Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Na początku kwietnia 2016 zakupiłem trzeciego Redmi 2 (2/16). Pierwsze dwa (zakupione razem w lipcu 2015) to były 2014813 (2/16) i każdy z nich miał pod baterią 2 numery IMEI - i prawidłowo bo telefony są dual-sim. Z tym że najnowszy (tym razem 2014811 - również dual-sim - no kto by się spodziewał :D) ma tylko 1 numer IMEI pod baterią. Zrobiony był miflash, teraz wszystkie 3 siedzą na xiaomi.eu 6.4.14 (5.1.1).

Do nowego jeszcze nie wkładałem żadnej SIM i teraz mam lekkie obawy :P

No i wszystkie 3 kupione w XFS

Opublikowano (edytowane)

Włożyłem dwie karty SIM - Play i Aero2 i włączyłem sobie aplikację do aero i ona pokazuje że oba sloty mają ten sam numer imei

IxRoLsC.jpg

To tak można?

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Uri0550
Poprawiony obrazek
Opublikowano

@Nezumi A najlepsze jest to że obie karty działają jednocześnie :P

Skorzystałem z wyszukiwarki na en.miui.com i były 4 tematy dotyczące tego samego imei dla obu slotów na sim. Ale wszelkie odpowiedzi były w stylu "niemożliwe", "muszą być inne" itp itd etc

@Elderbary 

Opublikowano (edytowane)

Wikipedia i inne źródła podają, że IMEI jest przypisany do urządzenia (modemu) czyli jak sloty używają różnych modemów, to powinny być chyba dwa nr IMEI, jak jednego wspólnego to tylko jeden! Sprawdziłem przed chwilą na moim Redmi 3 z włożonymi dwoma kartami, jedna na dane (LTE) druga rozmowy, wyświetla dwa ale identyczne nr IMEI! Do sprawdzenia nie trzeba żadnej aplikacji, wystarczy wstukać: *#06# to chyba nawet każdy policjant wie.

Edytowane przez FromWP