Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od kilku dni zauważyłem, że bateria zaczęła lecieć na łeb na szyję. Prawde mówiac nigdy nie byłem do końca zadowolony z czasu działania Redmiego jak widziałem wyniki innych oscylujace w 8-10h SOT (mój rekord 7.5h), ale teraz to juz jest straszna kaszana, która wedlug mnie w dużej mierze jest związana z procesem "Android System", który pożera teraz bardzo duzo baterii, a jeszcze do niedawna nie był praktycznie wcale zauważalny. Włączone 4g, ekran jasnosc na auto, dzis rano telefon odłączony od ładowarki (100%) - po 16 minutach miałem juz tylko 90% baterii. Słabo ? W tej chwili 75% zostało przy SOT 1h 10min. Wydaje mi sie ze to koszmarny wynik jak na ten telefon. Jak dobije do 5h to bedzie graniczylo z cudem. Nic nie zmieniałem w telefonie od około tygodnia, od kiedy wgrałem Dev'a 6.4.14 z miui polska. Z dnia na dzien po prostu "Android System" zaczał zżerać baterie na maksa

Jesli to bedzie jakas podpowiedz to równiez zauważyłem, że ten proces "ożywa" jesli zaczynam cos pisac, cokolwiek, smsa, wpisywac adres strony w przegladarace. Za kazdym razem pyta mnie o zmiane klawiatury. Po co ? Mam google keybord i swiftkey'a i wybrałem swift'a jak wyjsciowa klawiature i wyglada na to ze ten proces tak jakby tego nie załapał i ciagle mnie pyta o wybiór klawiatury poprzez ikonke w pasku statusu. Jakies pomysły ?

Ps: zrobiłem z poziomu twrp czyszczenie dalvik cache ale nie pomogło. Chce zrobic wszystko co sie tylko da przed ostatecznioscia czyli wgraniem ponownie wersji Stable ROM'u

Screenshot_2016-04-26-10-02-11_com.miui.securitycenter.png

Screenshot_2016-04-26-10-03-00_com.miui.securitycenter.png

Screenshot_2016-04-26-18-58-07_com.opera.browser.png

Screenshot_2016-04-26-19-11-07_com.opera.browser.png

Opublikowano (edytowane)

4 minuty temu, Antaro napisał:

Jesli to bedzie jakas podpowiedz to równiez zauważyłem, że ten proces "ożywa" jesli zaczynam cos pisac, cokolwiek, smsa, wpisywac adres strony w przegladarace. Za kazdym razem pyta mnie o zmiane klawiatury. Po co ? Mam google keybord i swiftkey'a i wybrałem swift'a jak wyjsciowa klawiature i wyglada na to ze ten proces tak jakby tego nie załapał i ciagle mnie pyta o wybiór klawiatury poprzez ikonke w pasku statusu. Jakies pomysły ?

Wyłącz klawiaturę Google (Ustawienia -> Aplikacje -> Klawiatura Google -> Wyłącz na dole ekranu) i zobacz, czy coś się zmieni.

Edytowane przez rzadzu
Opublikowano

Nie, nic sie nie zmieniło

Zauważylem teraz jeszcze jedna rzecz

Ustawienia > Urządzenie > Język i klawiatura > Klawiatura i wprowadzanie tekstu  (tu mam 3 opcje) Jedna jest wydaje mi sie zdublowana

Spójrzcie na fotke

Screenshot_2016-04-26-19-55-55_com.android.settings.png

Opublikowano

Co Ci się zdublowalo? Jest wszystko ok. Pierwsza pozycja (z pola zaznaczonego) to klawiatura która będzie się uruchamiala po stuknieciu na pole tekstowe/domyślna klawiatura.

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
14 godzin temu, Antaro napisał:

Nie, nic sie nie zmieniło

Zauważylem teraz jeszcze jedna rzecz

Ustawienia > Urządzenie > Język i klawiatura > Klawiatura i wprowadzanie tekstu  (tu mam 3 opcje) Jedna jest wydaje mi sie zdublowana

Spójrzcie na fotke

Screenshot_2016-04-26-19-55-55_com.android.settings.png

Albo masz z ROMem coś nie tak albo nie wyłączyłeś klawiatury Google. U mnie po wyłączeniu w "Języki i klawiatura" mam tylko "Obecna klawiatura" i "Klawiatura SwiftKey".

Opublikowano

3Nie wiem czemu wszyscy patrzą tak na SOT który w głównej mierze zależy od poziomu podświetlenia. Mój kumpel też się jara, że dociąga do kosmicznych wyników ale co z tego gdy wiecznie ma ustawione 15-20% podświetlenia... 

7,5h to też bardzo dobry wynik :-)

• Like 1
Opublikowano

Tylko ze teraz było to 5.5h. Cos jest mega skopane. 78% baterii i 1h 9 minut "ekranu"

Najgorsze jest to ze migracja miedzy ROMami nic nie daje. Myslicie ze jest mozliwy najoczywistszy scenariusz - ten model tak ma ? Baterai akurat w moim egzemlarzu nie jest okzem  "mocy"

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...