Tomczus87 Posted March 11, 2016 Share Posted March 11, 2016 Cześć, Mam problem z zasięgiem PLUSa w moim Redmi Note 3 2GB/16GB. Na LTE działa super i na 2G też, ale jak tylko przęłaczy się na 3G w miejscu gdzie nie ma LTE to pomimo, że wyświetla pełny zasięg nie można się nigdzie dodzwonić, nie mowiąc o połaczeniu z internetem. Na karcie TMobile nie ma problemu, łaczy się z siecią w każdym trybie. Dzwoniłem już do plusa i zresetowali mi konto abonenckie. Mam odblokowany bl i wgrane najnowsze miui polska. Telefon kupowałem na allegro od sklepu z Nowej rudy SATNET. Wcześniej jak było wgrane miui.eu nie zauwazyłem takiego problemu. Jakies pomysły gdzie może być problem, poza wgraniem starego romu? Ustawienia w *#*#4636#*#* tez już prubowałem zmieniać, bez efektu. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted March 11, 2016 Share Posted March 11, 2016 Działa T-mobile, a nie działa Plus, więc obstawiam problem po stronie operatora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomczus87 Posted March 11, 2016 Author Share Posted March 11, 2016 Ok, jest to jakaś opcja. W sensie karta sim padła? Czy kwestia częstotliwości na których działa Plus? Sprawdziłem Orange też działa bez problemów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted March 11, 2016 Share Posted March 11, 2016 Coś jest po stronie Plusa, albo im siadła antena 3G, albo się coś w koncie abonenta zwiesiło, bóg ich jeden wie. Ja wiem tyle, że tyle ile na forum jest problemów z Plus'em, to nie ma z żadną inną siecią... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomczus87 Posted March 12, 2016 Author Share Posted March 12, 2016 Wymieniłem kartę u operatora. Bez efektu, jedynie szybciej rejestruje się w sieci ale internetu nadal brak na 3G. Teraz wgrałem rom w wersji .eu zobaczymy czy to coś da. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarusss Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 Ktoś coś? Mam podobny problem na Redmi3 Pro z oryginalnym Romem. Na HSDPA+ wszystko jest ok, ale jak tylko plusa się pozbywa to sieć przestaje działać (nie mówiąc o niższych prędkościach). Sieć to nju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarusss Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 Dnia 3/10/2016 o 11:19, Tomczus87 napisał: Ustawienia w *#*#4636#*#* tez już prubowałem zmieniać, bez efektu. Co powinno być tutaj ustawione? Obecnie mam TD-SCDMA, GSM/WCDMA and LTE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
situ Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 Ja mam ustawione LTE/GSM auto(PRL) sim 1 sim2 GSM only Link to comment Share on other sites More sharing options...
warrrkek Posted May 12, 2016 Share Posted May 12, 2016 mam tak samo jak kolega wyżej a dzwonić mogę tylko na GSM only, internet działa ale tylko do ok. 5kb/s (pojawia sie E zamiast lte/h+ jak wcześniej). Na LTE/GSM auto (PRL) nie mogę dzwonić, ma ktoś jakiś pomysł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarusss Posted May 12, 2016 Share Posted May 12, 2016 2 minuty temu, warrrkek napisał: mam tak samo jak kolega wyżej a dzwonić mogę tylko na GSM only, internet działa ale tylko do ok. 5kb/s (pojawia sie E zamiast lte/h+ jak wcześniej). Na LTE/GSM auto (PRL) nie mogę dzwonić, ma ktoś jakiś pomysł? No aż takiego hardkoru to nie mam. U mnie generalnie poniżej H+ nie mam internetu. Teraz ustawiłem sobie LTE/GSM i zobaczę jak będzie się zachowywał, ale chyba podpytam też na ogólnym forum Xiaomi Link to comment Share on other sites More sharing options...
warrrkek Posted May 12, 2016 Share Posted May 12, 2016 3 minuty temu, jarusss napisał: No aż takiego hardkoru to nie mam. U mnie generalnie poniżej H+ nie mam internetu. Teraz ustawiłem sobie LTE/GSM i zobaczę jak będzie się zachowywał, ale chyba podpytam też na ogólnym forum Xiaomi Jak coś będziesz wiedział to pisz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simono_pl Posted May 16, 2016 Share Posted May 16, 2016 Koledzy używam dwóch kart sieci Plus, jakie powinienem mieć ustawienie na pierwszej karcie aby internet działał po EDGE/UMTS/HSDPA/LTE. obecnie mam domyślne ustawienie czyli " TD-SCDMA, GSM/WCDMA and LTE " i maks po ikonce obok zasięgu co widziałem to H+. Nie widziałem wcale LTE a mam na pewno bo na poprzednim telefonie z tą samą kartą działało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
situ Posted May 16, 2016 Share Posted May 16, 2016 A ustawienia powyżej w postach testowałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simono_pl Posted May 16, 2016 Share Posted May 16, 2016 Nie testowałem, patrzyłem na listę ale jako, że jestem świeżak z urządzeniem Xiaomi to nie wiem które wybrać aby mieć EDGE/UMTS/HSDPA/LTE. Nie chcę mieć np UMTS/HSDPA/LTE bo jak pojadę gdzieś gdzie jest tylko EDGE to nie będę miał internetu który na wiadomości tekstowe czy nawigację spokojnie starczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarusss Posted May 16, 2016 Share Posted May 16, 2016 18 minut temu, Simono_pl napisał: Nie testowałem, patrzyłem na listę ale jako, że jestem świeżak z urządzeniem Xiaomi to nie wiem które wybrać aby mieć EDGE/UMTS/HSDPA/LTE. Nie chcę mieć np UMTS/HSDPA/LTE bo jak pojadę gdzieś gdzie jest tylko EDGE to nie będę miał internetu który na wiadomości tekstowe czy nawigację spokojnie starczy. No właśnie w tym to cały jest ambaras... U mnie osobiście wszystko poniżej HSDPA+ nie działa... zaraz wypróbuję jedną rzecz i dam znaka jak będzie OK Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarusss Posted May 17, 2016 Share Posted May 17, 2016 Jeden z użytkowników forum miui.com zasugerował, aby wywalić automatycznie dodany APN i ręcznie go skonfiugrować... U mnie niestety to nic nie dało Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simono_pl Posted May 18, 2016 Share Posted May 18, 2016 U mnie w Plusie na nie działającą wcale transmisję w LTE poskutkowała zmiana Apn z internet na plus. W LTE transmisja mi teraz co prawda działa ale bardzo wolno. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 a ja dzis zbytnio sie bawilem na aosp i tez wszedlem test i tak wscinolem sobie USA bundle (: czy jakos tak i od tej pory nie mam w ogole 3G , (: to jest niemozliwe ze moje przelaczenie zbieglo sie z awaria orange (: nastepnie zobaczylem jak to wyglada na miui po wgraniu to samo co na aosp ,oczywiscie lte niby jest 2kreski ale dodzwonic sie nie moge Jak naprawic to ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz9772 Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 Też mam taki problem niby było wszystko dobrze bo już korzystałem z. Innego redmi 3 na chińskim room a teraz na global mam tak że albo 2G albo 4G nic pomiędzy w w Orange to samo i tak samo w Three UK (3 UK) Sent from my Redmi 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Idioblaster Posted May 8, 2017 Share Posted May 8, 2017 u mnie ciagle nie działa co mam zrobic ? wysłać do serwisu? na miui.pl oraz teraz na globalu mi 5s plus nie działa internet w ogóle nie chce połaczyc sie z 4g operator korzysta z nadajników plusa :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrDarknes Posted May 9, 2017 Share Posted May 9, 2017 (edited) Mam Podobny Problem czy ktoś może podpowiedzieć co odpowiada za odbieranie zasegu w telefonie ?? Bo ja bo ładowaniu telefonu straciłem zasięg, ale jak nosze go w kieszeni i nie wiem czy cos go tam sciska to się pojawi ale jak cche zadzwonić to BRAK USŁUGI Edited May 9, 2017 by mrDarknes Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts