Rejestratory samochodowe
Xiaomi 70mai i inne
33 tematów w tym forum
-
- 1 obserwujący
- 1 odpowiedź
- 1,4 tys. wyświetleń
Cześć, dostaję szału słysząc kolejny raz komunikaty dźwiękowe z kamerki "kamera przechodzi w tryb parkingowy", "prowadzisz już 3 godziny" i temu podobne. Chciałbym całkowicie wyłączyć dźwięki emitowane z kamery. Jak to zrobić? W ustawieniach jest jedynie możliwość wyciszenia dźwięków włączenia i wyłączenia kamery.
Ostatnia odpowiedź: Licht, 30 Lipca 2025 -
-
- 1 odpowiedź
- 252 wyświetleń
Witam Mam taki problem z leciwą już kamerą 70MAI Dash Cam Lite D08. Przeniosłem ją do nowego samochodu i po podłączeniu do portu USB - C kamerą się uruchamia i wyświetla komunikat o treści "connecting to pc" jak widać na załączonym obrazku. Więc kamera zamiast nagrywać, to łączy się z komputerem samochodu. Samochód widzi że jest coś podłączonego do jednego z portów, lecz nie rozpoznaje plików. Jeśli rozumiem, to auto widzi kamerę jako pendrive i przez to kamera nie nagrywa. Jeśli natomiast podłącze kamerę do ładowarki w zapalnice, to kamera nagrywa bez problemu. Co zrobić żeby auto nie traktowało kamery jak pendrive ? Szukałem w opcjach samochodu, ale nigdzie nie mog…
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 14 Lipca 2025 -
- 0 odpowiedzi
- 593 wyświetleń
Witam mam problem z tą kamerka kamerka działa ok do momentu aż karta pamięci nie jest prawie pełna potem nie uruchamia się tylko restartuje .Po formacie karty jest ok do wiadomego momentu i jest to samo Sprawdzałem na kilku kartach jest to samo Macie jakieś pomysły ?
Ostatnia odpowiedź: mario1974, 25 Września 2024 -
- 0 odpowiedzi
- 625 wyświetleń
Mam ciągły problem ze zdalnym nadzorem, wywala mi błąd podczas odpalania kamery. Moduł 4g też nie pokazuje aktualnej pozycji auta tylko poprzednią (pojechałem do sklepu i wróciłem do domu, pokazuje lokalizację sklepu) 🙄 czerwony przewód do stałego 12v, żółty do 12v tylko po odpaleniu
Ostatnia odpowiedź: Michał Sułek, 24 Lipca 2024 -
70mai A810
przez michalcho- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
Witam, posiadam rejestrator A810 i nie mogę znaleźć ustawienia czasu nagrania awaryjnego. W momencie jak wciskam przycisk na kamerce to nagranie trwa 1 minutę ale od momentu wciśnięcia przycisku. Czy jest możliwość ustawienia żeby zapisał nagranie ale minutę wstecz?
Ostatnia odpowiedź: michalcho, 8 Czerwca 2024 -
- 6 odpowiedzi
- 9,6 tys. wyświetleń
Temat podobny był, został zamknięty bez podania rozwiązania problemu. Aplikacja nie chce się połączyć z kamerką Mi Dash Cam Pro - wyskakuje komunikat "unknown ssid". Oczywiście telefon połączony z siecią, w kamerce włączony hotspot.
Ostatnia odpowiedź: Thadeus, 13 Kwietnia 2024 -
- 1 odpowiedź
- 5,4 tys. wyświetleń
Zakupiłem nowe urządzenie 70 mai D07 . Podłączyłem zgodnie z instrukcją. Przez dwa dni było wszystko ok. W tej chwili po załączeniu zapłonu włącza się moje urządzenie i przychodzi komunikat żebym ustawił datę i czas. Najwyraźniej nie ma podtrzymania w urządzeniu. Proszę podpowiedzieć co może być przyczyną i co robić dalej.
