serfmen Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 Potrzebuje pomocy! Po wyciągnięciu telefonu z kieszeni, widze czarny ekran i logo MI - czekam aż się załaduje do tapety - nic z tego. Pojawia się logo MI na pare sekund, po czym znika i znów się pojawia. Wyjąłem baterie, wkładam z powrotem i nie zdążyłem nawet wcisnąć przycisku włączenia i pojawiło się logo MI, później zgasło, znowu się pojawiło.. coś w stylu bootloopa. Po wejściu do Recovery/Fastboot, odpowiedni ekran pojawia się tylko na chwile, następnie gaśnie i znów pojawia się logo MI, itd. Po podłączeniu telefonu do ładowarki bez baterii, dzieje się to samo... Może ktoś coś doradzić ? Proszę o odpowiedzi, co można zrobić z tym (sprzęt nawalił czy oprogramowanie) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 Postukaj koło klawisza power, zachowanie jakby był non-stop naciśnięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serfmen Posted March 4, 2016 Author Share Posted March 4, 2016 Dzisiaj wieczorem spróbuje go rozkręcić. Stukałem po kilkanaście razy, nie daje to efektu. Oczywiście do recovery czy tam fastboot uzyskuje dostęp tylko przez przytrzymanie klawisza VOL + albo VOL - więc tak jak mówisz @ZduneX25 wygląda na to jakby przycisk był cały czas wciśnięty. Tylko że wcześniej mi nie upadł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serfmen Posted March 4, 2016 Author Share Posted March 4, 2016 (edited) @Acid, proszę, mógłbyś się wypowiedzieć jak to Twoim fachowym okiem wygląda ? Edited March 4, 2016 by serfmen Link to comment Share on other sites More sharing options...
serfmen Posted March 5, 2016 Author Share Posted March 5, 2016 Rozebrałem telefon, zdjąłem gumową otoczke z przycisku, troche go poprzyciskałem i złożyłem telefon z powrotem. Normalnie się włączył i działał ok. Później trochę z niego korzystałem (przycisk POWER działał ok) i znów zaczął się włączać/wyłączać. Wina więc leży po stronie przycisku, ale czy jest w ogóle jakaś możliwość żeby coś z nim zrobić ? (przyciski są wlutowane do płyty głównej, a nie na oddzielnej płytce, więc wymiana w domowym zaciszu raczej nie wchodzi w gre) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts