vonda

Użytkownicy
  • Content Count

    44
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About vonda

  • Rank
    Użytkownik

Dodatkowe

  • Smartfon
    Kate @ M1803E7SG

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. chyba ta która jest oficjalnie sprzedawana w Polsce - przynajmniej ja taką mam - kupowane w X-com. No chyba, ze w czarnej wersji po prostu go nie widać . Dotychczas wydawało mi się, że ta wersja z 2 "czujnikami" to nieco starsza wersja na rynek indyjski, z gorszymi aparatami.
  2. mam zainstalowane ale jak piszecie pewnie na Globalu nie ma ;-( dużo tracę ? ;-))
  3. ja nadal nie widzę tej opcji w aparacie ... mam Global 10.0.6.0 Jakaś podpowiedź ?
  4. nie wiem jak było na poprzednim oprogramowaniu - teraz:
  5. no ciekawe jak faktycznie to się sprawdza, jak z widocznością i brakiem "palcowania" ... nie używam żadnego szkła ale zaczynam się zastanawiać
  6. link wymaga logowania / hasła ;-(
  7. to byłoby logiczne wytłumaczenie. Sprawdzę ustawiając "na sztywno" 3G.
  8. apropos zasięgu: w domu mam cały czas takie sytuacje, że telefon pokazuje np. w jednym miejscu 4 - 5 kresek i po próbie połączenia (bez ruszenia telefonu) spada do zera ... i cały czas pokazuje łączenie ale bez sygnału. Momentami nie jestem w stanie w ogóle nigdzie zadzwonić a sygnał skacze od 1 do 5 kresek. Bywa i tak, że jeśli odbiorę w miejscu słabego zasięgu to połączenie natychmiast przerywa, pokazuje "brak sieci" ale licznik połączenia cały czas idzie i nie da się tego w żaden sposób przerwać, nawet próba wyłączenia karty sim wtedy nie działa. Tylko wyłączenie telefonu pomaga. W moim wypadku dzieje się to w sieci Plus, - dla porównania: w zwykłej Nokii "za stówę" tego problemu nie ma, sygnał tez nie jest pokazywany stabilnie, skacze z 1 na 3 kreski ale jak się połączy to już nie przerywa
  9. dziękuję wyczyszczenie pamięci podręcznej nie pomogło ale danych aplikacji tak teraz tylko na nowo poustawiać zakładki itd. ps warto pytać
  10. Standardowa przeglądarka (opisana po prostu: "internet") przestała mi ściągać jakiekolwiek pliki. Klikam np. załącznik w poczcie, wyskakuje okienko: "zapisz Pliki plików" - cokolwiek to znaczy - mam opcję zmiany folderu , nazwę pliku i po naciśnięciu ok wyskakuje komunikat "zaczynam pobieranie" , znika i ... tyle, plik się nigdzie nie pojawia ...) To samo działanie przy użyciu tez przecież "wbudowanego" Chrome działa bez zarzutu. Wcześniej nie miałem problemów, zaczęło się jakiś miesiąc temu ... może po którejś aktualizacji, nie mam pewności. Soft to Global 8.2.4.0 (MHRMIDL)
  11. "zgłaszałem" wcześniej taką obserwację ale chyba coś mi się "unormowało" - przy włączonym oszczędzaniu baterii mam teraz 33% po 3 dobach użytkowania ... i nie jest to pierwszy raz. Natomiast z niezrozumiałych dla mnie powodów dostępna pamięć po zamknięciu aplikacji waha się teraz między 1,2 a 1,3 gdy tuż po aktualizacji było od 1,6 do 1,8 - coś się uruchamia i siedzi w tle ?
  12. czy zauważyliście po aktualizacji do 8.2.4 pogorszenie / skrócenie czasu działania na baterii ? Po przejściu na 8.2.3 stwierdziłem, że bateria trzyma dłużej ale stwierdziłem- może mi się wydaje. Niemniej jednak po aktualizacji do 8.2.4 (33mb) odczuwam krótsze działanie ... Przy moim rzadkim używaniu starczało na 4 dni, teraz drenuje baterię w 2~2,5 ;-( Podobnie jak poprzednio oszczędzanie baterii włączone.