Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, zauważyłem, że z dnia na dzień gdzieś mi ucieka trochę ramu i koniec końców przez miesiąc czasu z 2gb wolnych zrobiło się 950mb i tu pytanie jak sprawić żeby spowrotem było wolnego 2gb? mało mam apek zainstalowanych. regularnie usuwam cache itp. Po restarcie przez chwilę się ok, a później znwou :/ 

Opublikowano

Napisz, że ten post to taki żarcik?!

Ja jadę na ~300 MB wolnego RAM... Czy to oznacza śmierć mojego telefonu i już jutro dać go do utylizacji?

Nie patrz na ten wskaźnik wolnego RAM. Nie sugeruj się w ogóle tą wartością. Jak telefon będzie miał lagi, nie będzie nadawał się do użytku - wtedy możesz rozmyślać o co kaman. Używaj telefonu i nie patrz na nic. Poczytaj też o zarządzaniu pamięcią RAM w Androidzie.

MI4W+sMIUI5.11.5+MiBand+Tapatalk+SwiftKey

Opublikowano

Owszem, tyle mi wystarcza, może tyle zostać, ale jakos się nie zanosi żeby na tym miało zaprzestać. Logicznie rzecz biorąc za kolejny miesiąc będę miałtylko ~100mb wolnego, a za kolejny juz nic.

Opublikowano

RAM będzie zawsze na odpowiednim poziomie. Jak system będzie potrzebował więcej pamięci, ubije aplikacje o najmniejszym priorytecie ... To, że spada po miesiącu do jakiejś tam wartości, nie oznacza, że po 2-ch msc będziesz go mieć ZERO.

Może znajdę link, gdzie bardzo fajnym językiem było wyjaśnione SZCZEGÓŁOWO działanie pamięci RAM na Androidzie.

MI4W+sMIUI5.11.5+MiBand+Tapatalk+SwiftKey

Opublikowano

Człowieku w ogóle na to nie patrz... Ja żyje na Mi4 w wersji 2Gb RAM, na co dzień mam ~700mb, to mam telefon wywalić to kosza? Będzie RAM potrzebny, to Android go zwolni, a dopóki nie jest, to sam sobie nim będzie zarządzać w miarę potrzeb...

Opublikowano

Zeby nie zakładać kolejnego tematu.. Czy możliwe, że niestandardowe motywy dodatkowo obciążają system? 

Swoją drogą szukam jakiegoś ładnego motywu na blokadę ekranu (z powiadomieniami) i pasek statusu. Oczywiście darmowych, przeszukałem już chyba prawie całą apkę "motywy" i żadna mi nie odpowiada

Opublikowano
Dnia 28.02.2016o19:47, SETH napisał:

a odnośnie ciekawego motywu ekranu blokady z powiadomieniami i paska statusu co polecicie?

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...