Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc jestem tu nowy wiec witam wszystkich,

Od pewnego czasu walcze z moim Redmi Note 2 przywiezionym prosto z Chin. Chcial zaktualizowac system do polskiej wersji za pomoca tego tutoriala: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ , jednak mam problem gdyz w moim telefonie nie dziala aplikacju updater. w chwili gdy staram sie go uruchomic wyskakuje tylko bialy ekran i jakies chinskie znaczki (jak na zalaczonym screenshotcie i zaraz sie wylacza. Czy ktos mial juz kiedys taki problem i mogl by mi pomoc?

Z gory dzieki za pomoc

updater.jpg

Opublikowano

Niestety przywrocenie ustawien fabrycznych nie pomoglo :( Moze jest jakis inny sposob na wdranie chinskiego rom dev albo uzyskanie roota?

Opublikowano

Oczywiście, wgraj rom fastboot przez MiFlash na czysto i potem z rootem przez flashify wgraj twrp. Dosłownie 10 minut roboty.

Wysłano z Mi4c

Opublikowano

możesz spróbować jeszcze uruchomić telefon w recovery - jednocześnie Power i Vol+ i dać wipe all, jeśli to nie pomoże to opcja podana wyżej

Opublikowano

niestety wipe all nic nie zmienilo:( a przy probie z MiFlash otrzymuje blad z zalacznika. Moze wiecie jaki rom mam sciagnac aby udalo sie wgrac przez MiFlash

miflash.jpg

Opublikowano

niestety mam ten sam problem z chinskim romem :(

logi z MiFlash:

[00001BE4]CreateManagedObject(1392): Nieokreślony błąd.(0x80131604)
[00001BE4]GetFactoryObject(1436): Nieokreślony błąd.(0x80131604)
[00001BE4]CreateManagedObject(1392): Nieokreślony błąd.(0x80131604)
[00001BE4]GetFactoryObject(1436): Nieokreślony błąd.(0x80131604)
[00001BE4]GetFactoryObject(1457): Określona usługa nie istnieje.(0x800704db)
[00001BE4]GetSearchPath(1512): Określona usługa nie istnieje.(0x800704db)
[00001BE4]StartFlash(13): Parametr jest niepoprawny.(0x80070057)
[00003164]4HVSV8T4DYCSG    0.00    execute C:\tmp\hermes_images_V7.1.4.0.LHMCNCK_20160125.0000.13_5.0_cn\flash_all.bat
[00003164]4HVSV8T4DYCSG    0.09    
[00003164]4HVSV8T4DYCSG    0.09    $fastboot -s 4HVSV8T4DYCSG getvar product   2>&1  | findstr /r /c:"^product: LCSH6795_LWT_L"   || fastboot getvar product   2>&1  | findstr /r /c:"^product: hermes"   || 
[00003164]4HVSV8TG4DYLRCSG    0.25    Missmatching image and device error
[00003164]CScriptReport::DoWork(428): Nieokreślony błąd.(0x80004005)

jesli wykonam komendy z lini polecan:

C:\Program Files (x86)\Xiaomi\MiPhone\Google\Android>fastboot devices
4HVSV8T4DYCSG        fastboot

C:\Program Files (x86)\Xiaomi\MiPhone\Google\Android>fastboot getvar all
getvar:all FAILED (command write failed (Unknown error))
finished. total time: 0.585s

C:\Program Files (x86)\Xiaomi\MiPhone\Google\Android>fastboot getvar product
getvar:product FAILED (command write failed (Unknown error))
finished. total time: 0.616s

Czyli otrzymuje nr. urzadzenia ale nie moge znalezc produktu. Jak myslicie moze brakuje mi jakis sterownikow? Ale czy w takim razie otrzymal bym nr. urzadzenia?

Opublikowano

Jak wlaczysz telefon w fastboot i podepniesz kabel sam zainstaluje sterowniki, rozpakuj ten 1gb tar.gz na dysku C, nie wrzucaj go głęboko do folderu. W programie wybierasz browse wskazujemy images i na dole zaznaczasz Flash all i klikasz Flash. Tylko pamiętaj że wyczyści wszystko na telefonie.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

tak wlasnie robie ale niestety otrzymuje ten blad  Missmatching image and device error. A z lini polecen nie moge zobaczyc jaki jest produkt:

C:\Program Files (x86)\Xiaomi\MiPhone\Google\Android>fastboot getvar product
getvar:product FAILED (command write failed (Unknown error))
finished. total time: 0.616s

Wiec wydaje mi sie ze fastoot poprostu nie moze porownac obrazu z produktem poniewaz nie moze znalesc roduktu. Dlatego tak mysle ze moze jest jakis problem ze sterownikami albo z przewodem. Puzniej sprobuje na innym komputerze i z roznymi kablami. Chyba ze macie jakies inne propozycje?

Opublikowano

A próbowałeś obu zestawów z mojego serwera? Spróbuj też tego z new version tamtej wersji miphone i pliku romu chyba to dev 6.3.3. Pliki sprawdzone powinno zadziałać.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Niestety wciaz nie dziala. Czy wiecie jakie sterowniki dzialaja na windows10? Gdy podlaczam urzadzenie przez fastboot rozpoznawane jest ono jako Marshall London Bootloader Interface, a gdzy podlacze normalnie to jest rozpoznawane jako Android Composite ADB Interface i Xiaomi Composite MDB Interface. Czy tak powinno byc czy potrzebuje jakies dodatkowe sterowniki?

str.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
On 4/6/2016 at 9:08 AM, Grendel said:

Niestety wciaz nie dziala. Czy wiecie jakie sterowniki dzialaja na windows10? Gdy podlaczam urzadzenie przez fastboot rozpoznawane jest ono jako Marshall London Bootloader Interface, a gdzy podlacze normalnie to jest rozpoznawane jako Android Composite ADB Interface i Xiaomi Composite MDB Interface. Czy tak powinno byc czy potrzebuje jakies dodatkowe sterowniki?

str.jpg

kolego i jak rozwiązałeś ten problem? mój jest identyczny

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...