Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siedziałem ostatnio na AICP(jakieś chyba 2 tygodnie, przedtem RR, ale jakos mnie nie zadowalał szybkoscią) i byłem bardzo zadowolony, i jeszcze aktualizacje co jakies 2, 3 dni chyba, ale jak dziś wgrałem RR z 7 stycznia to jest miazga :D Czekac tylko na xposed pod nougata i jest wszystko :)

Edytowane przez GanjaMafia
Opublikowano (edytowane)

Zastanawiam się nad RR ale siedzę dopiero na ACIP jeden dzień i dziwi mnie że można ustawić w aparacie jakość zdjęcia tylko na 75%. Na ss z RR widzę że da się ustawić 85% ale czemu nie 100 % tak jak na CM 13.1? Wpływa to jakoś mocno na jakość zdjęć?

Edit: https://forum.xda-developers.com/mi-4c/development/dev-extracted-updated-touchscreen-t3540237

Będzie to dodane w kolejnym wydaniu?

Edytowane przez matiiiim
Opublikowano (edytowane)

Ktoś testował już?

Czy w RR, tak jak w AICP, pojawił się One Hand Mode? Bo nie wiem, czy to wymysł LineageOS, czy twórców tamtego ROMu - sprawdzał ktoś może?

Edytowane przez Antyhaker
Opublikowano (edytowane)

Właśnie wgrałem razem ze świeżymi opengapps micro - telefon się uruchomił, czyli działa, dalej zobaczymy co będzie ;)
Na 20170107 miałem problem z zawieszaniem się telefonu (brak reakcji na włączenie) i czasami aparat szwankował przy zdjęciach z lampą. Mam nadzieję, że teraz będzie ok...

Edytowane przez abes99
Opublikowano

Sporo tego jest, więc mogło mi coś umknąć, ale takie wpisy znalazłem:
20.01.2017 - Fix One Handed UI Switch Derp
18.01.2017 - One handed mode toggle

Opublikowano

RR-N-v5.8.0-20170126-libra-Official

Wszystko super i /ciach/ tylko jeden problem czy ten rom ma problem z obsługą dwóch kart , czy taka przypadłość jest na wszystkich custom z 7.1.1 ? Druga karta w slocie ustawiona na transmisje danych lte i ikona zasięgu mruga jak /ciach/. To samo w aicp_libra_n-12.1-NIGHTLY-20170126. Oczywiście na MIUI8 7.1.20 BETA z androidem 7.0 problemu nie ma  

Opublikowano (edytowane)

@Antyhaker zrobiłem po prostu test kilku wersji z 7.1.1, może by RR został na stałe a tu taki zong. Próbowałem ustawić tak jak na MIUI pierwsza sim na 2G a ta do danych na 4G ale nic to nie dało. Mogę jeszcze sprawdzić kartę LTE Play i Aero2 czy jest to samo.

Co do GPS to nie mam problemu.

Edytowane przez slimdick
Opublikowano

Ma ktoś problem z zawieszaniem się telefonu? Mam tak od 20170107 (wcześniej miałem jakieś grudniowe). Wygląda to tak, że chcąc włączyć telefon nie ma żadnej reakcji - muszę przytrzymać dłużej włącznik, wtedy następuję restart telefonu. Jest to o tyle wkurzające, że nawet nie wiem kiedy telefon jest zawieszony :(. Zdarza mi się tak raz na dwa, trzy dni. Może to wina kolejnego dirty flasha od którejś wersji grudniowej?

Opublikowano
7 minut temu, abes99 napisał:

Ma ktoś problem z zawieszaniem się telefonu? Mam tak od 20170107 (wcześniej miałem jakieś grudniowe). Wygląda to tak, że chcąc włączyć telefon nie ma żadnej reakcji - muszę przytrzymać dłużej włącznik, wtedy następuję restart telefonu. Jest to o tyle wkurzające, że nawet nie wiem kiedy telefon jest zawieszony :(. Zdarza mi się tak raz na dwa, trzy dni. Może to wina kolejnego dirty flasha od którejś wersji grudniowej?

Nie potwierdzam. Mam zainstalowany 20170126 zaraz po wgraniu fastboot.

