Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawa prosta, telefon działał, nie upadł, wszystko ładnie pięknie. Po restarcie przestał działać dotyk. Telefon sie włączał ale nie reagował. Poszedł miflash. jednak to nie pomogło, a rom niby sie wgrał i wstaje, ale po chwili nie reaguje na nic. Nawet na przyciski. Rom był wgrany z zeszłego tygodnia. Fastboot działa, do recovery też mam dostęp. Ale co mi po recovery jak nie moge się w nim poruszać. Czy jest jakaś możłiwość wgrania romu przez fastboot. W starych androidach (htc) była mołżiwość wgrania wszystkiego (system boot itd)

Lub może jakieś inne sugestie co to może być?

Po wgraniu romu przez miflash wgrało się mirecovery - czyli jest tam chinski język i nijak nie wiem co jest co - więc wgrałem z powrotem twrp.

Podsumowując, telefon ma wgrany rom przez miflash wersja fastboot, i recovery twrp. Przed wysyłaniem go gdziekolwiek chciałbym sprawdzić inny rom, bo to nie mołżiwe zeby w 5 sekund wszystko się zepsuło, skoro działało bezbłędnie.

Dzięki

Opublikowano

Recovery wypakuj z romu MIUIPolska i wgraj przez fastboot. Jednak nie mam tego telefonu osobiście i nwm czy dodali tam już działąjace poprawnie recovery. Ale swego czasu trzeba było zostawić telefon na minutę/dwie i dopiero wtedy dotyk łapał.

Jak masz gwarancję to ślij na gwarancję. Bo u Acid'a zapłacisz i pozbędziesz się gwarancji.

Opublikowano
48 minut temu, AndropaX napisał:

Tyle że obecnie romy nie zawierają już recovery...

Tak i nie. Zdecydowaliśmy, że dodamy recovery dla urządzeń które na początku miały MiRecovery. Czyli Libra nie ponieważ do instalacji romu był potrzebny wyłącznie TWRP a więc wszyscy go mają i nie musimy ludziom instalować za każdym razem. Co innego cancro czy virgo gdzie do grudnia miały MiRecovery i przejście z romu 4.4 (z Mirecovery) na np. aktualny 6.0 jest możliwe ale finalnie wgra się TWRP by robić dalsze aktualizacje.

• 1 rok później...
  • Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...