Ostatnia odpowiedź: Morvi, 4 Marca 2024 -
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
Widzieliście, ze pojawił się dziś nowy soft do kamery? U mnie poprawiła sie jakość wykrywania wstrząsu w trybie parkowania - wkoncu:) polecam ściągać
Ostatnia odpowiedź: GRZEGORZW., 18 Września 2023 -
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
Witam, Koleżanka kupiła taką samą kamerę jak ja A400, zrobiła aktualizację softu i po tym nie można się połączyć przez Wifi. Po kliknięciu włącz hotspot wszystko na ekranie rejestratora pokazuje się prawidłowo ale po wybraniu opcji w Iphone "połącz" wyskakuje informację, że nie może się połączyć. Chciałem również połączyć się przez moj telefon android, ale nie była widoczna w dostępnych urządzeniach Wifi Co można z tym zrobić? Dziękuję
- 1 odpowiedź
- 1,6 tys. wyświetleń
Cześć, w aucie mam zamontowany wideorejestrator 70mai a500s pro plus+, do niej podłączona tylnia kamerka 70mai RC06 i karta pamieci 128GB kingston 100MB/s select plus. Mam problem z przerwami w zapisie video, mianowicie mialem 2 niebezpieczne sytuacje jedna prawie sltuczka, druga sluczka i po podłączeniu sie telefonem do hotspotu okazało, że za kazdym razem akurat w tych 3-4sekundach kamerka robiła pętle i zakończyła nagrywanie jednego filmiku i zaczęła nagrywać kolejny zjadając kluczowe 3-4 sekundy zapisu video. Przy pierwszej sytuacji pętla byla ustawiona na 1min, po tym zdarzeniu petla została ustawiona na 3 min nagrywanie, ale filmiki nie trwaja dokładnie 3 min,…
- 1 odpowiedź
- 1 tys. wyświetleń
Dzień dobry, ostatnio zakupiłem 70mai A500S Dash Cam Pro Plus+ (wersja z jedna kamerą), porejestrowałem nagrania z jazdy na różnych rozdzielczościach i ustawieniach obrazu i zawsze otrzymuje nagrania z ilością klatek na sekundę równą 25. Ze specyfikacji urządzenia można wyczytać, że ta kamera rejestruje obraz w 30 fps. Widziałem też "próbki" innych YT testerów, gdzie rzeczywiście ich nagrania miały 30fps. Nie wiem, gdzie to ustawić. Wgrałem najnowszy firmware (1.2.22ww) na urządzenie, lecz nie rozwiązało to problemu. Próbowałem nagrywać z 2 różnymi kartami pamięci - wszystkie klasy 10 UHS-I 3 Co może być przyczyną mniejszej ilości klatek obrazu na nagraniach? A jak je…
- 1 odpowiedź
- 2,2 tys. wyświetleń
Polecicie jakąś sprawdzoną kartę pamięci która bezproblemowo sprawdza się przy 70mai A500S? Nie chcę po zakupie zdziwić się, że akurat ten model nie bardzo współgra.
Ostatnia odpowiedź: Matixx, 16 Października 2022 -
- 0 odpowiedzi
- 671 wyświetleń
Witam Miałem problem z gniazdem kamerki więc oddałem ją na gwarancję, po naprawie obraz na głównej kamerce gdy chce zobaczyć widok z tylniej kamerki jest w odbiciu lustrzanym. Na aplikacji w telefonie nagrany obraz jest już normalnie , nie w odbiciu. Co może być problemem? Przypuszczam że aktualizacja oprogramowania ponieważ podczas gwarancji zaaktualizowali mi oprogramowanie. Da się to jakoś naprawić? Czy tak ma po prostu być i ten obraz ma być w lustrzanym odbiciu?