Opublikowano (edytowane)

Czyli jest szansa, że clean flash pomoże. Jak znajdę chwilę, to się pobawię...
Problem ewidentnie pojawił się z 20170107 (chyba pierwszy lineage os) - za pierwszym razem myślałem, że telefon się uwalił. Na włączenie nie reagował, a jednocześnie komp odnotowywał podłączenie czegoś na USB, ale nie potrafił zatrybić co to. Dopiero długie trzymanie włącznika (dobre kilka minut) spowodowało restart...

Edytowane przez abes99
Opublikowano (edytowane)

Jakby to kogoś interesowało, to RR zyskał już pełne wsparcie dla OMS - miejmy nadzieję, że najbliższe wydanie przeznaczone dla naszego modelu będzie już w wersji 5.8.1 :D Substratum czeka xP

Opublikowano
39 minut temu, Antyhaker napisał:

Jakby to kogoś interesowało, to RR zyskał już pełne wsparcie dla OMS - miejmy nadzieję, że najbliższe wydanie przeznaczone dla naszego modelu będzie już w wersji 5.8.1 :D Substratum czeka xP

A mogą może zaimplementować api2? Czy to przerasta twórców? :) 

Opublikowano
4 minuty temu, Antyhaker napisał:

Aj tam, Camera API2 jest zbędne - OMS jest przydatniejszy xP

Nie no w porządku, wiem przecież, że tego nie wrzucą bo to za dużo roboty i nie ma skąd skopiować XD

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, slimdick napisał:

Jaki temat polecasz ?

Wysłane z mojego Mi-4c

Na AICP korzystałem z https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xdnax.apps.dnadarkproject&hl=pl i jak tylko na RR pojawi się OMS to z powrotem na niego wracam ^^ Jest często aktualizowany, sam deweloper chętnie nanosi poprawki na zgłaszane mu błędy.

Opublikowano

Zapewniam, że nie jest :P Spróbuj zainstalować chociażby podrzucony przeze mnie motyw, to się o tym przekonasz - oficjalne wsparcie pojawiło się dopiero wraz z wydaniem 5.8.1, a my wciąż na 5.8.0 siedzimy. Fakt, niektórzy opiekunowie zadbali o dodanie wsparcia dla OMS na własną rękę, jednakże nie tyczy się to naszego urządzenia.

Opublikowano
Zapewniam, że nie jest  Spróbuj zainstalować chociażby podrzucony przeze mnie motyw, to się o tym przekonasz - oficjalne wsparcie pojawiło się dopiero wraz z wydaniem 5.8.1, a my wciąż na 5.8.0 siedzimy. Fakt, niektórzy opiekunowie zadbali o dodanie wsparcia dla OMS na własną rękę, jednakże nie tyczy się to naszego urządzenia.

Chyba Ty
c2b8e58f6cb1a21ed4edfcdd6acec35d.jpg

Wysłane z mojego Mi-4c

Opublikowano
Osz Ty faktycznie, trzeba pobrać - dzięki za informację

Jak to zrobisz to zanim się zaczniesz bawić z tematami to sprawdź czy też masz brak tu jak u mnie ikonek.
e10657f2a68ebe290ed424487fcfc55a.jpg

Wysłane z mojego Mi-4c

Opublikowano

Zrąbali coś z automatycznym oszczędzaniem energii obraz mi mryga jak szalony

Po resecie już jest dobrze ciekawe jak wyłącze tą opcje i włącze ponownie co będzie

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Dnia 31.01.2017 o 23:30, slimdick napisał:

Jak to zrobisz to zanim się zaczniesz bawić z tematami to sprawdź czy też masz brak tu jak u mnie ikonek.
e10657f2a68ebe290ed424487fcfc55a.jpg

Wysłane z mojego Mi-4c

Wybacz, że tak długo to trwało - dopiero co ROM nowy wrzuciłem. Sprawdziłem i rzeczywiście jest jak piszesz, ikonki do wymiany :P

Opublikowano
Wybacz, że tak długo to trwało - dopiero co ROM nowy wrzuciłem. Sprawdziłem i rzeczywiście jest jak piszesz, ikonki do wymiany

Jak zrobiłem czystą instalację jest ok, przy aktualizacji lub przywróceniu partycji data ikonki się psują w tym miejscu.

Wysłane z mojego Mi-4c