dANDq Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 Cześć. Zauważyłem dzisiaj problem z wyświetlaczem w moim Redmi Note 2 Prime. Nad aparatem (tam gdzie zapewne jest procesor i gdzie telefon się najbardziej grzeje) mam tak jakby odbity prostokąt o wymiarach 0,5 cm x 1 cm. Nie ma on regularnych kształtów, w środku jest pusty, a ramki ma niebieskawe. Nie jest równo odbity, ale wygląda jakby sprawką był nagrzewający się procesor. Co o tym myślicie?
dANDq Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Opublikowano 2 Marca 2016 W rzeczywistości jest bardziej widoczne, ale nie miałem czym zrobić lepszego zdjęcia.
fake4r Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 Miałem podobnie w Note 4G tylko potem dużo bardziej. Chyba wina kleju. Dużo osób też miało różne przebarwienia na przestrzeni czasu, ale w Note 2 chyba jeszcze nie zdążyły się pojawić bo to jeszcze w miarę nowy telefon.
ddr Opublikowano 3 Marca 2016 Opublikowano 3 Marca 2016 Ja tak widzę jedynie jakieś plemię murzynów na tym zdjęciu...
dANDq Opublikowano 3 Marca 2016 Autor Opublikowano 3 Marca 2016 Polecam okulistę lub lepszy wyświetlacz bo, mimo że zdjęcie nie jest pozwalającej jakości to i tak widać przebarwienie.
Acid Opublikowano 3 Marca 2016 Opublikowano 3 Marca 2016 Widać widać. Ciężko powiedzieć. To nie tak, że to od procesora. Między płytą główną a ramką jest przeważnie albo metalowa osłona albo klej termoprzewodzący. Potem plastik samej ramki, warstwa podświetlenia i dopiero LCD. Poza tym na tej wysokości w Note 2 nie ma niczego. Płyta główna jest wyżej. Zdjęcie zrobiłeś tak, że nie widać gdzie jest telefon. Wysłano z Mi4c
dANDq Opublikowano 3 Marca 2016 Autor Opublikowano 3 Marca 2016 Myślę, że nie ma sensu robienia więcej zdjęć. Po prostu odeślę telefon na gwarancję. Dzięki za odpowiedź @Acid o @fkae4r.
Rekomendowane odpowiedzi