Buriza Opublikowano 14 Marca 2016 Opublikowano 14 Marca 2016 Witamy, Poniżej przedstawiamy poradnik "jak NIE odsyłać towaru na gwarancję". Sposób zapakowania: telefon w etui wrzucony do kopery babelkowej. I tyle. Nic więcej. Oczywiście było to do przewidzenia, że towar tak "zabezpiecznony" dojdzie uszkodzony mechanicznie (oprócz pęknięcia widocznego na zdjęciu, dolny prawy róg posiada wgniecenia oraz odpryski). Opis problemu wraz z adresem do odsyłki i numerem telefonu: BRAK Konsumentowi oczywiście przesłaliśmy dokładny adres zwrotny z instrukcją jak zapakować towar oraz co oprócz reklamowanego towaru dorzucić do przesyłki jednak jak widać nie brakuje osób z brakiem wyobraźni. Kupujący najwyraźniej był zadowolony bo udało mu się zaoszczędzić pare złotych na przesyłce: "Jest to list polecony o wadze 187g więc zmieściłem się w tym do 350g a jeszcze etui dałem dla lepszej ochrony, więc wyszło z kopertą 19,50zł." Publikujemy ten post ażeby za chwilę nie powstał temat o odrzuconej reklamacji przez nas bądź producenta. Dodam, że to nie pierwszy raz kiedy dociera towar w takim stanie do nas. 3
Winiu89 Opublikowano 14 Marca 2016 Opublikowano 14 Marca 2016 W takim razie w co najlepiej zapakować telefon? Wysłane z mojego Mi-4c
Buriza Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Opublikowano 14 Marca 2016 1 godzinę temu, Winiu89 napisał: W takim razie w co najlepiej zapakować telefon? Wysłane z mojego Mi-4c W oryginalny karton, który najlepiej wrzucić w kolejny box i dopiero do foliopaku / koperty. Można również owinąć oryginalny box dobrych kilka razy folią bąbelkową ale nigdy, przenigdy nie wrzucać do koperty luzem samego telefonu... Precież zanim przesyłka trafi do adresata, to przechodzi przez dziesiątki rąk, jest rzucana, przygniatana setkami kilogramów innych paczek... Tak zapakowany telefon jak na zdjęciach nie przetrwałby podróży pomiędzy miastami powiatowymi, a co dopiero na drugi koniec świata.
Nezumi Opublikowano 14 Marca 2016 Opublikowano 14 Marca 2016 Ale przynajmniej zaoszczędził z ~10zł na wysyłce! Jak takie coś widzę, to niekiedy mam wrażenie, że myślenie jednak boli . 1
kulig007 Opublikowano 14 Marca 2016 Opublikowano 14 Marca 2016 Przecież ten klient, miał tyle farta, że telefon dotarł w takim stanie, ile w swoim czynie głupoty. Mogły być puzzle z tego telefonu...I dumny, że zaoszczędził kilkanaście złotych. Głupi, to jednak ma zawsze szczęście MI4W+MiBand+sMIUI5.11.5+Tapatalk+SwiftKey+FastFingers 1
fyme Opublikowano 14 Marca 2016 Opublikowano 14 Marca 2016 Tyle że teraz mu ta oszczędność bokiem wyjdzie bo jesli się telefon kwalifikował na naprawę gwarancyjną to już się nie kwalifikuje. Wysłane z mojego Find 5 przy użyciu Tapatalka 1
kulig007 Opublikowano 14 Marca 2016 Opublikowano 14 Marca 2016 Tak MI4W+MiBand+sMIUI5.11.5+Tapatalk+SwiftKey+FastFingers
Polan Opublikowano 14 Marca 2016 Opublikowano 14 Marca 2016 Szkoda, że Pani z poczty nie dała stempla na wyświetlaczu Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
Figolab Opublikowano 18 Marca 2016 Opublikowano 18 Marca 2016 Dnia 14.03.2016o19:08, kamiljuras1900 napisał: Wyswietla sie wam 2 zdjecie ? http://www.ifotos.pl/zobacz/1-IMG1045_swewhqn.jpg
Rekomendowane odpowiedzi