luki! Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 (edytowane) Hej. Używam tego telefonu około miesiąca i zauważam że często traci połączenie z siecią... Znalazłem co może być przyczyną tego stanu rzeczy... Czyli ustawienia TD-SCMA co jest ustawieniem w Chinach... Dla Europy/Polski powinien chyba być LTE/GSM/CDMA auto (PRL) albo LTE/GSM auto (PRL) ??? Rom xiaomi eu Edytowane 21 Kwietnia 2016 przez luki!
tpawel Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Dla Polski powinno być LTE wcdma i GSM. Reszta Cię nie interesuje
luki! Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2016 (edytowane) Dostępne są tylko takie ustawienia Zauważyłem również, że po restarcie powraca do poprzedniego ustawienia. Edytowane 21 Kwietnia 2016 przez luki!
fesk Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Wtiam Mam ten sam problem Telefon w PLAY -Karta sim wymieniona -Rom dev global 6.4.14 -Zamiana na SIM1 i SIM2 -Zmienione ustawienia w "informacje o uyrządzeniu" faktycznie nie ma " LTE wcdma i GSM " jest tak jak u Ciebie Luki! Trochę mnie to drażnić zaczyna gdyż często faluje zasięg i ciężko ludzie mają się do mnie dodzwonić - jak w najbliższym czasie problem nie ustanie trzeba sprzedać telefon ... Telefon jest naprawdę elegancki ale brak zasięgu i problemy z nim niestety powodują że staje się on bezużyteczny. Chyba że ktoś ma jakiś kontakt z xiaomi i przekaże info o problemie bo wyczytałem że parę osób narzeka na problemy czy to z zasięgiem czy to z LTE ...
luki! Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Niestety nadal tego problemu nie rozwiązałem. Wiem jedynie, że jak ustawię sieć preferowaną 3G (E/H/H+) to problem ze zrywaniem połączenia ustaje...
tpawel Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Ustawcie sobie wcdma/LTE. Przy aktualnym pokryciu 3g w Polsce powinno być ok, w przypadku PLAY i ich MVNO powinno w razie potrzeby zrzucać w roaming
jack78 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Miałem na początku ten sam problem. Przełączyłem się na 3G, problem ustał. Na próbę wróciłem na 4G i jest OK jak do tej pory, a minęło już dobre 3 tygodnie. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
fesk Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Niestety to co opisaliście to nie pomaga... Różne kombinacje robię i trochę się wkur...iam Ale poczekam na aktualizacje i może coś cingcianciągi zrobią. I tak jak pisze siedzie na global devie
nemed Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Ja niestety z musu przeszedłem na CM 13, gdzie jest opcja ustawienia na stałe gsm/wcdma/lte, a której to niestety brakuje w Miui. Rozmawiam w końcu normalnie i nie wyskakuje mi co jakiś czas powiadomienie o braku sieci, mimo dobrego zasięgu. Jako,że kupiłem telefon na XFS, złożyłem reklamację, bo na dobrą sprawę telefon na Miui nie nadaje się do użytku. Wiem,że to nie temat Mi4c ale problem bardzo podobny. Wysłane z Mi4c
Segor Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Przypadkiem do Was trafiłem i potwierdzam, że na Mi5 też jest problem z LTE. Używam z dual simem i często mi zacina się karta i jestem niedostępny. Na razie używam 3g :/ Sent from my MI 5 using Tapatalk
fesk Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 U mnie bez znaczenie czy 2G czy 3G czy 4G ustawie Mimo zasięgu i tak nie można się do mnie dodzwonić ... Dopiero jak wyśle pare sms czy zadzownie gdzieś to tak jakby trzymał zasięg i jest ok ale w momencie zablokowanai telefonu po chwile gdy próbuje odblokować to patrze i 0 kresek i nagle 100% zasięg ... takie to dziwne .. Myślałem że to przez PLAY tak jest że działa w roamingu i dlatego tak głupieje i przełącza agresywanie z sieci na sieć ... powinnien mieć inny algorytm przełączania sieci między sobą Zobaczymy czy nowsze softy coś zmienią
marcuso86 Opublikowano 9 Maja 2016 Opublikowano 9 Maja 2016 Zainstalujcie sobie dev 6.4.28 wtedy do wyboru są tylko 3 opcje: Preferowane sieci 4g Preferowane sieci 3g Tylko sieci 2g Przy ustawieniu Preferowane sieci 4g łączy mi sie cały czas z lte - w przypadku braku lte przechodzi na H+ później na H,3g i w końcu Edge Czyli wszystko działa jak należy - nie mam żadnych problemów z zasiegiem.
luki! Opublikowano 9 Maja 2016 Autor Opublikowano 9 Maja 2016 U mnie na dev global również nastąpiła duża pozytywna poprawa z LTE
jack78 Opublikowano 9 Maja 2016 Opublikowano 9 Maja 2016 U mnie również zdecydowana poprawa po aktualizacji do 6.4.28 Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
fesk Opublikowano 26 Maja 2016 Opublikowano 26 Maja 2016 Witam Mam aktualnie ROM 6.5.19 beta i jest DOBRZE Miałem już wyrzucić ten telefon i skreślić tą firmę ale jednak soft dał radę Ale nie ma się co dziwić jak ludzie (normalni moi znajomi i zwylki użytkownicy) kupią ten telefon to sobie wyrobia zdanie o nim... Nistety Xiaomi troszkę pada, zreszą widać to po MI5 które nie jest produkowane na bieżąco ... Cóż może kiedyś polityka firmy się zmieni
Rekomendowane odpowiedzi