Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Mam bardzo denerwujący problem z tym telefonem. Ciągły brak zasięgu, a jak już jest to jest parę sęk i się wyłączy.

Edytowane przez kubs94
Opublikowano

Szybko o tym piszesz... Po pierwsze wymień kartę SIM, po 2 jeżeli masz jakieś etui/wdzianko to je zdejmij, po 3 sprawdź z jakiej anteny masz najlepszy zasięg i ustaw tą sieć jako preferowaną (domyślnie jest LTE).

Opublikowano

Ja mam Plusa. Wcześniej jak miałem T-Mobile to miałem cały czas przekrślony zasięg. 

Mam plecki drewniane i nic po za tym. Nic to nie zmieniło jak dałem te oryginalne plastikowe 

6 godzin temu, preston2009 napisał:

@Nezumi On ma model WCDMA :) reszta się zgadza. @kubs94 jaką masz sieć? U mnie w t-mobile także przerywa, ale tylko na kilkanaście sekund

Screenshot_2016-05-08-09-54-47_com.miui.securitycenter.png

Jak sprawdzić tą historię na Androidzie 6.0.1 MIUI 6.5.5? 

Opublikowano
45 minut temu, kubs94 napisał:

Jak sprawdzić tą historię na Androidzie 6.0.1 MIUI 6.5.5? 

Ustawienia>Urządzenie>Bateria i wydajność>Użycie baterii>Znaczek zegara w prawym górnym rogu

Opublikowano

Plecki drewniane nie ograniczają zasięgu, zostaje Ci wymiana karty Sim oraz ustawienie preferowanej sieci na tą, którą masz najmocniejszą (2G/E lub 3G/H/H+).

Opublikowano

Kurcze z wymianą karty może, być problem, bo mam na abonament na 2lata, a karta ma ponad pół roku dopiero 

Screenshot_2016-05-08-16-48-57_com.miui.securitycenter.png

30 minut temu, Nezumi napisał:

Plecki drewniane nie ograniczają zasięgu, zostaje Ci wymiana karty Sim oraz ustawienie preferowanej sieci na tą, którą masz najmocniejszą (2G/E lub 3G/H/H+).

A może to wina anteny? Może ona powoduję, że zasięgu praktycznie cały czas niemam? 

Opublikowano

@kubs94 Musisz sprawdzić zasięg na stronie operatora, a kartę sim wymienisz w każdym pkt Twojego operatora od ręki za darmo, wystarczy powiedzieć, że karta jest uszkodzona i gubi zasięg...

Opublikowano

Siostra ma również z plusa, ale za to ma na kartę i zasięg praktycznie cały czas pełny

21 minut temu, Nezumi napisał:

@kubs94 Musisz sprawdzić zasięg na stronie operatora, a kartę sim wymienisz w każdym pkt Twojego operatora od ręki za darmo, wystarczy powiedzieć, że karta jest uszkodzona i gubi zasięg...

Opublikowano
Przed chwilą, kubs94 napisał:

Siostra ma również z plusa, ale za to ma na kartę i zasięg praktycznie cały czas pełny

Abonament, czy karta, nie ma znaczenia, operator jeden, więc zasięg musi być.

Opublikowano

Sprawdziłem moją kartę na tablecie GALAXY TAB 3 i tam zasięg jest pełny. Wszystkie kreski 

Dodatkowo jeszcze telefon się laguje i bateria krótko trzyma. Takiego telefonu to nie miałem hohoho dawno temu. 

Opublikowano
14 godzin temu, kubs94 napisał:

Sprawdziłem moją kartę na tablecie GALAXY TAB 3 i tam zasięg jest pełny. Wszystkie kreski 

Dodatkowo jeszcze telefon się laguje i bateria krótko trzyma. Takiego telefonu to nie miałem hohoho dawno temu. 

