czop1 Opublikowano 24 Marca 2016 Opublikowano 24 Marca 2016 (edytowane) Witam. Mam mały problem z moim Redmi Note 2 :). Ogólnie kupiłem go od polskiego sprzedawcy z serwisem w PL i instrukcja jak system przegrac na MIUI Polska, ale nie chciało mi coś pójść, więc zostawiłem jak jest. Problem pojawił się gdy czyściłem sobie telefon i chyba usunąłem cos ważnego głupio. Telefon włącza się tylko do ekranu ładowania po czym zostaje tak na wieczność i nigdy nie chce się włączyć. Ściągnąłem MIUI PC Suite, ale on nie chce sie połączyc z telefonem, wyszukuje go tylko do 50% i dalej nie chce pójść. Sciągnąłem też MiFlash żeby spróbować wgrać system w inny sposób, ale pokazuje mi się taki o to błąd(screen). Zrobiłem wszystko jak w poradniku tutaj: Sprawdziłem tysiąc razy czy na pewno wszystko zrobiłem jak trzeba i tak. Ciągle pokazuje mi ten błąd. Nie wiem o co może chodzić, ale nie chce od razu odsyłac go do serwisu, wole nauczyć się sam radzic z tym Proszę o pomoc w razie czego podam więcej informacji, których mogłem nie zawrzeć. PS z reboota nie da sie zainstalować zadnego zipa z update dlatego też nei wgrałem miui polska (ciągle error) i teraz także. Pomocy !!! :C Edytowane 24 Marca 2016 przez czop1
czop1 Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Opublikowano 24 Marca 2016 Tak. Jak jeszcze sie uruchamiał to wrzuciłem update.zip do telefonu ale gdy próbowałem wgrać wyskakiwał błąd, że file is corrupted czy coś w ten deseń
Nezumi Opublikowano 24 Marca 2016 Opublikowano 24 Marca 2016 No to wszystko jasne, Instrukcja Instalacji 2015, siadasz i czytasz, następnie pobierasz TWRP do Redmi Note 2 (jest Instrukcji link) i instalujesz, a następnie przez TWRP instalujesz najnowszy rom... 1
czop1 Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Opublikowano 24 Marca 2016 (edytowane) Tylko, że ja nie mogę nic przenieść do pamięci telefonu bo w trybie fasboost nie mam dostępu do zawartosci telefonu i nie mogę wgrać nic jak wgrać TWRP do telefonu, do którego nei mam dostępu i nie uruchamia się? @edit 2 przez ten terminal wgrywam niby, jest succes klikam, żeby przejść do recovery po czym wszystko się wyłącza i nic się nie dzieje dalej Edytowane 24 Marca 2016 przez czop1
Nezumi Opublikowano 24 Marca 2016 Opublikowano 24 Marca 2016 Próbowałeś skrótem klawiszowym? Zostaje Ci Flash, a co do tego, niestety nie pomogę, może @galakty będzie wiedział, ma Redmi Note 2 i chyba gdzieś już kogoś kierował przez to... albo mi się wydaje . 1
galakty Opublikowano 24 Marca 2016 Opublikowano 24 Marca 2016 2 minuty temu, Nezumi napisał: Próbowałeś skrótem klawiszowym? Zostaje Ci Flash, a co do tego, niestety nie pomogę, może @galakty będzie wiedział, ma Redmi Note 2 i chyba gdzieś już kogoś kierował przez to... albo mi się wydaje . Hm? Jak ktoś ma TWRP to wtedy spoko, a jak ma Mi Recovery to ja na oczy nie widziałem. Jest tam opcja podłączenia pamięci USB? Skrót to Power + Vol+ 1
Nezumi Opublikowano 24 Marca 2016 Opublikowano 24 Marca 2016 Przed chwilą, galakty napisał: Hm? Jak ktoś ma TWRP to wtedy spoko, a jak ma Mi Recovery to ja na oczy nie widziałem. Jest tam opcja podłączenia pamięci USB? Skrót to Power + Vol+ On do Recovery nawet wejść nie może, chodzi o Flash, ja tego nie robiłem u siebie, nie wiem jak to teraz wygląda, myślałem, że będziesz w tym temacie wiedzieć coś więcej . 1
