Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Redmi 3 Pro - MIUI wersja stabilna 7.1.3.0 (LHPCNCK). Po włożeniu jakiejkolwiek karty sim u góry ekranu pojawia się komunikat "Brak usługi". W ustawieniach karta jest "Wyłączona" i nie ma opcji żeby ją włączyć. Co chwile pojawia sie pop0up z informacją: "Nie można połączyć się z siecią. Spróbuj ponownie później" - i tak od wczoraj. Jakieś pomysły?

Opublikowano (edytowane)

@NezumiW ustawieniach prywatności Blokada karty sim jest oznaczona jako Wyłączone. Pole jest niekatywne i nie da się go w ogóle kliknąć.

Edytowane przez kitket
Opublikowano

Ustawienie jest w Ustawienia->Urządzenie->Prywatność->Ustaw Blokadę SIM->Zablokuj kartę SIM, jeżeli nic tam zrobić nie możesz to wygląda raczej na uszkodzoną kartę SIM, spróbuj włożyć inne karty SIM.

Opublikowano

Z takim romem dostałeś? Czy sam wgrywałeś?  Miałem podobnie na R3 po wgraniu starszej stabilnej wersji romu z rozwojowej, ale pomogło full wipe z data, ale ty chyba masz jeszcze zablokowany bootloader i brak TWRP w którym mógłbyś to zrobić.

Opublikowano (edytowane)

A ustawiłeś opcję Flash all przy wgrywaniu w MiFlashu? Jeżeli nie to sprubój ponownie wgrać z tą opcją, bo wygląda na to że nie wyczyściło wszystkiego po starym romie i stąd mogą być problemy, albo ta wersja romu nie do końca jest kompatybilna z R3pro.

Edytowane przez FromWP
Opublikowano

Nestety,  ten rom był zrobiony jak jeszcze nie było R3pro,  chyba do momentu odblokowania bl pozostają ci tylko chińskie z angielskim. Jesteś jednym z pierwszych userów R3pro,  na razie mało doświadczeń i wiedzy o tym modelu

Opublikowano (edytowane)

Próbowałem zainstalować wersje developer zgodnie z instrukcja tutaj: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/

Po wrzuceniu pliku do pamieci i wybraniu aplikacji Aktualizacje i wskazaniu paczki zip na dole okienka mam komunikat sprawdzanie aktualizacji... po czym po 10sek pojawia sie glowny ekran. Czy zeby odblokowac bootloadera musze miec koniecznie wersje developerska?

Edytowane przez kitket
Opublikowano

Witam, ja również mam problem z kartami SIM w redmi 3 pro po wgraniu romu z językiem polskim (zablokowany bootloader). Nie wykrywa mi żadnej sieci ale rozpoznaje jakiego operatora jest karta. Ktoś ma jakiś pomysł jak to rozwiązać?

Opublikowano

@lukmar16 po przeczytaniu kilku watkow na angielskim forum wyciagam wniosek ze soft na redmi 3 nie jest do konca kompatybilny z redmi 3 pro. Trzeba czekac na nowa wersje romu - moze to pomoze... 

Opublikowano

Najgorsze jest to że dopiero dzisiaj dostałem tel i od razu wziąłem się za wgrywanie softu z językiem polskim nawet nie wkładając wcześniej sim do niego i teraz nie wiem czy to jest wina telefonu czy oprogramowania..... Też właśnie pobieram tą wersję i spróbuję ją zainstalować.

Opublikowano

niestety, dotyka to osób które mają wersje pro/pro prime i nie jest to problem sprzętowy. Trzeba czekać na wydanie nowej wersji softu która będzie obsługiwać również te wersje. oprócz sima nie działa jeszcze fingerprint.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Tu wątek, nowszy z podobnym problemem:

osób mających problem z obłsugą SIM przez Redmi3Pro jest więcej :/

Edytowane przez CoMeszzz
Opublikowano
7 godzin temu, CoMeszzz napisał:

Tu wątek, nowszy z podobnym problemem:

osób mających problem z obłsugą SIM przez Redmi3Pro jest więcej :/

Podobny problem ale na innych romach (chyba, bo nie wszyscy piszą na jakich i często mylą Redmi 3 z Redmi 3 pro).

W tym wątku karty SIM nie działają na Redmi 3 pro i romie 7.1.3 bo na tym romie w tym telefonie nie mają prawa działać.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...