Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam telefon kilka dni.  Wszystko działa szybko,płynnie i wgl jednak nie dostaje automatycznych aktualizacji.

Przeglądając forum widziałem, że są już aktualizację 7.2... A u mnie ciągle stoi na 7.1.91.99. Wchodząc ręcznie przez pobierz aktualizacje Xiaomi.eu występuje błąd pobierania.

Też tak macie?

Opublikowano

Po pierwsze wersja, którą posiadasz nie istnieje w bazie miui więc za Chiny ludowe nic nie dostaniesz. To wersja zrobiona przez sprzedawcę/dystrybutora i jest określana jako syfiaste MIUI, które należy zmienić na prawdziwe xiaomi.eu/miuipolska. Po drugie nawet jak będziesz miał pełnoprawne Xiaomi.eu to i tak nie będzie OTA. Nikt nie posiada wystarczających serwerów do OTA jak chińczycy.

Opublikowano

Czyli mam wgrac ROM według instrukcji w tutorialach na zablokowany bl?

W odblokowanie nie chce się bawić bo boje się że nie pójdzie jak trzeba, a wolę mieć sprawny telefon.

Opublikowano (edytowane)

Wszystko pobrałem, wypakowałem na dysk D. robiłem zgodnie z instrukcją. Włączyłem telefon przez Power + Vol +, kilknąłem download (chińskie znaczki były rozsiane po ekranie) telefon zgasł. podłączyłem do komputera i od tamtej pory sie chce sie uruchomić, dioda sie świeci, nic sie nie dzieje. Nie kliknąłem Flash ani nic, poprostu telefon padł. Przytrzymywałem power inic, power + Vol+ nic, trzy przyciski i nic. Ktoś wie o co może chodzić? ;/

Edit: Po trzeciej próbie trzech klawiszy, telefon uruchomił się. Na ekranie widnieje rysuneczek telefonu z podpiętym kabelkiem. 

Co do instrukcji. " Powinniśmy otrzymać dwa, albo trzy pliki o roszerzeniu .bat, tyle samo plików .sh, plik tekstowy i folder z obrazami partycji "images".  "

Po rozpakowaniu z linku cincina nie mam nawet jednego pliku .bat. 

zaza.png

Powtórzyłem wszystko tak jak wcześniej. Kliknąłem tryb download, tel zgasł całkiem ( nadal jest cały czarny). Podłączyłem do komputera i w MiFlashu wyskoczyło taki coś:

saz.png

Edytowane przez Menntu
Opublikowano

ehhh

masz ukryte rozszerzenia znanych typów plików ;) masz baty nie bój nic ;)

sam power trzymaj z 30s to sie restartnie i odpali

a pozatym raczej robiłeś all ok tylko nie wykrywa ci poprawnie sterowników czy coś...

sprawdź w menadżerze urządzeń jak jest w tym trybie gdzie  ekran jest czarny

Opublikowano (edytowane)

@cincin27 OK.

@d00lar, przepatrzyłem menadżera urządzeń, ale nigdzie nie znalazłem telefonu. 

Telefon nadal wisi w czerni, podłączony do kompa. Stan jak na screenie drugim.

Edytowane przez Menntu
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...