To może czas sobie postawić na czysto system przez MiFlash, a w ostateczności reklamować? Mi4 łapie tak samo zasięgi jak każdy inny telefon, jeżeli mimo prawidłowych ustawień i APN nie łapie, a do tego się tnie i wiesza, to nie wiem dlaczego jeszcze tego nie reklamowałeś...

Opublikowano

Bo drogo to będzie kosztować , te cło

Myślałem, nad tym już dawno temu , ale jakoś tak wyszlo, że nie wysłałem . Nie wiem może to jest błąd. Cło drogie w dodatku długi czas oczekiwania na przesyłkę. Nie wiem może się rozmysłem i sproboje wysłać . Nie wiem tylko czemu brak zasięgu w tym telefonie, był od początku jak go dostałem . 

Opublikowano
24 minuty temu, kubs94 napisał:

Bo drogo to będzie kosztować , te cło

Myślałem, nad tym już dawno temu , ale jakoś tak wyszlo, że nie wysłałem . Nie wiem może to jest błąd. Cło drogie w dodatku długi czas oczekiwania na przesyłkę. Nie wiem może się rozmysłem i sproboje wysłać . Nie wiem tylko czemu brak zasięgu w tym telefonie, był od początku jak go dostałem . 

Jakie cło? Za telefony nie ma cła, co więcej jeżeli VAT zapłaciłeś, to 2x nie zapłacisz, a nawet jeżeli będą chcieli to wysyłasz im dokumenty zakupu oraz info, ze telefon z reklamacji i idzie bez... 2x VATu nie mogą naliczyć... No i nie wiem w jakim sklepie kupowałeś, ale możliwe, że masz refuba, dlatego problem był od początku...

Opublikowano

Ok wporządku. Jeszcze przed wysyłką spróbuje sformatować miflashem. Tylko mam pewien problem , bo mam Androida 6.0.1 i TWRP i problem polega na tym, że jak zrobię "flash all" to wymaze mi również TWRP i nie będę mógł wgrać XIAOMI.eu. Chyba, że idzie później jakoś dograć TWRP? 

Opublikowano
Przed chwilą, kubs94 napisał:

Ok wporządku. Jeszcze przed wysyłką spróbuje sformatować miflashem. Tylko mam pewien problem , bo mam Androida 6.0.1 i TWRP i problem polega na tym, że jak zrobię "flash all" to wymaze mi również TWRP i nie będę mógł wgrać XIAOMI.eu. Chyba, że idzie później jakoś dograć TWRP? 

wgrywasz rom fastboot, następnie xiaomi.eu, a xiaomi.eu już posiada TWRP więc nie ma problemu...

Opublikowano
4 minuty temu, Nezumi napisał:

wgrywasz rom fastboot, następnie xiaomi.eu, a xiaomi.eu już posiada TWRP więc nie ma problemu...

rom fastboot czyli ten chiński? Dobrze rozumiem?  

Opublikowano
51 minut temu, Nezumi napisał:

DObrzez zrobiło mi się to i jak mam teraz wgrac ROM XIAOMI.EU. Bo wystartowało mi MIUI7 w chińskich jeżykach i angielskich

Opublikowano

@kubs94

Jasno widać na fotach, że masz słaby zasięg (pewnie 3G). Moim zdaniem wymiana karty sim bez sensu będzie. Zakładam, że nie mieszkasz w jakimś dużym mieście patrząc po zasięgu.

Opublikowano

Tak, w dużym mieście nie mieszkam , ale naprawdę dziwi mnie to, że nie mam zasięgu. Sprawdzałem moją kartę w innych telefonach i zasięg miałem pełny, a w tym telefonie jak dobrze pójdzie to 3 kreski

1 godzinę temu, Nezumi napisał:

ok dzięki . Zrobiłem pełny flash all , ale zasięg i tak się nie poprawił . 

