androidplus Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 Witam, cały czas pojawiała mi się reklama sklepu MIUI, który zdawał się być kompletnie niepotrzebny. Usunąłem go. (odinstalowałem) Po usunięciu cały czas wyskakiwał komunikat ,,aplikacja została zatrzymana", dlatego postanowiłem zrobić Reboota. Po wyłączeniu telefon się włączył i wpadł w loop przy ekranie ładowania. Co mam zrobić? xiaomi redmi note 3 prime Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoRedfox Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 Postaw na nowo system przez SP-Flash-Tool, chyba że masz odblokowany bootloader, ale wtedy by raczej takiego pytania nie było poradniki odnośnie spflashtoola znajdziesz na forum, prosta sprawa Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Witam, cały czas pojawiała mi się reklama sklepu MIUI, który zdawał się być kompletnie niepotrzebny. Usunąłem go. (odinstalowałem) Po usunięciu cały czas wyskakiwał komunikat ,,aplikacja została zatrzymana", dlatego postanowiłem zrobić Reboota. Po wyłączeniu telefon się włączył i wpadł w loop przy ekranie ładowania. Co mam zrobić? xiaomi redmi note 3 prime Cóż prawidłowo. Nie bez powodu do tego potrzeba roota więc pewne działania są świadome prawda? To raz a dwa usunięcie miui market apk powoduje bootloopa bo system weryfikuje jego obecność. Tak niestety MIUI zrobiło. Trzeba wgrać rom na nowo przez Spflash. Wysłano z Mi4c 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
androidplus Posted March 2, 2016 Author Share Posted March 2, 2016 Mogę wgrać starszy rom? Nigdzie nie widzę MIUI Polska 7 dla Xiaomi redmi note 3 prime. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Bo jest miuipolska 6.2.25 2016.02.25 Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoRedfox Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 35 minut temu, androidplus napisał: Mogę wgrać starszy rom? Nigdzie nie widzę MIUI Polska 7 dla Xiaomi redmi note 3 prime. Bez różnicy tak naprawdę jaki ROM wgrasz bo i tak stawiasz system na nowo, ale MIUIPolska to jest MIUI 7 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
androidplus Posted March 2, 2016 Author Share Posted March 2, 2016 Jako, że będę robił to pierwszy raz, to czy ktoś miałby chwilkę i mógłby po kroku wytłumaczyć jak zainstalować rom-a? Widziałem niektóre poradniki, ale pełno w nich nieścisłości. 1. Jaki rom wybrać? Pewnie najnowszy zawsze ale warto zapytać. 2. Jaki program? Czytałem o SP-Flash-Tool, ale kompletnie nie umiem się nim posługiwać. (Aktualnie korzystam z Windows 10 | 64bit) Oczywiście debugowanie w telefonie jest wyłączone. Niestety... 3. No i co dalej... Będę bardzo wdzięczny za pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoRedfox Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 2 godziny temu, androidplus napisał: Jako, że będę robił to pierwszy raz, to czy ktoś miałby chwilkę i mógłby po kroku wytłumaczyć jak zainstalować rom-a? Widziałem niektóre poradniki, ale pełno w nich nieścisłości. 1. Jaki rom wybrać? Pewnie najnowszy zawsze ale warto zapytać. 2. Jaki program? Czytałem o SP-Flash-Tool, ale kompletnie nie umiem się nim posługiwać. (Aktualnie korzystam z Windows 10 | 64bit) Oczywiście debugowanie w telefonie jest wyłączone. Niestety... 3. No i co dalej... Będę bardzo wdzięczny za pomoc! 1. Na zablokowany bootloader istnieje MIUIPolska także polecałbym iść w tą stronę, ew. ROM Xiaomi.eu 2. Program do tego jest tylko jeden, SP Flash Tool 3. Tutaj masz temat z ROMem MIUIPolska i poradnik jak go wgrać, jakby co to pytaj, postaram się pomóc co i jak 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts