kitket Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Redmi 3 Pro - MIUI wersja stabilna 7.1.3.0 (LHPCNCK). Po włożeniu jakiejkolwiek karty sim u góry ekranu pojawia się komunikat "Brak usługi". W ustawieniach karta jest "Wyłączona" i nie ma opcji żeby ją włączyć. Co chwile pojawia sie pop0up z informacją: "Nie można połączyć się z siecią. Spróbuj ponownie później" - i tak od wczoraj. Jakieś pomysły?
Nezumi Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Wyłącz żądanie PIN w ustawieniach.
kitket Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2016 (edytowane) @NezumiW ustawieniach prywatności Blokada karty sim jest oznaczona jako Wyłączone. Pole jest niekatywne i nie da się go w ogóle kliknąć. Edytowane 20 Kwietnia 2016 przez kitket
Nezumi Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Ustawienie jest w Ustawienia->Urządzenie->Prywatność->Ustaw Blokadę SIM->Zablokuj kartę SIM, jeżeli nic tam zrobić nie możesz to wygląda raczej na uszkodzoną kartę SIM, spróbuj włożyć inne karty SIM.
kitket Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2016 (edytowane) Karta sim jest sprawna. Przekladalem do Mi5 i wszystko działa. Natomiast redmi 3 pro nie czyta żadnej karty. Kwestia softu czy uszkodzone gniazdo? Tutaj powinien być przycisk do włączania i wyłączania sima... https://zapodaj.net/88f137362a967.png.html>Screenshot_2016-04-20-12-19-24_com.android.phone.png Edytowane 20 Kwietnia 2016 przez kitket
FromWP Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Z takim romem dostałeś? Czy sam wgrywałeś? Miałem podobnie na R3 po wgraniu starszej stabilnej wersji romu z rozwojowej, ale pomogło full wipe z data, ale ty chyba masz jeszcze zablokowany bootloader i brak TWRP w którym mógłbyś to zrobić.
kitket Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Wgrywałem sam. Bootloader jeszcze zablokowany To pozostaje czekac?
FromWP Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 (edytowane) A ustawiłeś opcję Flash all przy wgrywaniu w MiFlashu? Jeżeli nie to sprubój ponownie wgrać z tą opcją, bo wygląda na to że nie wyczyściło wszystkiego po starym romie i stąd mogą być problemy, albo ta wersja romu nie do końca jest kompatybilna z R3pro. Edytowane 20 Kwietnia 2016 przez FromWP
kitket Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2016 (edytowane) Flash all bylo zaznaczone. Probowalem 2x. Edytowane 20 Kwietnia 2016 przez kitket
FromWP Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Nestety, ten rom był zrobiony jak jeszcze nie było R3pro, chyba do momentu odblokowania bl pozostają ci tylko chińskie z angielskim. Jesteś jednym z pierwszych userów R3pro, na razie mało doświadczeń i wiedzy o tym modelu
kitket Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2016 (edytowane) Próbowałem zainstalować wersje developer zgodnie z instrukcja tutaj: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Po wrzuceniu pliku do pamieci i wybraniu aplikacji Aktualizacje i wskazaniu paczki zip na dole okienka mam komunikat sprawdzanie aktualizacji... po czym po 10sek pojawia sie glowny ekran. Czy zeby odblokowac bootloadera musze miec koniecznie wersje developerska? Edytowane 20 Kwietnia 2016 przez kitket
lukmar16 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Witam, ja również mam problem z kartami SIM w redmi 3 pro po wgraniu romu z językiem polskim (zablokowany bootloader). Nie wykrywa mi żadnej sieci ale rozpoznaje jakiego operatora jest karta. Ktoś ma jakiś pomysł jak to rozwiązać?
kitket Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2016 @lukmar16 po przeczytaniu kilku watkow na angielskim forum wyciagam wniosek ze soft na redmi 3 nie jest do konca kompatybilny z redmi 3 pro. Trzeba czekac na nowa wersje romu - moze to pomoze...
lukmar16 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 A jest dostępny gdzies w sieci jakiś system który dam rade wgrać MIflashem i na którym będą mi działać karty sim??
kitket Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Jak znajdziesz to daj znac. Probowalem chinska wersje developerska dla redmi 3 wgrac ale wyskakuje mi blad...
lukmar16 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Najgorsze jest to że dopiero dzisiaj dostałem tel i od razu wziąłem się za wgrywanie softu z językiem polskim nawet nie wkładając wcześniej sim do niego i teraz nie wiem czy to jest wina telefonu czy oprogramowania..... Też właśnie pobieram tą wersję i spróbuję ją zainstalować.
kitket Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Ja włożyłem wcześniej sima i działało poprawnie. Na 99% wina softu.
kukuryznik Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 niestety, dotyka to osób które mają wersje pro/pro prime i nie jest to problem sprzętowy. Trzeba czekać na wydanie nowej wersji softu która będzie obsługiwać również te wersje. oprócz sima nie działa jeszcze fingerprint.
CoMeszzz Opublikowano 2 Czerwca 2016 Opublikowano 2 Czerwca 2016 (edytowane) Tu wątek, nowszy z podobnym problemem: osób mających problem z obłsugą SIM przez Redmi3Pro jest więcej :/ Edytowane 2 Czerwca 2016 przez CoMeszzz
FromWP Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opublikowano 3 Czerwca 2016 7 godzin temu, CoMeszzz napisał: Tu wątek, nowszy z podobnym problemem: osób mających problem z obłsugą SIM przez Redmi3Pro jest więcej :/ Podobny problem ale na innych romach (chyba, bo nie wszyscy piszą na jakich i często mylą Redmi 3 z Redmi 3 pro). W tym wątku karty SIM nie działają na Redmi 3 pro i romie 7.1.3 bo na tym romie w tym telefonie nie mają prawa działać.
Rekomendowane odpowiedzi