Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy jest możliwość ustawienia w tym romie trybu jednej ręki jak to jest w miui. nie działa mi dotyk wprawej krawędzi ekranu i czasem mam problem z wciskaniem pewnych rzeczy na ekranie 

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
59 minut temu, advcron napisał:

I jeszcze aby się upewnić baza RR to Android 7.0?

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

7.1

Sciagnij sobie apke opengaps z google play. Samo ci wykryje ^^

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 23.02.2018 o 18:05, SLiM napisał:

RR-O-v6.0.0-20180225-libra-Official

A wiesz czemu nie ma odnośnika z oficjalnej strony RR? Dalej korzystasz z tego wydania? Jak się sprawuje?

Opublikowano

@virusek90 nie ma odnośnika bo nie ma opiekuna dla tego modelu , wygląda na to że AndropaX zrezygnował. Co do tej wersji to używam i jest ok, coś tam było nie tak ale tylko przez to że zrobiłem update, po instalacji na czystko wszytko działa jak należy.

• Like 1
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A nie wiecie czy ten Demon od lineage official dalej go rozwija czy porzucił temat dla mi6? Na oficjalnej stronie lineage os niektóre telefony dostają już los15.1 stąd moje wątpliwości i pytanie. 

Opublikowano
Dnia 6.05.2018 o 10:37, SLiM napisał:

@Pawliko ostatnia wersja RR-N-v5.8.5-20171016-libra-Final , w tej wersji RR-O nie działa mi kilka rzeczy a nie zanosi się żeby ktoś to poprawił :P

Myslalem ze przeniosles sie na cos innego.

Ja w planach mialem Linage os, ale ze nie ma na nasz model andka 8.0 to tez narazie siedze na tym RR final :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
2 godziny temu, Pawliko napisał:

W sumie pierwsze slysze. Masz, polecasz?

W sumie ta ostatnia wersja RR dziala dobrze i nie mam z niczym problemow. 

Już odinstalowałem , dodałem wątek o crDroid w tym dziale modyfikacji. Chyba też wrócę na RR bo na tych co teraz sprawdzam to zawsze coś nie działa. Wygląda na to że jedynie RR jest ok a reszta custom rom jeden od drugiego zrzyna bo mają te same błędy których nie ma w RR :D 

Opublikowano
1 godzinę temu, SLiM napisał:

Już odinstalowałem , dodałem wątek o crDroid w tym dziale modyfikacji. Chyba też wrócę na RR bo na tych co teraz sprawdzam to zawsze coś nie działa. Wygląda na to że jedynie RR jest ok a reszta custom rom jeden od drugiego zrzyna bo mają te same błędy których nie ma w RR :D 

To dzieki za info, odpuszcze sobie w takim razie testy.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Jakos nie bardzo chce instalowac soft od randomowych ludzi :D

Juz raczej na mi4c nie doczekam sie jakiegos sensownego romu na najnowszym androidzie. Czas chyba powoli myslec o upgradzie sprzetu.

Ani RR, ani Moke, ani LoS, nic nie wspiera juz tego modelu :P

Opublikowano (edytowane)
Dnia 24/06/2018 o 16:31, Pawliko napisał:

Jakos nie bardzo chce instalowac soft od randomowych ludzi :D

Juz raczej na mi4c nie doczekam sie jakiegos sensownego romu na najnowszym androidzie. Czas chyba powoli myslec o upgradzie sprzetu.

Ani RR, ani Moke, ani LoS, nic nie wspiera juz tego modelu :P

Nie mam żadnych zastrzeżeń do kolegi z Rosji , używałem jego crDroid a teraz widzę że przesiadł się na RR. 

Vovan77's Developer Profile RR-O-v6.1.0-20180627-libra-Unofficial.zip

A jak bardzo chcesz mieć podpisany official to masz AICP ;)  

EDIT: Vovan77 odpisał mi ze może zostanie opiekunem dla libra RR, tak że jak dobrze pójdzie to będziesz mieć official :P 

Edytowane przez SLiM
Opublikowano
9 godzin temu, SLiM napisał:

Nie mam żadnych zastrzeżeń do kolegi z Rosji , używałem jego crDroid a teraz widzę że przesiadł się na RR. 

Vovan77's Developer Profile RR-O-v6.1.0-20180627-libra-Unofficial.zip

A jak bardzo chcesz mieć podpisany official to masz AICP ;)  

EDIT: Vovan77 odpisał mi ze może zostanie opiekunem dla libra RR, tak że jak dobrze pójdzie to będziesz mieć official :P 

Dobra wiadomosc, licze ze tak bedzie.

Rozumiem ze instalacja RR na oreo wymaga czystej instalacji? Czy mozna zrobic normalny update z ostatniej finalnej wersji RR?

Opublikowano

@Pawliko ja zawsze jak zmieniam system od różnych "dostawców" :D to robię na czysto. 

Wgraj na czysto RR-O-v6.1.0-20180627-libra-Unofficial i PixelMod_Gapps_arm64_Oreo_libra_universal_27.06.18 od tego Vovan77. 

Ja używam i nie mam zastrzeżeń. Jedyne co się mogę przyczepić to brak opcji wyłączenia drugiej karty SIM.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 28.06.2018 o 18:40, SLiM napisał:

@Pawliko ja zawsze jak zmieniam system od różnych "dostawców" :D to robię na czysto. 

Wgraj na czysto RR-O-v6.1.0-20180627-libra-Unofficial i PixelMod_Gapps_arm64_Oreo_libra_universal_27.06.18 od tego Vovan77. 

Ja używam i nie mam zastrzeżeń. Jedyne co się mogę przyczepić to brak opcji wyłączenia drugiej karty SIM.

mozesz jescze napisac jakie TWRP do tego abym mogl szyfrowac/deszyfrowac partycje?

i jeszcze jedna prosba, moglbys podeslac screena jak wyglada tutaj zarzadzanie kartami SIM oraz DIALERA, nie widze nigdzie opcji

wyboru karty SIM do wykonania polaczenia. Dzieki

Opublikowano
59 minut temu, mi_user napisał:

mozesz jescze napisac jakie TWRP do tego abym mogl szyfrowac/deszyfrowac partycje?

i jeszcze jedna prosba, moglbys podeslac screena jak wyglada tutaj zarzadzanie kartami SIM oraz DIALERA, nie widze nigdzie opcji

wyboru karty SIM do wykonania polaczenia. Dzieki

To uniwersalne twrp co jest podane w tym wątku, powinno działać szyfrowanie twrp-20180106-1033.img

Ustawienia kart SIM.

QFgXXNTl.png

Opublikowano
Dnia 7.07.2018 o 15:48, SLiM napisał:

To uniwersalne twrp co jest podane w tym wątku, powinno działać szyfrowanie twrp-20180106-1033.img

Ustawienia kart SIM.

QFgXXNTl.png

Ja niestety mam taki problem , po instalacji pixel moda że przy próbie dzwonienia odbierania nie okna z z możliwością zakończenia rozmowy lub jej odebrania... tak jak by nie było grafiki dialera , a po instalacji tylko gapps oraz miui camera oraz hatekarnel telefon nie chodzi płynie np przy włączeniu latarki włącza się po jakieś sec lub dwóch przy przesuwaniu w przeglądarce widać jak się zacina , zobaczę przy Lineageos czy coś się poprawi. mi4c 2gb/16gb 2 karty sim.