homman Opublikowano 9 Maja 2016 Opublikowano 9 Maja 2016 Nie wiem gdzie to dodać. Znalazłem przez przypadek taką oto stronę http://www.kimovil.com/en/where-to-buy-xiaomi-redmi-note-3-pro-2gb-16gb Wpisujemy nr telefonu i poza danymi technicznymi mamy najtańsze oferty po prawej. Zarówno z aliexpress jak i gearbest, geekbuing itd.
m4ci3k_sz Opublikowano 15 Maja 2016 Opublikowano 15 Maja 2016 Kupujcie najtańsze a później lipa w gwarancją w razie czego, właśnie tak... Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
homman Opublikowano 15 Maja 2016 Autor Opublikowano 15 Maja 2016 (edytowane) O czym ty mówisz. GWARANCJA W CHINACH nie istnieje. Aliexpress to jedyna gwarancja przez te 30 60 dni. Bo oni oddają kasę jak przyjdzie uszkodzone itd. Gearbest geekbuing everbuing zaufane? Najczęściej proponują ci 30 - 50% ceny bez odsyłania do nich. Goldway ? Zobacz ile jest negatywnych opinii i jak kombinuje. Np że nie dałeś mu 5 gwiardek w ciągu 7 dni i masz tylko 6 miesięcy a nie rok. Gwarancja w Polsce? Dopłacanie 300- 500pln do telefonu. Wybacz jestem elektronikiem. Jeśli zepsuje mi się złącze, wyświetlacz czy cokolwiek zmienię sobie sam. I buy go i xiaomi for sale jest jakimś tam wyjściem jedynie. Ale nie w przypadku każdego modelu bo jest drogo. Warto tam kupić np mi4 16GB Redmi note 2 Mi max W przypadki tedmi note 3 np różnica w cenie to 30 - 50$ czyli nawet 1/4 ceny Dodaj do tego brak gwarancji przy zdjęciu boota i co opłaca się ? Edytowane 15 Maja 2016 przez homman
grizzly Opublikowano 15 Maja 2016 Opublikowano 15 Maja 2016 Iboygou pisało, że odblokowanie bootloadera nie wpływa na gwarancję.
MD13 Opublikowano 15 Maja 2016 Opublikowano 15 Maja 2016 Homman ma trochę racji. Zapomiałeś jeszcze o polskich sklepach jak technos i accessories 4 you. Co technos ma jeszcze przystępne ceny to assecc już ma drogo. Ale to są pożadni sprzedawcy. Tak czy siak link przydatny. Każdy zdecyduje gdzie i za ile kupi fona więc komuś ten link się przyda. Z mojej strony dzięki za wrzucenie tego linka 😃 Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
homman Opublikowano 15 Maja 2016 Autor Opublikowano 15 Maja 2016 (edytowane) accesories, xiaomi com pl z Rzeszowa itd to sklepy które powstały bo moda. Nie mają innych telefonów jak importer chińszczyzny czyli technos. Więc taką samą gwarancję to ja mogę dać i naprawić telefon. Zwłaszcza że moda może minąć xiaomi dużo popsuło rozdzieleniem produktów na EU. Np obecne duże boje z kamerkami. To daje jakąś tam pozycję xiaoyi. Więc z polskich sklepów poza xiaoyi i technosa nic bym nie rozważał. Ibuy go jw jest tania wysyłka EU starszych modeli. Kupno redmi note 2 to wciąż niezły wybór. Albo redmi 3. KAŻY ROBI JAK CHCE. Jak ja mam do wyboru redmi note 3 pro 2/16 za 166 i 210 230 to biorę za 166 i w nosie mam gwarancję. Co do bootloadera nie wiem. Goldway też zmienia zdanie. Ogólna zasada jest taka że do zdjęcia nikt się nie przywali puki coś się nie stanie. Tylko że na co ty chcesz mieć tą gwarancję w telefonie? Na ekran - ile to procent usterek gwarancyjnych może 5? Reszta to stłuczenia i uszkodzenia. Gniazda jack usb ? Gwarancja nie obejmuje Bateria? 5$ ? Kamerka? 10$ ? Płyta główna to jedyna sensowna gwarancja. A jw jak coś się z tel stanie zwalą na zdjęcie bootleadera i soft. Chyba że będziesz używał xiaomi.eu tak np działa goldway. Edytowane 15 Maja 2016 przez homman
Rekomendowane odpowiedzi