Opublikowano
8 minut temu, kubs94 napisał:

Tak, w dużym mieście nie mieszkam , ale naprawdę dziwi mnie to, że nie mam zasięgu. Sprawdzałem moją kartę w innych telefonach i zasięg miałem pełny, a w tym telefonie jak dobrze pójdzie to 3 kreski

ok dzięki . Zrobiłem pełny flash all , ale zasięg i tak się nie poprawił . 

To reklamuj, nie wiem gdzie kupowałeś, ale wygląda na to, że dostałeś, albo uszkodzoną sztukę, albo refuba...

Opublikowano

Ty no ja w moim mi4 lte mam zasięg lepszy niż w Nexusie 5, więc ogólnie chyba mi4 mają niezłe te odbiorniki. Tu  http://beta.btsearch.pl/ możesz sprawdzić gdzie jest zlokalizowany najbliższy nadajnik. Ja na twoim miejscu bym tam podszedł (nawet z ciekawości) i zobaczył czy będzie full zasięg.

Opublikowano (edytowane)

Może te z LTE mają lepszy zasięg od wersji WCDMA? Telefon bardzo fajny tylko zawsze miał ten problem z zasięgiem. 

Edytowane przez kubs94
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 9.05.2016 o 13:35, Nezumi napisał:

Jakie cło? Za telefony nie ma cła, co więcej jeżeli VAT zapłaciłeś, to 2x nie zapłacisz, a nawet jeżeli będą chcieli to wysyłasz im dokumenty zakupu oraz info, ze telefon z reklamacji i idzie bez... 2x VATu nie mogą naliczyć... No i nie wiem w jakim sklepie kupowałeś, ale możliwe, że masz refuba, dlatego problem był od początku...

Jak by tak było to ktoś by kupił jeden telefon a potem sprowadzał na tym patencie inne. Nikogo takie tłumaczenia nie obchodzą. Towar który został dopuszczony do obrotu na terenie EU, z opłaconymi opłatami celno skarbowymi, nie jest ewidencjonowany po SN itp, więc takie tłumaczenia się bezwartościowe. Zauważ, że paczki nie są nawet w większość otwierane, jedynie jest opis towaru np. telefon. Niby na jakiej podstawie mają stwierdzić, że to właśnie "ten telefon" ? 

Jedynie dobrą wolą celnika może być przyjęcie takiego tłumaczenia choć wątpię aby zaryzykował konsekwencjami, jeśli telefon "wpadł już na clenie". To o czym piszesz to procedura celna uszlachetniania biernego, ale to nie dzieje się samo ani z automatu !. 

Dnia 7.05.2016 o 23:57, kubs94 napisał:

Witam. Mam bardzo denerwujący problem z tym telefonem. Ciągły brak zasięgu, a jak już jest to jest parę sęk i się wyłączy.

Ostatnimi czasy -  1-2 miesiące, miałem problem z GPS, ciągle działał fatalnie, czasem lepiej, czasem gorzej, ogólnie źle. MI4 kupiłem zaraz po premierze więc dość dawno, od tej pory z 2 razy ją rozbierałem i co ciekawe to nie zmieniło sytuacji. Dziś ją rozebrałem, ponaginałem i wyczyściłem dobrej klasy środkami wszystkie styki i fix łapie w 2-3 sekundy, jest rewelacja. W MI4 anteny są rozwiązane dość... hmm, słabo / nie podoba mi się to. Masz styk na PCB, ten styk łączy się do napylonego metalu na tylnej obudowie ( nie tej białej, tej pod nią) z kolei na tym napylonym metalu zainstalowana jest blaszka (nasuwana) która łączy tylną obudowę z ramką boczną. Tak więc punktów styków które trzeba ponaginać + wyczyścić jest sporo:

- piny na PCB - nagięcie + czyszczenie, 

- napylony metal na obudowie tylnej w miejscu styku z PCB - czyszczenie

- napylony metal na obudowie tylnej w miejscu styku z obudową boczną - wyjęcie blaszki, czyszczenie napylonego metalu, dogięcie blaszki, dogięcie pinu wychodzącego z blaszki, czyszczenie,

- czyszczenie styków na obudowie bocznej. 