Ostatnia odpowiedź: pawellxx, 26 Września 2022 -
70mai a400
przez Marcin0703- 1 odpowiedź
- 1,2 tys. wyświetleń
Witam, zakupiłem kamerę A400 + tylną. No i niestety moje auto Skoda Octavia z 2019 jest jednym z tych aut w których trzeba kamerę za każdym razem włączać przyciskiem po włączeniu zapłonu. Mam pytanie czy jeśli zakupie Hardware kit do tej kamery i podłącze ją tak jak producent zaleca do bezpieczników kamera będzie się włączała automatycznie sama? Czy może jest jakieś rozwiązanie aby włączała się automatycznie z zasilania zapalniczki? Dzięki za pomoc
Ostatnia odpowiedź: Sylwester Nowaczyk, 27 Sierpnia 2022 -
- 1 odpowiedź
- 3,9 tys. wyświetleń
Cześć Telefon Xiaomi A2 Lite - żadnych romów, żadnych modyfikacji etc (nie umiem, nie robię tego). Telefon aktualizowany na bieżąco (dziś wykonana kolejna aktualizacja, system android 10), wszystko aktualne, legalne, żadnych lewych programów. Mam kamerę 70mai pro i łączenie z nią to koszmar. 1/20 prób mimo, że w kamera wypuszcza sygnał wifi, w opcjach telefonu loguję się do tej sieci. Ale dalej nic, albo gdy aplikacja już załapie i połączy się z telefonem to nie pokazuje ani zdjęć ani nagrań. Podobna sytuacja z kamerami Xiaomi Yi (pierwsza generacja bez ekranów) - łączę się z siecią wifi generowaną przez kamery (mam ich kilka) i z żadną nie mogę się połączy…
Ostatnia odpowiedź: tomek-u, 14 Lutego 2022 -
- 1 odpowiedź
- 1,9 tys. wyświetleń
Cześć, Zaraz po zakupie kamery zrobiłem aktualizację do V1.0.15ww, która daje już możliwość nagrywania timelaps w trybie prakingowym. Mam wszystko podłączone za pomocą KITa pod bezpieczniki. Teoretycznie wszystko jest podpięte dobrze, a kamerka nagrywa normalnie, jest tylko problem jest z tym trybem parkingowym. Jeżeli włączę w ustawieniach "timelaps", to po wyłączeniu zapłonu przechodzi w tą funkcję, świeci się zielona dioda i rzeczywiście to działa. Wracam po jakimś czasie do auta, trzaskam drzwiami, uderzam w szybę czy samą kamerkę a ona nie wykrywa żadnego zdarzenia, dalej nagrywa timelaps,a przekręcam zapłon i się standardowo uruchamia, jest gotowa do drog…
Ostatnia odpowiedź: darekczarny25, 17 Stycznia 2022 -
- 1 odpowiedź
- 2 tys. wyświetleń
Witam. Od kilku tygodni borykam się z takim problemem że kamerka ciągle się restartuje , z niewiadomego powodu . Kamera była na gwarancji jednak tam nie stwierdzili żadne wady kamery. Kamera potrafi działać kilka dni bez żadnego zarzutu po czym nagle podczas jazdy potrafi się zacząć restartować 3-4 razy po czym się wyłącza . Sytuacji nie poprawia podładowanie kamerki przy pomocy ładowarki , tak jak zalecił to serwis . Miał ktoś taki przypadek ? Kamera ma w zestawie: Kamerę tylnia . Moduł zasilający do nadzoru parkowania. Dzięki z góry za pomoc .
Ostatnia odpowiedź: esil, 20 Grudnia 2021 -
- 2 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
Witam, Posiadam wideorejestrator 70mai Dash Cam Pro Plus A500S, robiłem dziś aktualizację, kamerka wyłączyła się podczas aktualizacji i już się nie włączyła, świeci na okrągło jedynie czerwona dioda, nie reaguje na przyciski, cały czas pod zasilaniem. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.
Ostatnia odpowiedź: CanNabiss, 18 Grudnia 2021 -
- 1 odpowiedź
- 4,3 tys. wyświetleń
Witam, od 2 dni jestem właścicielem kamery samochodowej 70mail pro plus a500s. w kamerce uruchomiłem Adas i włączyłem kalibrowała się poprawnie. ale system Adas nie działa nie daje wcale komend głosowych?? coś źle ustawiłem lub źle skalibrowałem?? mam wersje 0.0.34ww oprogramowania i język Polski ustawiony.
Ostatnia odpowiedź: mario6671, 15 Lipca 2021 -
- 1 obserwujący
- 14 odpowiedzi
- 15,9 tys. wyświetleń
Witam. Od kilku dni jestem posiadaczem kamery samochodowej xiaomi 70mai a500 i mam kilka pytań. 1. Mimo kilka razy ustawianej godziny w aplikacji oraz na urządzeniu po ponownym włączeniu godzina sie zmienia o około 5h data zostaje ta sama, jak to ustawić? 2. Czasem wyskoczy błąd karty i się włączy od nowa 3. Kolega ma podobna kamerkę i data ma na wyświetlaczu na pomarańczowo u góry a ja mam u dołu 4. Czy ktoś może mi poddać rozpiskę komend która wydaje kamera po angielsku?