galakty Opublikowano 24 Marca 2016 Opublikowano 24 Marca 2016 1 minutę temu, Nezumi napisał: On do Recovery nawet wejść nie może, chodzi o Flash, ja tego nie robiłem u siebie, nie wiem jak to teraz wygląda, myślałem, że będziesz w tym temacie wiedzieć coś więcej . MiFlash? Nie miałem potrzeby. Od kiedy kupiłem telefon od razu wgrałem TWRP i mam święty spokój. Coś nie działa, wchodzę do recovery i flashuję. JAk nie może wejść do recovery, to nie wiem. Pozostaje MiFlash i tyle. Jest gdzieś poradnik. 1
czop1 Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Opublikowano 24 Marca 2016 Jestem w TWRP, próbuje zrobic instalacje zrobie za chwile edita
galakty Opublikowano 24 Marca 2016 Opublikowano 24 Marca 2016 2 minuty temu, czop1 napisał: Jestem w TWRP, próbuje zrobic instalacje zrobie za chwile edita No to jak masz TWRP to o co ten płacz i temat? Było takich setki ... Codziennie te same problemy :/ 1
czop1 Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Opublikowano 24 Marca 2016 Mam TWRP bo zainstalowałem go teraz dzięki pomocy @Nezumi. Wcześniej próbowałem MiFlashem recovery zwykłym i PC suitem ale nic to nie dawało
Nezumi Opublikowano 24 Marca 2016 Opublikowano 24 Marca 2016 18 minut temu, czop1 napisał: Mam TWRP bo zainstalowałem go teraz dzięki pomocy @Nezumi. Wcześniej próbowałem MiFlashem recovery zwykłym i PC suitem ale nic to nie dawało No to jak udało Ci się wejść do TWRP to masz problem z głowy. Instalujesz .zip i musi śmigać . 1
galakty Opublikowano 24 Marca 2016 Opublikowano 24 Marca 2016 2 minuty temu, Nezumi napisał: No to jak udało Ci się wejść do TWRP to masz problem z głowy. Instalujesz .zip i musi śmigać . Zapomni o wipe i znowu bootlopa złapie 1
czop1 Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Opublikowano 24 Marca 2016 Dokładnie tak jak powiedziałeś jest logo miui polska i znowu bootlop hahah. Robię tego wipa i od nowa zainstalować miui polska?
galakty Opublikowano 24 Marca 2016 Opublikowano 24 Marca 2016 Hahah Robisz Advanced Wipe, zaznaczasz wszystko oprócz karty SD, wgrywasz rom, potem wipe cache i reboot. Będzie się długo włączał, nawet 15 minut. 1
czop1 Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Opublikowano 24 Marca 2016 (edytowane) Chociaż robiłem wipa to factory reset bo tej opcji z poradnika Wipe Factory Reset nie ma @sorki za double posta Edytowane 24 Marca 2016 przez czop1
galakty Opublikowano 24 Marca 2016 Opublikowano 24 Marca 2016 Factory reset to nie wipe. Zrób advanced wipe jak wyżej napisałem. 1
czop1 Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Opublikowano 24 Marca 2016 (edytowane) Dobra zrobie edita jak się włączy juz Smiga jak nowy dzięki Panowie Edytowane 24 Marca 2016 przez czop1
galakty Opublikowano 24 Marca 2016 Opublikowano 24 Marca 2016 Jak masz już TWRP to problem z romami z głowy
czop1 Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Opublikowano 24 Marca 2016 Przy okazji, bo nie chce zakładać nowego tematu, nie wiesz dlaczego z dwoma kartami sim nie działa mi lokalizacja w google maps jakdojade snapchacie itp? Nie może mnie zlokalizować a mam ustawioną wysoką dokładność
Rekomendowane odpowiedzi