnienia

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Sprawdźcie profile baterii i "oszczędzanie baterii przez aplikacje". Restrykcyjne profile czyszczą pamięć - wątpię, żeby to było problemem, ale kto wie. Bardziej te restrykcje na aplikacje mogą mieszać - proponuję wyłączyć całkiem, lub dodać zegarek do wyjątków (o ile w ogóle się da).

Opublikowano

Przetestowałem to, zegar i program wyświetlający alarm wzielem do wyjątków, potem jeszcze dodałem kłódki. Niestety nic się nie zmienia. Ustawiłem też tryb oszczędzania na “nie blokuje" i też ten sam efekt. Nie wiem co jescze można zmieniać?

Opublikowano

To raczej widget musiałbyś dodać do wyjątków niż alarm. Bo sam alarm pewnie dzwoni tylko na widgecie ci źle wyświetla. Wyłącz wszystkie tryby oszczędzania i zobacz czy działa. Jak zadziała to po próbujesz z wyjątkami. Btw te tryb oszczędzania to często tylko pogarszają sprawę. Bo apka zamiast raz się odświeżyć to jest ubijana i na nowo się lądując zużywa jeszcze więcej baterii.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Opublikowano

Masz rację chodzi i wiget. Wyłączyłem to "oszczędzanie" - urządzenia /bateria i wydajność /oszczędzanie bateri/nie blokuj. Czy jescze gdzieś trzeba? Bo to nic nie pomaga

Opublikowano

U mnie po angielsku nazywa się to "manage apps'battery usage", sekcja "Power savings modes" - ustawiam na OFF (MIUI wont restrict background activities).

A drugie to w "Power" -> Battery profiles -> Default. I zmiane profilu na off.

Opublikowano

A weź przeczekaj 24h. Też pamiętam że na początku się coś resetowało, ale jak przeleciał przez wszystkie alarmy to już później działał ok.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Opublikowano

Poczekalem, teraz mam wyłączony alarm i wiget i tak pokazuje jak bym był, nie mam pojęcia o co chodzi

Opublikowano

Sprawdziłem to na kolejnym wgetcie, efekt jest taki sam. Jak alarm wyłączony to pokazuje że kolejny alarm jutro godzina 0: 00. Jak alarm włączę to napaczatku jest dobrze a po dłuższym wygaszaniu tel pokazuje 0:00

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, czy przy kolejnej aktualizacji, można by poprawić ten błąd. Niezależnie od wigetu alarm jest źle wyświetlany 762a25b3a34c68e7d66643b71093cd11.jpg

• mrosi zmienił(a) tytuł na Wyświetlanie alarmu
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ponownie mam najnowsze miui Polska i problem znów jest! Teraz nawet jak alarm jest wyłączony to wyświetla się jakaś godzina. Czy nie można tego skutecznie naprawić przy kolejnej aktualizacji?

Opublikowano

Ciężko powiedzieć czy autor zegara śledzi ten wątek. Może biedak nie wie że na coś poprawić.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...