kowal_001 Opublikowano 7 Maja 2016 Opublikowano 7 Maja 2016 Sprawa prosta, telefon działał, nie upadł, wszystko ładnie pięknie. Po restarcie przestał działać dotyk. Telefon sie włączał ale nie reagował. Poszedł miflash. jednak to nie pomogło, a rom niby sie wgrał i wstaje, ale po chwili nie reaguje na nic. Nawet na przyciski. Rom był wgrany z zeszłego tygodnia. Fastboot działa, do recovery też mam dostęp. Ale co mi po recovery jak nie moge się w nim poruszać. Czy jest jakaś możłiwość wgrania romu przez fastboot. W starych androidach (htc) była mołżiwość wgrania wszystkiego (system boot itd) Lub może jakieś inne sugestie co to może być? Po wgraniu romu przez miflash wgrało się mirecovery - czyli jest tam chinski język i nijak nie wiem co jest co - więc wgrałem z powrotem twrp. Podsumowując, telefon ma wgrany rom przez miflash wersja fastboot, i recovery twrp. Przed wysyłaniem go gdziekolwiek chciałbym sprawdzić inny rom, bo to nie mołżiwe zeby w 5 sekund wszystko się zepsuło, skoro działało bezbłędnie. Dzięki
Acid Opublikowano 7 Maja 2016 Opublikowano 7 Maja 2016 No ale wgraj twrp (z romu miuipolska) i tam sprawdź dotyk. Jak nie działa to masz walnięty dotyk na LCD. Wysłano z MiNote
kowal_001 Opublikowano 7 Maja 2016 Autor Opublikowano 7 Maja 2016 jakiś link do tego recovery jest? W temacie https://miuipolska.pl/forum/topic/9704-twrp-30-z-j%C4%99zykiem-pl-end-of-life/ linki wygasły. I jak to możliwe że restart telefonu spowodował uszkodzenie dotyku? I pytanie jeszcze bezpośrednio do @Acid. Czy telefon wysyłać na gwarancję do burizy czy jesteś w stanie coś z tym problemem zrobić?
Pietr Opublikowano 7 Maja 2016 Opublikowano 7 Maja 2016 Recovery wypakuj z romu MIUIPolska i wgraj przez fastboot. Jednak nie mam tego telefonu osobiście i nwm czy dodali tam już działąjace poprawnie recovery. Ale swego czasu trzeba było zostawić telefon na minutę/dwie i dopiero wtedy dotyk łapał. Jak masz gwarancję to ślij na gwarancję. Bo u Acid'a zapłacisz i pozbędziesz się gwarancji.
AndropaX Opublikowano 7 Maja 2016 Opublikowano 7 Maja 2016 Tyle że obecnie romy nie zawierają już recovery...
Pietr Opublikowano 7 Maja 2016 Opublikowano 7 Maja 2016 (edytowane) To cancro jest wyjątkiem, że posiada TWRP w paczce zip? @Acid I denerwuje mnie podczas aktualizacji po resetuje mi ustawienia TWRP. To tutaj masz oficjalne wydanie TWRP; https://dl.twrp.me/libra/ Edytowane 7 Maja 2016 przez Pietr
Acid Opublikowano 7 Maja 2016 Opublikowano 7 Maja 2016 48 minut temu, AndropaX napisał: Tyle że obecnie romy nie zawierają już recovery... Tak i nie. Zdecydowaliśmy, że dodamy recovery dla urządzeń które na początku miały MiRecovery. Czyli Libra nie ponieważ do instalacji romu był potrzebny wyłącznie TWRP a więc wszyscy go mają i nie musimy ludziom instalować za każdym razem. Co innego cancro czy virgo gdzie do grudnia miały MiRecovery i przejście z romu 4.4 (z Mirecovery) na np. aktualny 6.0 jest możliwe ale finalnie wgra się TWRP by robić dalsze aktualizacje.
Adamur Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Opublikowano 22 Sierpnia 2017 A można wymienić sam dotyk ? czy dotyk jest razem z wyświetlaczem?
Rekomendowane odpowiedzi