mrMiXer Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Witam, Kupiłem telefon tydzień temu na xiaomi.com.pl Miał zainstalowany rom miui polska. Niestety na romie miałem bardzo poważne problemy z zasięgiem. Często telefon pokazywał po prostu brak sygnału lub tylko połączenia alarmowe. Z czego moc sygnału utrzymywała się na poziomie -118dbm. Teraz jestem na romie MIUI global 7.1 (informacje na screenie) Teraz sygnał co prawda jest ale jest on słaby i często w roamingu (sytuacja podobna do miuipolska 6.1.29) Chciałem wgrać CM 12.1 jednak telefon wszedł w bootloop. Co robić? W momencie pisania tego postu znowu sygnał zanikł. Na screenach wszystkie informacje o telefonie.
JosacK Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Nie wiem w jakiej masz sieci ale u mnie pomarańczowi dzisiaj podobnie się zachowują. Normalnie na RN2 mam lepszy zasięg niż miałem na Desire 820 czy LG L90. A co do romu to zainstaluj sobie 7.2.3.0 od xiaomi.eu 1
DominikRN2 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Trochę dziwne bo ja mam - 118 i ciągle pokazuje 4 kreski zasięgu. Rom 7.2.3. 0 Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka 1
DominikRN2 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 https://www.androidfilehost.com/?fid=24459283995315559 Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Ja zawsze (nie wiem czy dobrze czy źle) robie pełny factory reset jak przechodzę z miui polska na stable lub odwrotnie Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka 1
d3tr0 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Jeśli to Virgin Mobile albo Play to zdarza się, tak zwany zasięg 4 sieci i przełącza się dość często. W warszawie przykładowo problemu nie zauważyłem, ale na działce mam podobne problemy. Bateria wtedy też cierpi mocniej. 1
galakty Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Ustaw na sztywno Plusa, może coś poradzi. 1
Nezumi Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Sprawdź też, czy karta SIM nie jest uwalona. Jeżeli masz jakieś etui/case to też je ściągnij... 1
mrMiXer Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2016 (edytowane) Jeżeli chodzi o operatora to jest to Play. Rozmawiałem z asystentką ale powiedziała że to nie problem po ich stronie. Kartę sim niedawno wymieniałem aby mieć możliwość używania micro sim. Póki co zainstalowałem ROM xiaomi.eu 7.3.0. dalej rozłącza ale rzadziej. Etui nie jest problemem, próbowałem bez niego i z nim. Dalej to samo... Tak jak wspomniał d3tro przełącza między operatorami prawie bieżąco. Obecnie mam Roaming krajowy z t-mobile, gdzie jestem pewien że mam zasięg play 4g. Poużywam xiaomi.eu parę dni. jak dalej będa pojawiały się problemy to zainstaluje CM 12.1. Ostatnio miałem bootloop ale może teraz spróbuje. A propo CM, ile trwał pierwszy boot? W przypadku xiaomi.eu trwało to jakieś 5 minut. CM'a tyle nie trzymałem. Co myślicie na ten temat? Jeszcze jeden problem. W menu karty sim nie wpisuje automatycznie numeru. czy to normalne? Edytowane 11 Kwietnia 2016 przez mrMiXer
DominikRN2 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 U mnie nr też nie ma. Co do czasu uruchomienia na HTC m7 czy Xperia z1 było to czasem 10-15min zależy od romu, w Xperia miałem dstriker z1 w HTC już nie pamiętam. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka 1
mrMiXer Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Chyba moje problemy minęły, póki co. Temat do zamknięcia. Dziękuję wszystkim za pomoc
Nezumi Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi