Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Problem dotyczy Xiaomi Mi Note wersja 64GB, przy ustawionym 4G nie można sie dodzwonić, włącza sie poczta głosowa, rozmowy wychodzące działają ok. Przy ustawionym 3G wszystko jest ok. Operator to Plus, karta oryginalna tzn. nie wycinana. Sprawdzana w innym tel. dokładnie w Samsungu Note4 i wszystko działa prawidłowo.

Jakies pomysły o co kaman? Z góry dziękuje za wszelkie sugestie.

pzdrw, M

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dnia 5.03.2016 o 10:52, Mambushi napisał:

Witam,

Problem dotyczy Xiaomi Mi Note wersja 64GB, przy ustawionym 4G nie można sie dodzwonić, włącza sie poczta głosowa, rozmowy wychodzące działają ok. Przy ustawionym 3G wszystko jest ok. Operator to Plus, karta oryginalna tzn. nie wycinana. Sprawdzana w innym tel. dokładnie w Samsungu Note4 i wszystko działa prawidłowo.

Jakies pomysły o co kaman? Z góry dziękuje za wszelkie sugestie.

pzdrw, M

Identyczny problem pojawił się niedawno u mnie, ale tylko na 1 dzień. Na Forum sugerowano mi, że to wina operatora.

Opublikowano
41 minut temu, [email protected] napisał:

Wyłącz funkcje voice over LTE gdyż w pl nie mamy możliwości rozmawiania w tym zasięgu. Oraz sprawdź czy masz plynne przełączanie pomiędzy LTE a wcdma i GSM ( czy nie masz wymuszonego LTE )

1. Gdzie znajduje się funkcja voice over LTE ?
  2. Sztywne wymuszenie jest tylko dla 2G. Dla 4G i 3G można tylko wskazać jako "preferowane", co oznacza, że "niższe" tryby też mogą się włączać.
Opublikowano
1 godzinę temu, latet napisał:

Gdzie znajduje się funkcja voice over LTE ?

Ustawienia -> Sieci komórkowe i SIM -> VoLTE

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

U mnie na Plusie wszystko śmiga jak talala. Jednak coś z Plusem ostatni czasy się dzieje. A sprawdzałeś innego operatora??

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tak. Zmienilem na Orange i jak reka odjal. A w plusie wymieniałem trzy razy kartę, testowalem sloty i trzy razy zgłaszałem problem na infolinii nic nie pomagało

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...