Menntu Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 Witam. Posiadam telefon kilka dni. Wszystko działa szybko,płynnie i wgl jednak nie dostaje automatycznych aktualizacji. Przeglądając forum widziałem, że są już aktualizację 7.2... A u mnie ciągle stoi na 7.1.91.99. Wchodząc ręcznie przez pobierz aktualizacje Xiaomi.eu występuje błąd pobierania. Też tak macie?
Acid Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 Po pierwsze wersja, którą posiadasz nie istnieje w bazie miui więc za Chiny ludowe nic nie dostaniesz. To wersja zrobiona przez sprzedawcę/dystrybutora i jest określana jako syfiaste MIUI, które należy zmienić na prawdziwe xiaomi.eu/miuipolska. Po drugie nawet jak będziesz miał pełnoprawne Xiaomi.eu to i tak nie będzie OTA. Nikt nie posiada wystarczających serwerów do OTA jak chińczycy.
Menntu Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Opublikowano 20 Marca 2016 Czyli mam wgrac ROM według instrukcji w tutorialach na zablokowany bl? W odblokowanie nie chce się bawić bo boje się że nie pójdzie jak trzeba, a wolę mieć sprawny telefon.
Menntu Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Opublikowano 20 Marca 2016 Teraz tylko pytanie, pobrać serwer główny czy alternatywny żeby zainstalować na zablokowany bl?
Menntu Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Opublikowano 20 Marca 2016 Ok, wrócę do domu i się tym zajme. Dzięki. Wrazie pytanie wrócę do temtu
Menntu Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Opublikowano 20 Marca 2016 (edytowane) Wszystko pobrałem, wypakowałem na dysk D. robiłem zgodnie z instrukcją. Włączyłem telefon przez Power + Vol +, kilknąłem download (chińskie znaczki były rozsiane po ekranie) telefon zgasł. podłączyłem do komputera i od tamtej pory sie chce sie uruchomić, dioda sie świeci, nic sie nie dzieje. Nie kliknąłem Flash ani nic, poprostu telefon padł. Przytrzymywałem power inic, power + Vol+ nic, trzy przyciski i nic. Ktoś wie o co może chodzić? ;/ Edit: Po trzeciej próbie trzech klawiszy, telefon uruchomił się. Na ekranie widnieje rysuneczek telefonu z podpiętym kabelkiem. Co do instrukcji. " Powinniśmy otrzymać dwa, albo trzy pliki o roszerzeniu .bat, tyle samo plików .sh, plik tekstowy i folder z obrazami partycji "images". " Po rozpakowaniu z linku cincina nie mam nawet jednego pliku .bat. Powtórzyłem wszystko tak jak wcześniej. Kliknąłem tryb download, tel zgasł całkiem ( nadal jest cały czarny). Podłączyłem do komputera i w MiFlashu wyskoczyło taki coś: Edytowane 20 Marca 2016 przez Menntu
d00lar Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 ehhh masz ukryte rozszerzenia znanych typów plików masz baty nie bój nic sam power trzymaj z 30s to sie restartnie i odpali a pozatym raczej robiłeś all ok tylko nie wykrywa ci poprawnie sterowników czy coś... sprawdź w menadżerze urządzeń jak jest w tym trybie gdzie ekran jest czarny
Menntu Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Opublikowano 20 Marca 2016 (edytowane) @cincin27 OK. @d00lar, przepatrzyłem menadżera urządzeń, ale nigdzie nie znalazłem telefonu. Telefon nadal wisi w czerni, podłączony do kompa. Stan jak na screenie drugim. Edytowane 20 Marca 2016 przez Menntu
d00lar Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 hmm ja u siebie zmienialem nazwe folderu na poprostu redmi na dysku c spróbuj tak i ten folder wskazac i wtedy flasch
Rekomendowane odpowiedzi