Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z inatalacjąTWPR a w konsekwencji xiaomi_eu na moim RMN 3 pro.

Wgrałem China DEV, oblokowałem bootloader, teraz przy próbie wgrania TWRP KENZO przez MIUIPolska_insatator_recovery - zgodnie z poradnikiem @Acida  wywala mi błąd:

"*** Restart ...
               *** Zaczekaj az pojawi sie ekran glowny...
              *** Nacisnij ENTER by przejsc do recovery...
*
error: device not found"

Nie mogę spobie z tym poradzić, próbowałem również przez aplikacjię Flashify ale nie mam roota więc tu też nic nie mogę zrobić?

Jak mam zainstalować te cholerne TWPR i dalej xiaomi-EU??

Dziękuję za wszelkie odpowiedzi które przybliżą mnie do celu mojej już kilkugodzinnej męczarni....

Pozdrawiam

Opublikowano

Device not found znaczy, że nie wykryto urządzenia w trybie fastboot. W ogóle byłeś w tym trybie? Ewentualnie zainstaluj program MiPc suite jak masz Windowsa, bo to zainstaluje sterowniki i może komputer zobaczy telefon.

Wysłano z Mi4c

Opublikowano (edytowane)

Witam Cię Acid :)

Dzięki za info - MiPc oczywiście zainstalowane wcześniej mam, Win 10 64Bit ?

W MiPc mam taką dziwną sytuację ?

Niby rozpoznaje telefon wszystko ok. Jednak jak wchodzę w opcję przeglądania telefonu wyświetla mi że  używana wersja miui jest stara?

Natomiast w menu Update  jest niby ok?

Załączam screeny

bootloader unlock - true.png

Mi center.png

Mi center up system.png

Edytowane przez Rafaello
Dodanie zrzutów ekranu
Opublikowano

Nie no skoro masz działający fastboot to wgraj twrp przez:

fastboot flash recovery twrp.img

A potem:

fastboot boot twrp.img

I tyle.

Wysłano z Mi4c

Opublikowano
35 minut temu, Acid napisał:

Nie no skoro masz działający fastboot to wgraj twrp przez:

fastboot

Ok.  tego kroku potwierdzającego mi brakowało - wczoraj robiłem dokładnie według tego poradnika ze strony Xiaomi.EU How To Easily Install Twrp Recovery

i mimo działania zgodnie z instrukcją nie dało się wgrać.

Dzisiaj robiłem identycznie - lecz chyba dobre wibracje od Ciebie i świeża głowa sprawiły, że się udało :)

Następnie update xiaomi.eu lecz zostały mi śmieci po chińskim dev, więc jeszcze raz wipe i druga instalacja.
Wszystko jest ok :)

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

udało się.png

Opublikowano (edytowane)

Sorry, ze sie lekko podepne pod temat, ale moze ktos sie orientuje dlaczego (chyba to powód) po zainstalowaniu Mi PC Suite telefon nie pokazuje sie w Moim Komputerze ani w Mi PC Suite ? Po podlaczeniu RN3 Pro ładuje sie jednak w programie od Xiaomi jest "device not connected"

Odinstalowanie nic nie pomogło.

Edytowane przez Antaro
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Też się z tym męczyłem, ale ja się poddałem z metodą MiuiPolska, jest metoda z programem flashifty ( o ile dobrze pamiętam nazwę) u mnie zadziałała idealnie.

Opublikowano (edytowane)

Witam od kilku godzin próbuję zainstalować tego recovera i za każdym razem dostaję ten sam błąd FAILED (remot: dtb not found)  .Czy ktoś możne mi powiedzieć o co tu chodzi

Mam China DEV i odblokowanego bootloade .

screeny

Bez tytułu.pngfff.png

Edytowane przez rafael777
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, arek_lbn napisał:

U mnie niby wszystko w porządku, ale przytrzymując Vol+ i Powet cały czas mam:

Unlock-Redmi-Note-3-Bootloader.jpg

Bootolader odblokowany, zainstalowany V7.3.2.0.LHOCNDD (MIUI7)

twrp.png

Wgrałeś zmodyfikowany boot.img?

Edytowane przez primek
Opublikowano (edytowane)

Tu masz działające Recovery wgrywasz jak pisał Acid możesz pominąć polecenia boot i uruchomic recovery z palca vol+ i power

Edytowane przez grefkow
Opublikowano
15 godzin temu, grefkow napisał:

Tu masz działające Recovery wgrywasz jak pisał Acid możesz pominąć polecenia boot i uruchomic recovery z palca vol+ i power

Zrobione! Niestety cały czas nie da się wejść do recovery z palca - konieczne fastboot boot twrp.img

• Like 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam posiadaczy Redmi Note 3 Pro, piszę z takim problemem, mianowicie - po odblokowaniu bootloader oficjalną metodą na wersji global dev, przystąpiłem do procesu wgrania TWRP wg. Poradnika z tego forum i tutaj zaczęły się problemy, po pierwszym flashu TWRP.img cmd pokazał komunikat, że "OKAY" jednak TWRP nie startowało, zatem spróbowałem jeszcze raz, za drugim razem TWRP się uruchomiło bez problemu ale tym razem mój RN3P złapał bootloop na logo MI, musiałem przywrocić wersje global stable 7.3.2.0 czy coś zrobiłem źle podczas operacji flashowania?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

ja mam ten sam problem co kolega arek_ibn 

ma ktos na to recepte dziala tylko ta metoda 

Niestety cały czas nie da się wejść do recovery z palca - konieczne fastboot boot twrp.img

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...