Nie wiem czy podobna sytuacja może mieć miejsce u Ciebie z GSM.

U mnie było na tyle źle z GPS, że zaniechałem korzystania z ulubionych google maps, na rzecz wbudowanego w samochodzie GPSa, bo nawigacja raz prowadziła raz nie. Teraz jest rewelacja. 

Opublikowano

@osd Czyli nabijają Ci VAT na podstawie tego, że na paczce masz "MP3 Player" z kwotą 13$ (gdzie paczka do 45$ jest z tego zwolniona)... Nie, w ogóle nie otwierają i nie sprawdzają co jest w środku... Po prostu są jasnowidzami... Wiesz ile osób tutaj wysyłało tel do chin? Masa! Wiesz ile z nich miało do zapłacenia 2x VAT? Nikt... Twój argument jest inwalidą... Jeżeli przedstawiasz, że na ten sprzęt masz już naliczony VAT (np. numerem paczki, o la boga, tajemnicze numerki, co masz zapisane w systemie pocztowym), to Ci go 2x nie naliczą.

Opublikowano
6 minut temu, Nezumi napisał:

@osd Czyli nabijają Ci VAT na podstawie tego, że na paczce masz "MP3 Player" z kwotą 13$ (gdzie paczka do 45$ jest z tego zwolniona)... Nie, w ogóle nie otwierają i nie sprawdzają co jest w środku... Po prostu są jasnowidzami... Wiesz ile osób tutaj wysyłało tel do chin? Masa! Wiesz ile z nich miało do zapłacenia 2x VAT? Nikt... Twój argument jest inwalidą... Jeżeli przedstawiasz, że na ten sprzęt masz już naliczony VAT (np. numerem paczki, o la boga, tajemnicze numerki, co masz zapisane w systemie pocztowym), to Ci go 2x nie naliczą.

Zwolnienie VAT nie obowiązuje, jeśli towar kupimy, i jest to nie zależne od wartości:

" Zwolnienia od podatku, o którym mowa w ust. 1, nie stosuje się do towarów importowanych w drodze zamówienia wysyłkowego. "

Tutaj pomaga zaznaczenie opcji gift + nie chce im się totalną drobnicą zajmować. Jeśli chcą Ci dobić vat i cło, to dostajesz informację o przesłanie dowodu płatności i screena z kupna. Jak mają wątpliwości to otwierają. To, że komuś się upiekło bo wysłał telefon do Chin i nie naliczyli mu cła, oznacza tylko tyle, że celnik się to tego nie przyczepił, i że nikt na CN22 nie zaznaczył merchandise, tylko gift i wpisał niską wartość. 

Przedstawisz opłacenie VATu na numer paczki ? mówisz to poważnie ?, kto taką bzdurę wymyślił ?. Czyli rozumie, że kupuję jeden telefon z Chin, wpisuje tam wartość 200 EUR, zaznaczam merchandise, aby na pewno trafiła na cło, a potem kupuję kolejne i jak się czepiają to wysyłam im numer paczki, bo już za jakąś tam kiedyś zapłaciłem VAT, a teraz to tylko ten telefon mi się co chwila pasuje i wraca z Chin z naprawy. Pomyślałeś, że to nie działa w ten sposób ?

Przeczytaj uważnie, co już napisałem wcześniej. Towary, nawet clone, nie są spisywane po numerze seryjnym. To, że masz numer paczki za która tam kiedyś zapłaciłeś sobie VAT, dla celnika nie oznacza NIC. Może on wykazać trochę dobrej woli i darować, ale nie ma żadnych podstaw aby stwierdzić, że to TEN SAM telefon. 

I nie, nie są jasnowidzami. Przedstawię Ci to, od strony importera. Zamawiasz towar z Chin, przeważnie DHL bo jest najtaniej. Paczka jak wyjdzie Chin i trafi do HK jest skanowana, skanowane są papiery. Gdy paczka jeszcze nie ruszyła z Chin agencja celna DHL już zgłasza paczkę na cło na podstawie CI-commercial invoice. Na kilkaset paczek nie otworzyli mi nigdy żadnej. Paczka jest często dawno oclona a jest dopiero w Niemczech ! (czyli jednak są jasnowidzami może ? )

Znajomemu otworzyli raz. W przypadku o którym tu najczęściej mowa, rodzaj towaru biorą z CN22 a należności celno skarbowe naliczają na podstawie przesłanych dokumentów takich jak skan z aukcji, dokumenty z banku. Otwierają jak podejrzewają wysoką wartość a na CN22 są bzdury. 

Napisze to już 3 raz, bo jest jakiś problem ze zrozumieniem tekstu pisanego - celnik nie jest w stanie zweryfikować, czy telefon który wraca z Chin, to ten sam telefon który już był clony czy nie. Bardzo fajnie, że zapłaciłeś kiedyś VAT za jakąś paczkę i masz jej numer nadania, tylko, że oni nie spisują po numerze seryjnym tego co było w środku, a jak zapewne się ze mną zgodzisz, na świecie istnieje więcej niż 1 sztuka telefonu. DLATEGO właśnie istnieje takie coś jak procedura uszlachetniania, dzięki której NAJPIERW zgłaszasz sprzęt na terenie EU, oni go spisują i dzięki temu wiedzą, że: 100 telefonów xxx pojechało do Chin, -> 100 telefonów XXX wraca z Chin po uszlachetnieniu (naprawie). 

Jeszcze raz napisze, to, że komuś się udało i nie dostał do płacenia VATu ani cła ( cło jest na wszystko ! ewentualnie jest objęte stawką 0% lub o wartości poniżej 150 eur z tego co pamiętam) to nie znaczy, że sposób który podałeś ma jakiekolwiek sens, a wynika z zaniżania wartości paczek, szczęścia i dobrej woli celników i pewnie kupy roboty którą mają. 

Opublikowano

Czyli jednak są jasnowidzami? God damn it... Czarodzieje :o. No i nie, np. smartphone  jest zwolniony z cła, a nie ma stawki 0%, na tej całej ich stronce jest to nawet wyszczególnione, "Zwolnione", a nie "0%"... Ale widać wiesz lepiej, niż sami celnicy :(

Opublikowano
12 godzin temu, osd napisał:

Ostatnimi czasy -  1-2 miesiące, miałem problem z GPS, ciągle działał fatalnie, czasem lepiej, czasem gorzej, ogólnie źle. MI4 kupiłem zaraz po premierze więc dość dawno, od tej pory z 2 razy ją rozbierałem i co ciekawe to nie zmieniło sytuacji. Dziś ją rozebrałem, ponaginałem i wyczyściłem dobrej klasy środkami wszystkie styki i fix łapie w 2-3 sekundy, jest rewelacja. W MI4 anteny są rozwiązane dość... hmm, słabo / nie podoba mi się to. Masz styk na PCB, ten styk łączy się do napylonego metalu na tylnej obudowie ( nie tej białej, tej pod nią) z kolei na tym napylonym metalu zainstalowana jest blaszka (nasuwana) która łączy tylną obudowę z ramką boczną. Tak więc punktów styków które trzeba ponaginać + wyczyścić jest sporo:

- piny na PCB - nagięcie + czyszczenie, 

- napylony metal na obudowie tylnej w miejscu styku z PCB - czyszczenie

- napylony metal na obudowie tylnej w miejscu styku z obudową boczną - wyjęcie blaszki, czyszczenie napylonego metalu, dogięcie blaszki, dogięcie pinu wychodzącego z blaszki, czyszczenie,

- czyszczenie styków na obudowie bocznej. 

Nie wiem czy podobna sytuacja może mieć miejsce u Ciebie z GSM.

U mnie było na tyle źle z GPS, że zaniechałem korzystania z ulubionych google maps, na rzecz wbudowanego w samochodzie GPSa, bo nawigacja raz prowadziła raz nie. Teraz jest rewelacja. 

Nie robiłeś fotorelacji lub filmiku z tego jak czyściłeś? Ja raczej nie podjąłbym się takiej modyfikacji po przeczytaniu twojego postu.

Ja mniej więcej po wymianie sim na taką z LTE ciągle mam krótkie zaniki sygnału na 2G/3G. Karty nowej nie potrzebowałem, ale moja miała już jakieś 3 lata. Ma ktoś doświadczenie z reklamowaniem karty sim?

Opublikowano
9 godzin temu, Nezumi napisał:

Czyli jednak są jasnowidzami? God damn it... Czarodzieje :o. No i nie, np. smartphone  jest zwolniony z cła, a nie ma stawki 0%, na tej całej ich stronce jest to nawet wyszczególnione, "Zwolnione", a nie "0%"... Ale widać wiesz lepiej, niż sami celnicy :(

Na "tej całej ich stronce" widzę coś takiego - http://isztar.mf.gov.pl/isztar/taryfa_celna/web/browsetariffmeasures_PL?issection=n&expandelem=8517+12+00&Country=CN&search=Wy%C5%9Bwietl+%C5%9Brodki&addinfo=UWA&Year=2012&Month=05&Day=19&startpos=1&ctmode=C

6 godzin temu, preston2009 napisał:

Nie robiłeś fotorelacji lub filmiku z tego jak czyściłeś? Ja raczej nie podjąłbym się takiej modyfikacji po przeczytaniu twojego postu.

Ja mniej więcej po wymianie sim na taką z LTE ciągle mam krótkie zaniki sygnału na 2G/3G. Karty nowej nie potrzebowałem, ale moja miała już jakieś 3 lata. Ma ktoś doświadczenie z reklamowaniem karty sim?

To nie jest modyfikacja a jedynie czyszczenie + lekkie nagięcie blaszek. Mi4 to niewiarygodnie prosty w otwieraniu telefon, prościej się nie da. Potrzebujesz jedynie ostrej pęsety oraz jeśli będziesz ściągał blaszki stykowe z tylnej obudowy to trzeba uważać aby któraś nie odskoczyła, bo będzie problem ze znalezieniem. Nie robię żadnych filmików ani fotorelacji, nie prowadzę też bloga ani vloga itp :) . Jednak jak to zrobisz na spokojnie to myślę, że sobie poradzisz, lub wyślij telefon np do admina strony który Ci to zrobi zapewne. 

Jednak jeszcze raz zaznaczam, nie wiem czy to Ci pomoże, może masz uszkodzony modem. Ja w akcie desperacji wgrywałem miflashem soft i akurat wtedy przez chwile było lepiej, myślałem, że to pomogło, jednak nie. Teraz działa to świetnie, aż dla przyjemności dziś także kilka razy sprawdzałem jak łapie fixa :) .

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czy ktoś już może znalazł rozwiązanie tego problemu ??

Mam Mi4 LTE -CT i kazdego dnia mnie wylogowuje z sieci,

wgrany mam MIUI GLobal 7.5.1.0 , numer mam w Plusie. 

Czy to jest problem z softem , sprzętowy czy może MI4 się gryzie z naszymi operatorami ??

Najgorsze jest to że jak mnie już wyloguje i prosi o PIN to niby pokazuje że wszystko jest połączone, zasięg itd, ale nie da się zadzwonić, neta tez już się nie da odpalić, próbowałem włączyć/wyłączyć tryb samolotowy ale to tez nie pomaga, jedynie restart telefonu dopiero coś da.

Bo nie wiem co tu jeszcze kombinować czy poprostu odesłać do chin , tel zakupiony na banggood.com i czy sa w stanie to naprawić :/

pozdrawiam,

Ramzi

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...