dzix_x Opublikowano 19 Marca 2016 Opublikowano 19 Marca 2016 (edytowane) Hej, Posiadam Redmi3 na MIUI Global 7.1. Chciał bym się podzielić drobną modyfikacją systemu. Otóż na tym romie player jest przypięty do panelu powiadomień, a opcji jego wyłączenia brak. Jak tłumaczy deweloper: "sorry, taki mamy design". Jak dla mnie niezły strzał w stopę producenta - nie każdy używa przecież ich playera. Poza tym narzędzie zajmuje tylko miejsce na panelu. Jest jednak sposób! Co potrzeba: 1. ROOT. Dla Redmi 3 polecam zainstalować apkę Root_Xiaomi_Redmi3-ChoiMobile.Vn. Minuta i root zrobiony, ale trzeba się przebić przez chińskie "krzaki". 2. Root Explorer lub ES File Explorer. Wszystko do pobrania w Google Play. Rootujemy. Odpalamy Explorera. Na partycji systemowej wchodzimy do: data/data/com.android.systemui/files/ usuwamy lub zmieniamy nazwę pliku statusbar_music.maml resetujemy urządzenie koniec Mam nadzieję, że się przyda. U mnie działa pięknie. Ad1. po zmianie motywu trzeba ponowić czynności Ad2. creditsy nie powinny iść do mnie - znalazłem na jakimś chińskim forum. ciężko było to znaleźć więc przetłumaczyłem i podzieliłem się. Edytowane 25 Marca 2016 przez dzix_x 5
Cichq Opublikowano 19 Marca 2016 Opublikowano 19 Marca 2016 Niby czyściej, ale dalej do sięgania palcem Ciekawe czy nowy pasek wyszukiwania tak samo można wyrzucić.
Matixx Opublikowano 22 Marca 2016 Opublikowano 22 Marca 2016 Jeszcze do tego mod który zwiększy widoczną ilość wierszy z ustawieniami i będzie pięknie 1
sp4ubw Opublikowano 22 Marca 2016 Opublikowano 22 Marca 2016 (edytowane) Dobra robota, ten player tam był potrzebny do... niczego. Niezły geniusz to wymyślił, żeby bez sensu zajmować miejsce takim czymś. Edytowane 22 Marca 2016 przez sp4ubw
d00lar Opublikowano 23 Marca 2016 Opublikowano 23 Marca 2016 thx so easy ! na 7.2.4.0 tak samo działa
Matixx Opublikowano 23 Marca 2016 Opublikowano 23 Marca 2016 U mnie na Mi4c w którejś z aktualizacji zastąpili odtwarzacz takim oto zegarem który jest widoczny zarówno w sekcji powiadomień jak i ustawień / przetestowałem ten sposób i nie działa :/ usunąłem zarówno statusbar_music.maml jak i statusbar_clock.maml jakieś pomysły?
fyme Opublikowano 24 Marca 2016 Opublikowano 24 Marca 2016 Ja mam jeden, mianowicie żaden z tych plików nie odpowiada za pasek z wyszukiwaniem. Pewnie jest to gdzieś w layoucie miuisystemui.apk ale w zasadzie nie szukałem więc pewności nie mam.
arucard Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 A ja właśnie bym chciał przywrócić playera na miejsce searchbara, tylko czy da się to zrobić x/
fyme Opublikowano 11 Maja 2016 Opublikowano 11 Maja 2016 Na en miui znalazłem post z opisem jak wywalić serchbar z panelu przełączników. Nie przywraca to co prawda playera ale jeśli komuś przeszkadza serchbar to może się go pozbyć. LINK sam w wolnej chwili przetestuję ten sposób
marcinj6 Opublikowano 12 Maja 2016 Opublikowano 12 Maja 2016 Ale chyba na xiaomi.eu 6.5.5 nie bedzie działać na redmi note 3 pro??
fyme Opublikowano 12 Maja 2016 Opublikowano 12 Maja 2016 28 minut temu, marcinj6 napisał: Ale chyba na xiaomi.eu 6.5.5 nie bedzie działać na redmi note 3 pro?? Pytasz o usunięcie serchbara? Niby dlaczego miałoby nie działać? Telefon masz odblokowany?
marcinj6 Opublikowano 12 Maja 2016 Opublikowano 12 Maja 2016 Tak pytam o usuniecie searchbara Mam odblokowany. Rozumiem ze przez twrp trzeba wrzucic?
fyme Opublikowano 12 Maja 2016 Opublikowano 12 Maja 2016 (edytowane) Broń Boże. To nie jest mod do instalacji! Jest tylko opis jak to wykonać samemu i które pliki smali trzeba zmodyfikować. Dopiero tak zmodyfikowany plik MiuiSystemUi.apk wrzucasz na telefon. Edytowane 12 Maja 2016 przez fyme
fyme Opublikowano 12 Maja 2016 Opublikowano 12 Maja 2016 No i metoda działa Tak wygląda pasek przełączników z usuniętym serchbarem wg opisu z linku powyżej na moim telefonie.
Rekomendowane odpowiedzi