Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Mam mały problem z moim Redmi Note 2 :). Ogólnie kupiłem go od polskiego sprzedawcy z serwisem w PL i instrukcja jak system przegrac na MIUI Polska, ale nie chciało mi coś pójść, więc zostawiłem jak jest. Problem pojawił się gdy czyściłem sobie telefon i chyba usunąłem cos ważnego głupio. Telefon włącza się tylko do ekranu ładowania po czym zostaje tak na wieczność i nigdy nie chce się włączyć. Ściągnąłem MIUI PC Suite, ale on nie chce sie połączyc z telefonem, wyszukuje go tylko do 50% i dalej nie chce pójść. Sciągnąłem też MiFlash żeby spróbować wgrać system w inny sposób, ale pokazuje mi się taki o to błąd(screen). Zrobiłem wszystko jak w poradniku tutaj: 

Sprawdziłem tysiąc razy czy na pewno wszystko zrobiłem jak trzeba i tak. Ciągle pokazuje mi ten błąd. Nie wiem o co może chodzić, ale nie chce od razu odsyłac go do serwisu, wole nauczyć się sam radzic z tym :) Proszę o pomoc w razie czego podam więcej informacji, których mogłem nie zawrzeć. PS z reboota nie da sie zainstalować zadnego zipa z update dlatego też nei wgrałem miui polska (ciągle error) i teraz także. Pomocy !!! :C

miu.png

Edytowane przez czop1
Opublikowano

Tak. Jak jeszcze sie uruchamiał to wrzuciłem update.zip do telefonu ale gdy próbowałem wgrać wyskakiwał błąd, że file is corrupted czy coś w ten deseń

Opublikowano

No to wszystko jasne, Instrukcja Instalacji 2015, siadasz i czytasz, następnie pobierasz TWRP do Redmi Note 2 (jest Instrukcji link) i instalujesz, a następnie przez TWRP instalujesz najnowszy rom...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Tylko, że ja nie mogę nic przenieść do pamięci telefonu bo w trybie fasboost nie mam dostępu do zawartosci telefonu i nie mogę wgrać nic

jak wgrać TWRP do telefonu, do którego nei mam dostępu i nie uruchamia się?

@edit 2 przez ten terminal wgrywam niby, jest succes klikam, żeby przejść do recovery po czym wszystko się wyłącza i nic się nie dzieje dalej

mi2.png

Edytowane przez czop1
Opublikowano

Próbowałeś skrótem klawiszowym? Zostaje Ci Flash, a co do tego, niestety nie pomogę, może @galakty będzie wiedział, ma Redmi Note 2 i chyba gdzieś już kogoś kierował przez to... albo mi się wydaje :P.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Nezumi napisał:

Próbowałeś skrótem klawiszowym? Zostaje Ci Flash, a co do tego, niestety nie pomogę, może @galakty będzie wiedział, ma Redmi Note 2 i chyba gdzieś już kogoś kierował przez to... albo mi się wydaje :P.

Hm? Jak ktoś ma TWRP to wtedy spoko, a jak ma Mi Recovery to ja na oczy nie widziałem. Jest tam opcja podłączenia pamięci USB? 

Skrót to Power + Vol+

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, galakty napisał:

Hm? Jak ktoś ma TWRP to wtedy spoko, a jak ma Mi Recovery to ja na oczy nie widziałem. Jest tam opcja podłączenia pamięci USB? 

Skrót to Power + Vol+

On do Recovery nawet wejść nie może, chodzi o Flash, ja tego nie robiłem u siebie, nie wiem jak to teraz wygląda, myślałem, że będziesz w tym temacie wiedzieć coś więcej :D.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Nezumi napisał:

On do Recovery nawet wejść nie może, chodzi o Flash, ja tego nie robiłem u siebie, nie wiem jak to teraz wygląda, myślałem, że będziesz w tym temacie wiedzieć coś więcej :D.

MiFlash? Nie miałem potrzeby. Od kiedy kupiłem telefon od razu wgrałem TWRP i mam święty spokój. Coś nie działa, wchodzę do recovery i flashuję.

JAk nie może wejść do recovery, to nie wiem. Pozostaje MiFlash i tyle. Jest gdzieś poradnik.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, czop1 napisał:

Jestem w TWRP, próbuje zrobic instalacje zrobie za chwile edita 

No to jak masz TWRP to o co ten płacz i temat? Było takich setki ... Codziennie te same problemy :/ 

• Like 1
Opublikowano

Mam TWRP bo zainstalowałem go teraz dzięki pomocy @Nezumi. Wcześniej próbowałem MiFlashem recovery zwykłym i PC suitem ale nic to nie dawało

Opublikowano
18 minut temu, czop1 napisał:

Mam TWRP bo zainstalowałem go teraz dzięki pomocy @Nezumi. Wcześniej próbowałem MiFlashem recovery zwykłym i PC suitem ale nic to nie dawało

No to jak udało Ci się wejść do TWRP to masz problem z głowy. Instalujesz .zip i musi śmigać :).

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Nezumi napisał:

No to jak udało Ci się wejść do TWRP to masz problem z głowy. Instalujesz .zip i musi śmigać :).

Zapomni o wipe i znowu bootlopa złapie ;) 

• Like 1
Opublikowano

Dokładnie tak jak powiedziałeś :) jest logo miui polska i znowu bootlop hahah. Robię tego wipa i od nowa zainstalować miui polska?

Opublikowano (edytowane)

Chociaż robiłem wipa to factory reset bo tej opcji z poradnika  Wipe Factory Reset nie ma :)

@sorki za double posta

Edytowane przez czop1
Opublikowano (edytowane)

Dobra zrobie edita jak się włączy juz :)

Smiga jak nowy :) dzięki Panowie

Edytowane przez czop1
Opublikowano

Przy okazji, bo nie chce zakładać nowego tematu, nie wiesz dlaczego z dwoma kartami sim nie działa mi lokalizacja w google maps jakdojade snapchacie itp? Nie może mnie zlokalizować a mam ustawioną wysoką dokładność

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...