Ostatnia odpowiedź: baacik360, 10 Czerwca 2021 -
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
Witam szukam programu do przeglądania nagrać z kamery Dashcam Viewer (trial 3.6.7) nie odczytuje danych GPS, czujnika przeciążenia itp. Również macie takie problemy, czy istnieje jakiś zamiennik EDIT: ustawiona wysoka kompresja H.265, 3840x2160
Ostatnia odpowiedź: Kluska, 30 Maja 2021 -
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
Witam, zakupiłem kamere 70mai Pro Plus+ A500S-1. Po włączeniu ustawiłem jezyk polski następnie kamera pokazała że nie ma karty pamięci, wyłączyłem ją i włożyłem kartę 32GB class 10 po ponownym włączeniu kamera wyświetla i mówi tylko że niewłaściwy czas i żeby ustawić go ręcznie, ale nie reaguje na żaden z 4 przycisków (słychać dźwięk wciśnięcia przycisku, ale nic na ekranie się nie dzieje) po chwili resetuje się sama i znowu mówi ten komunikat. Czy ktoś miał podobny problem z nią, jak wykonać reset do ustawień fabrycznych? Czy może przyciski są zablokowane w jakiś sposób? Jak to odblokować? Czy może sprzedali mi uszkodzoną kamerę? Pozdrawiam i proszę o pomoc.
Ostatnia odpowiedź: Mulder, 4 Kwietnia 2021 -
70mai d07 + rc05 (nie) włączanie przy zapłonie, telepanie, parking surveillance i dźwięk
przez k_r_s- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Cześć, 1. (mniej ważne) od niedawna używam wpiętej do zapalniczki d07 i nie działa mi parking surveillance, więc jak rozumiem, żeby zadziałał muszę dokupić i podłączyć dedykowany kabel 70mai Hardwire Kit? 2. (ważniejsze) co robicie, żeby lusterko d07 nałożone na oryginalne lusterko nie miało mikro-wibracji? Mam auto w dieslu i nawet na postoju "telepanie" lusterka 70mai jest uciążliwe. Może między lusterka należy włożyć jakąś warstwę filcu albo coś? 3. (najważniejsze) czy znaleźliście opcje na nie włączanie się "ekranu" w lusterku przy starcie samochodu? Bardzo lubię fakt, że przy wrzuceniu wstecznego włącza mi wsteczną kamerkę dostosowaną do cofania. Ale…
Ostatnia odpowiedź: k_r_s, 28 Marca 2021 -
- 0 odpowiedzi
- 824 wyświetleń
Witam - od wczoraj jestem posiadaczem takiego zestawu i w przyszłym tygodniu m mieć to zamontowane w aucie. Jest to pierwszy mój rejestrator samochodowy - do tej pory miałem tylko lusterko połączone z kamerą z tyłu i wtedy, gdy włączałem wsteczny, to w lusterku pokazywał się obraz z kamery. Jak to będzie wyglądało teraz z rejestratorem z kamery z przodu - on cały czas będzie się wyświetlał w lusterku czy tylko po prostu nagrywał się na kartę? A w lusterku będę widział to co w zwykłym lusterku wstecznym?
Ostatnia odpowiedź: Kajacek58, 2 Marca 2021 -
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
Hej, posiadam od kilku miesiecy kamerke 70mai pro z gpsem. Zastanawiam sie czy da sie wykorzystac ten adapter gps w innych aplikacjach, np. do zlokalizowania samochodu na parkingu, lub w ogole do lokalizacji i sprawdzania gdzie samochod sie znajduje. Dodatkowo nigdzie nie moge znalezc tych fraz ktore mowi gps po polsku, chodzi o te 3 frazy przy zmenianiu pasa, odjezdzaniu auta i za bliskiego auta. Napiszcie mi jak one brzmia po ang i po pl. Czy da sie wgrac do tej kamerki jezyk polski zeby ona mowila po polsku?
Ostatnia odpowiedź: vajp, 14 Lutego 2021