Problemy techniczne
7 topics in this forum
-
- 1 reply
- 7.7k views
Hej hej, sprawdziłem pół Internetu, ale nie znalazłem odpowiedzi, może tutaj ktoś mi pomoże. Od czterech dni mam problem tego typu, że bateria ładuje mi się maksymalnie losowo w zakresie od 73% do 85% i na tym się zatrzymuje. Laptop ma już prawie 3 lata, zero problemów, sprawdzany na różnych ładowarkach i efekt ten sam. Macie może jakieś pomysły co z tym zrobić/co mogło paść? Dodam, że na tych niepełnych procentach nadal trzyma bardzo długo. Dzięki za wszelką pomoc i pomysły
Last reply by Rafał93, -
-
- 0 replies
- 1.5k views
Witam. Jak w tytule. Po aktualizacji windowsa 10 pro w menedżerze urządzeń zniknął mi wbudowany czytnik kart SD. W tej chwili nie wiem jakiego producenta jest to czytnik i skąd wziąć sterownik. Może ktoś mi pomóc?
Last reply by robimy11, -
- 1 reply
- 10.2k views
Chciałbym uzyskać oficjalne stanowisko Xiaomi w sprawie wykrytej wady fabrycznej polegającej na braku połączenia na złączu baterii. Brak kontaktu na pinach uziemienia i zasilania (+/-) powoduje niebezpieczne rozgrzewanie się pinów, które w efekcie może doprowadzić do zapłonu. Poniżej umieszczam link z filmem pokazujący dokładnie istotę problemu. Jest to poważne oskarżenie w stosunku do Xiaomi, więc proszę o profesjonalne podejście do tematu. Usunięcie tej wady fabrycznej wymaga technicznej zmiany, więc nie jest to błachy problem również dla producenta. https://www.youtube.com/watch?v=WMPJCLI3WGA Dziękuję Danielowi za dokładne pokazanie problemu rozgrzewania się zł…
Last reply by mrosi, -
- 1 follower
- 0 replies
- 4.1k views
Dzień dobry wszystkim. Chciałem zapytać - czy ma ktoś z Was problem z odchylaniem się górnej klapy (tej z ekranem) gdy urządzenie jest lekko odchylone do tyłu. Sytuacja wygląda tak że siedząc z wyprostowanymi nogami - notebooka trzymam na kolanach przez co jest on lekko odchylony do tyłu. Gdy otworzę ekran żeby mieć odpowiedni kąt - ekran sam leci do tyłu. Czy ktoś miał taki problem? Nie widzę żadnych śrub żeby to dokręcić, więc pewnie trzeba zdejmować obudowę. Sam się trochę cykam więc może ktoś miał z tym styczność i mógłby coś na ten temat napisać.
Last reply by mini21, -
- 2 replies
- 4.1k views
Hej. Kupiłem kiedyś w lombardzie mały laptop xiaomi. Głównie jako poręczna maszyna do pisania bez wiatraków. Sprawdzał się znakomicie aż pewnego dnia przestał się ładować. Jeszcze sobie kilka godzin podziałał. Myślałem, że to może gniazdo usb c padło. Nie miałem dokumentów oryginalnego zakupu z Chin/ lombard też nie miał kontaktu do osoby która przyniosła sprzęt, więc gwarancja odpada. Kupiłem inną ładowarkę - nic. Dałem do 2 serwisów w Katowicach. Powiedzieli, że to nie bateria i nie gniazdo ale jakiś bezpiecznik na płycie. Nikt nie jest w stanie naprawić ani wskazać miejsce gdzie można ściągnąć nową płytę. Piszę również jako przestroga przed sprowadzaniem…
Last reply by imthespace, -
- 2 replies
- 2.8k views
Witam, Zakupiłem owe urządzenie. Po odfoliowaniu i odpaleniu lapka - język polski, ucieszyłem się bo już się naczytałem na temat spolszczenia. Pobawiłem się chwilę - informacja o poownym uruchomieniu bo znaleźiono nowy sprzęt mimo iż nic nie instalowałem. Po uruchomieniu informacja, żeby aktywować windowsa i tutaj problem. Nie mogę go aktywować.. Probowałem komendą smlgr -ipk XXXXX-XXXXX.... i enter. Wyskoczyła informacja, że pomyślnie dodano key'a. Natomiast nadal jest problem z aktywacją... Rozwiązywanie problemów - nic nie znajduje. Czy nie jest tak, że przez tą chińską wersję nie mogę aktytowować bo już jest język polski? Da się to ogarnąć czy po…
Last reply by masi0, -
- 1 reply
- 1.2k views
Witam forumowiczów, czy mógłby mi ktoś doradzić czy jest jakaś szansa na odzyskanie klucz Office? Chodzi o to że po otrzymaniu laptopa zrobiłem format i zainstalowałem polskiego windowsa 10 . System jest aktywny więc wszystko super ale zapomniałem na śmierć o Officie 2016. może nie zapomniałem ale myślałem że się sam zaktywuje jak windows. Gdzieś przeczytałem że na chińskim widowsie trzeba było go uruchomić i szczytać klucz bo teraz już może być za późno. Dodam tylko że nie formatowałem dysku recovery. Ktoś ma jakiś pomysł?
Last reply by preston2009,