Skocz do zawartości

Jakie macie najczęstsze problemy z Mi Note? (nie "Pro")

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ponieważ ten "stary ale jary" model ostatnio mocno potaniał, kusi mnie jego zakup (oczywiście wersji bambusowej - tylko i wyłącznie!).

Jednak obecny telefon (RMN1) przyzwyczaił mnie do całkowitego braku problemów. Chciałbym się dowiedzieć, jak to wygląda w przypadku Mi Note (nie "Pro").

Czy posiadaczy tego modelu mógłbym prosić o wymienienie zwięźle (najlepiej w punktach), jakie rzeczy (bugi, ale nie tylko bugi, także wady) Wam najbardziej w tym modelu dokuczają?

Podobny wątek założyłem parę dni temu dla Redmi Note 3 Pro ( https://miuipolska.pl/forum/topic/11997-najcz%C4%99stsze-problemy-z-redmi-note-3-pro-qualcomm/  ), bo to pomiędzy tymi dwoma modelami najbardziej się waham.

W szczególności chciałbym wysondować, czy występują problemy z GPS ("gubienie zasięgu"), bo te byłyby dla mnie absolutnie nie do zaakceptowania.

Proszę też o uwzględnienie kontekstu niedawnej zmiany bazy Androida w ROM-ach MIUI EU dla tego modelu. Zapewne są pewne problemy z najnowszymi wersjami, których wcześniej nie było. Jakie to problemy?

Dziękuję!

Opublikowano (edytowane)

@latet

Ja swojego Mi Note 3 GB RAM / 16 GB ROM / White,posiadam tydzień i mam zainstalowany MIUIPolska virgo 5.12.17,nie zauważyłem jakiś problemów w tej wersji systemu,z tego co wiem to wersje MIUI Polska zbudowane na Android 6.X.X mają problemy z czasem pracy baterii.

Wcześniej posiadałem Xiaomi Redmi Note 2,którego kupiłem na początku października 2015,na którym miałem MIUI Polska zbudowane na Android 5.X.X i Mi Note nie jest w niczym gorszy od Note 2 jeśli chodzi o system jak i komponenty z których Mi Note jest zbudowany.

Odnośnie GPS to nigdy go nie używałem,na którymkolwiek telefonie jaki miałem,najlepiej gdyby ktoś odpowiedział na to pytanie kto codziennie robi różne trasy samochodem.

Bateria jest ciekawym zjawiskiem bo Note 2 miał krótszy czas pracy baterii niż Mi Note,bateria w obu modelach ma podobną prawie identyczną pojemność,ale jak widać Qualcomm Snapdragon lepiej zarządza energią i może ekran Mi Note jest wykonany w lepszej technologii która mocno obniżyła zużycie prądu dla ekranów,w końcu Mi Note to był nie tak dawno flagowym produktem Xiaomi.

Też stałem przed wyborem Mi Note a Redmi Note 3 Pro,ale mając wyższe wymagania od telefonu czyli lepsza jakość wyświetlacza,lepszy aparat/kamera,wybór padł na Mi Note,wydajność nie była tak wymagana,dlatego że w gry nie gram,jedynie mi zależało na szybkości reagowania systemu MIUI Polska.

Więc sprzedając Note 2 i kupując Mi Note,zrobiłem krok do przodu,który mnie aż tak dużo gotówki nie kosztował,bo bardzo dobrze sprzedałem Note 2,dostałem więcej gotówki za sprzedaż niż ja zapłaciłem za nowy egzemplarz.

Więc jeśli by się okazało że Redmi Note 3 Pro,nie ma wad które by ci przeszkadzały to musisz sobie zadać pytanie czego oczekujesz od telefonu,ja swoje oczekiwania opisałem wyżej.

Jestem ciekaw jaka cena będzie za rok dla modeli Mi 5 i Mi Max,bo Mi 5 ma niską cenę porównując do ceny Mi Note,chwile po premierze tego modelu a komponenty użyte do budowy to najwyższa półka i Mi 5 powinien na bardzo długo wystarczyć,bo Mi Note kiedy miał premierę to Qualcomm Snapdragon 801 nie był czymś nowym.

Edytowane przez majdan12
  • Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...