Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po podłączeniu do gniazda aux fabrycznego w Fordzie nie da słuchać się muzyki występują straszne szumy, gniazdo aux bez problemu współpracuje z Sony z Xiaomi niestety już nie...
Ktoś wie w czym może być problem ?? Na słuchawkach i głośniku podłączonym przez aux gra czysto więc gryzie się xiaomi z wejściem aux w samochodzie. Macie może pomysł jak rozwiązać ten problem bardzo dużo słucham muzyki w samochodzie i jak nie znajdę rozwiązania będę musiał niestety zmienić xiaomi :(

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, rednose napisał:

Po podłączeniu do gniazda aux fabrycznego w Fordzie nie da słuchać się muzyki występują straszne szumy, gniazdo aux bez problemu współpracuje z Sony z Xiaomi niestety już nie...
Ktoś wie w czym może być problem ?? Na słuchawkach i głośniku podłączonym przez aux gra czysto więc gryzie się xiaomi z wejściem aux w samochodzie. Macie może pomysł jak rozwiązać ten problem bardzo dużo słucham muzyki w samochodzie i jak nie znajdę rozwiązania będę musiał niestety zmienić xiaomi :(

Zmień samochód a nie Xiaomi. ;):P
Tym samym kablem podłączasz telefon w samochodzie i do tego głośnika?

Edytowane przez Trzucha
Opublikowano

Masz rację z Xiaomi jestem bardziej zadowolony niż z auta :) Ten sam kabel dobrej jakości... Rozwiązaniem będzie chyba taki adapter (mimo, że do iphona)

Kensington AUX Kabel für iPhone und iPod incl. Noise Reduction
http://www.amazon.de/gp/product/B0037NYYFY

Problem dotyczy Forda po 2009 tworzy się pętla. Kabel będę miał po świętach więc napiszę czy pomogło chociaż zdaje sobie sprawę , że problem dotyczy promila procenta

użytkowników :) 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie jest to samo, Ford Focus 2008. Po podłączeniu do AUX szumi jak oszalały. Zmiana kabla nic nie wnosi. Trochę lipa. Dlaczego tak jest ?

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

A w E90 po AUX niestety bardzo cicho i szumy, inne telefony (nawet badziewny Kruger&Matz) grają świetnie.
Może autorowi udało się rozwiązać problem?

Edytowane przez musek
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Temat trochę stary, ale moze coś tutaj wniosę. Na moim Mi4 też występują szumy po podłączeniu auxa, natomiast gdy dotknę palcem metalowej ramki, to szumów nie ma. Może na RN3Pro jest tak samo?

Opublikowano

Cześć,
Niestety w RN3p nie robi to różnicy. Jest to jedyna rzecz, która w tym telefonie mnie irytuje jak na razie (używam od marca).

Opublikowano

Moje redmi też gra cicho ale szumów nie zarejestrowałem. Na szczęście nie korzystam z aux 😎 . Btw w Nokii też miałem cyrki z aux a nawet z słuchawkami ale tam było coś pomieszane w gnieździe

Nabazgrane z redmi 3 pro

Opublikowano

Na słuchawkach nie mam żadnego problemu. Pojawia się tylko w samochodzie przy podłączeniu AUX.
Kruger&Matz Drive2 gra bez najmniejszego problemu i obecnie to on służy za samochodowe centrum multimedialne (bateria 4000mAh + karta sim z nielimitowanym internetem + Tidal). 

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

mam to samo po podlaczeniu pod auxa we fordzie. Macie pomysly jak to naprawic? Jakis kabel?

Znalazlem cos takiego: 

https://www.amazon.co.uk/Ground-Isolator-HAVIT-Speaker-Filter/dp/B01IETQQQK/ref=pd_cp_23_1?_encoding=UTF8&refRID=BPA1VA661SRQK6JG8RSF&th=1

i

https://www.amazon.co.uk/Griffin-6300NRCBL-Noise-Reducing-Audio-Cable/dp/B00236OHXK/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1485017110&sr=8-1&keywords=NOISE+REDUCING+AUX

Bedzie dobre? Na allegro nic nie moglem znalezc.. Moze w jakims sklepie muzycznym by cos bylo? Jakbyscie mieli cos z polski to prosze o podanie linku.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...