zlyczarny Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Kilka miesięcy temu kupiłem sobie mi4 i ładnie śmiga, zaczałem polecać innym, jeden kupił z gearbesta właśnie też ten telefon. Dzisiaj telefon przyszedł, miał tylko kilka % baterii więc kumpel wyłączył i podłączył do ładowania, po 3 godzinach odłącza od ładowarki i próbuje właczyć a tu nic się nie pojawia. Przyszedł do mnie i kombinuje co może być, komputer go nie widzi, dioda nie świeci jak się podłączy do ładowarki, testowałem kilka ładowarek. Stwierdziliśmy że to może jakaś zawiecha i trzeba by baterie odłaczyć i podłączyć, po tym telefon włączył się w recovery ale nie szło nic zrobić po chwili się zresetował i znów wszedł w recovery, też się zawiesił po 3 resecie udało mi się zmienić język w recovery i wybrać wipe, ale już nie zdążyłem zatwierdzić bo znów zwiecha Kilka razy odłączyłem i podłączyłem tą baterie, czasem się wlączył recovery, czasem nic. Jest jeszcze coś co moge zrobić?
Nezumi Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Upewnij się, czy to nie refub (plomby na śrubkach, ślady kręcenia, zarysowania pod klapką, sprawdź też sam kod ze zdrapki etc), GB nie ma najlepszej opinii, a ja się już naczytałem na ich temat. No i trzeba tel odesłać najlepiej żądając zwrotu kasy i wybrać inny sklep...
preston2009 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Hmm, robiłem zakupy 2 razy w Gearbest i nie miałem problemów, jeśli nie licząc szału świątecznego w grudniu i związanego z nim opóźnieniem (DHL jakieś 3 tyg.). @zlyczarny nie pomogę nic więcej niż kolega wyżej.
Rekomendowane odpowiedzi