Andru007 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Hej, przed chwilą 3 czarnych do mnie podeszło,2 mnie trzymało trzeci ukradł telefon. Jakieś pomysły jak mogę go znaleźć? za wszelkie porady płacę złotem!!! sprawa opór pilna!!!! próbowałem się zalogować na konto przez account.xiaomi.com, dopiero teraz zaczęli wysyłać sms z mailem potwierdzającym, wcześniej były errory bo to ja musiałem wysłać sms a ponieważ jestem za granicą żaden się nie wysłał. ale mam te naklejki z kodem, jest szansa że namierzę swój telefon mając tylko tę naklejkę?
hcboria Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 jeśli miałeś aktywne konto xiaomi to wchodzisz na i.mi.com a tam na lokalizację
senq Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Można też przez konto Google namierzyć telefon
Big00s Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 O panie. Jak nie aktywowałeś konta i telefonu to może być ciężko. Jak być aktywował telefon to mieli by oni problem bo ani Wipe, ani Flash nie pomoże przed zablokowaniem telefonu bez podania hasła. Plus mógł bym próbować namierzyć telefon bądź go zdalnie zablokować. A tak to mogą z nim zrobić wszystko. Swypnięte z Redmi Note 3 Pro
Winiu89 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Tutaj masz lokalizację Google https://www.google.com/android/devicemanager?hl=pl Wysłane z mojego Mi-4c
Andru007 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2016 8 godzin temu, hcboria napisał: jeśli miałeś aktywne konto xiaomi to wchodzisz na i.mi.com a tam na lokalizację Ale na tej stronie wszystko po kitajsku, nic nie rozumiem :< Na stronie googla wogóle pokazuje że ostatni raz urządzenie widziano 4 dni temu. Kurde, liczyłem na to że skoro mam ten numer seryjny xiaomi to da radę zablokować telefon mając tylko ten numer, bo z tą rejestracją konta przez wysłanie smsa miałem same problemy
hcboria Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 (edytowane) 5 minut temu, Andru007 napisał: Ale na tej stronie wszystko po kitajsku, nic nie rozumiem :< Na stronie googla wogóle pokazuje że ostatni raz urządzenie widziano 4 dni temu. Kurde, liczyłem na to że skoro mam ten numer seryjny xiaomi to da radę zablokować telefon mając tylko ten numer, bo z tą rejestracją konta przez wysłanie smsa miałem same problemy na dole strony masz wybór języków, jest też english albo masz linka https://i.mi.com/?_locale=en_US Edytowane 2 Kwietnia 2016 przez hcboria
Andru007 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2016 1 minutę temu, hcboria napisał: na dole strony masz wybór języków, jest też english hmm, po kliknięciu angielskiego włączyła się ramka google translete która niestety nie przetłumaczyła ZUPEŁNiE niczego ;/
hcboria Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 (edytowane) @Andru007 https://i.mi.com/?_locale=en_US Edytowane 2 Kwietnia 2016 przez hcboria
Bontek Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 16 godzin temu, Andru007 napisał: Hej, przed chwilą 3 czarnych do mnie podeszło,2 mnie trzymało trzeci ukradł telefon. Jakieś pomysły jak mogę go znaleźć? za wszelkie porady płacę złotem!!! sprawa opór pilna!!!! próbowałem się zalogować na konto przez account.xiaomi.com, dopiero teraz zaczęli wysyłać sms z mailem potwierdzającym, wcześniej były errory bo to ja musiałem wysłać sms a ponieważ jestem za granicą żaden się nie wysłał. ale mam te naklejki z kodem, jest szansa że namierzę swój telefon mając tylko tę naklejkę? Stary.....idz na silke, do fryzjera i nastepnym razem juz do Ciebie po telefon nie podejda zobacz to
Andru007 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2016 @Bontek Właśnie chodzi o to że nie spodziewałem się tego, podeeszło 2 kolesi zagadali o imprezę i szluga, w tym czasie 3 przechodził szybko wyjął mi telefon z kieszeni i uciekł, kiedy próbowałem za nim pobiec tych dwóch mnie chwilę przytrzymało, więc nawet gdybym miał mięśnie jak Burneika i tak bym za wiele nie zrobił. ¯\_(ツ)_/¯
enesas Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 To trochę OT, ale gdybyś miał mięśnie (albo wyglądał jakoś (bez urazy, bo nwm jaki jesteś)) to by nawet do ciebie nie podeszli . Nie dziwią mnie te sytuacje że ktoś komuś kradnie telefon, ale tak to już jest jak rodzic kupi dziecku telefon za te ponad tysiąc złotych. Co do tematu, to żebyś mógł namierzyć przez Google, to musi być w telefonie włączony GPS (co pewne nie masz włączonego 24/7). Zawsze możesz zgłosić to na policję. Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
Trzucha Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 6 godzin temu, enesas napisał: Co do tematu, to żebyś mógł namierzyć przez Google, to musi być w telefonie włączony GPS (co pewne nie masz włączonego 24/7). Zawsze możesz zgłosić to na policję. Chyba nie musi - ale wtedy oczywiście lokalizacja będzie mniej precyzyjna. Ja np. mam cały czas włączony GPS.
Andru007 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2016 6 godzin temu, enesas napisał: To trochę OT, ale gdybyś miał mięśnie (albo wyglądał jakoś (bez urazy, bo nwm jaki jesteś)) to by nawet do ciebie nie podeszli . Nie dziwią mnie te sytuacje że ktoś komuś kradnie telefon, ale tak to już jest jak rodzic kupi dziecku telefon za te ponad tysiąc złotych. Co do tematu, to żebyś mógł namierzyć przez Google, to musi być w telefonie włączony GPS (co pewne nie masz włączonego 24/7). Zawsze możesz zgłosić to na policję. Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka Trochę za daleko poszedłeś z analizą- kradną bo rodzic kupił? To że podeszli- jak już wcześniej zauważyłem na pewno nie jest kwestią tego ile mam w bicepsie tylko kwestią tego że byłem sam i byłem trochę zawiany. Kolejną kwestią są bezpodstawne wnioski- telefon nie kosztował ponad tysiąc złotych a 800, i nie kupili go rodzice tylko ciężko pracowałem 12/h, stąd jest to dla mnie jeszcze większa strata. 1
enesas Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Nie chciałem nikogo obrażać itp. Ja bym to zgłosił na policję, a oni by pewnie znaleźli złodzieja (chociażby po imei) . Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Trzucha Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 26 minut temu, enesas napisał: Nie chciałem nikogo obrażać itp. Ja bym to zgłosił na policję, a oni by pewnie znaleźli złodzieja (chociażby po imei) . ...albo z kamer. Ogólnie @enesas ma sporo racji - podeszli do Ciebie bo jesteś młody i liczyli na łatwy łup. Mnie też zaczepiały różne mendy jak byłem młodszy (i wcale nie mniejszy), a później, dziwnym trafem, już to się nie zdarzyło (bo niestety trochę się postarzałem, nie przypakowałem) .
Andru007 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2016 2 godziny temu, enesas napisał: Nie chciałem nikogo obrażać itp. Ja bym to zgłosił na policję, a oni by pewnie znaleźli złodzieja (chociażby po imei) . Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka 1 godzinę temu, Trzucha napisał: ...albo z kamer. Ogólnie @enesas ma sporo racji - podeszli do Ciebie bo jesteś młody i liczyli na łatwy łup. Mnie też zaczepiały różne mendy jak byłem młodszy (i wcale nie mniejszy), a później, dziwnym trafem, już to się nie zdarzyło (bo niestety trochę się postarzałem, nie przypakowałem) . W takim razię muszę dodać jeszcze pare szczegółów- rzecz dzieje się w italii, miejscowa policja powiedziała że z tym niewiele zrobi a telefonu nie znajdą. Tamci pewnie zauważyli że młody podchmielony typ w płaszczu jest sam- wszyscy to byli imigranci, ale niestety nie 3 kobiety tylko 2-metrowi czarnoskórzy kolesie.
Rekomendowane odpowiedzi