ppeettrryykk Posted February 25, 2016 Posted February 25, 2016 Jutro mam zamiar zamowic swoj pierwszy chinski telefon. Po dlugich rozwazaniach padlo na Mi4. Wypisze pytania w punktach aby temat byl bardziej czytelny. 1. Jakie korzysci ma zakup na ali, a jakie na xfs? 2. Gdzie sami byscie kupili? 3.Jaki inny serwis typu xfs (gdzie nie placi sie juz cla) jest jeszcze warty uwagi? 4.Czy zakup na xfs, lub od goldiego na ali daje 100% pewnosci, iz otrzymam oryginalny towar? 5. Jak wyglada gwarancja w przypadku zakupu na ali, a np. u w/w xfs? 6. Nie moge znalezc Mi4 w kolorze czarnym czy jest on jeszcze produkowany? Szukam wersji 3/16
Nezumi Posted February 25, 2016 Posted February 25, 2016 4 godziny temu, ppeettrryykk napisał: Jutro mam zamiar zamowic swoj pierwszy chinski telefon. Po dlugich rozwazaniach padlo na Mi4. Wypisze pytania w punktach aby temat byl bardziej czytelny. 1. Jakie korzysci ma zakup na ali, a jakie na xfs? 2. Gdzie sami byscie kupili? 3.Jaki inny serwis typu xfs (gdzie nie placi sie juz cla) jest jeszcze warty uwagi? 4.Czy zakup na xfs, lub od goldiego na ali daje 100% pewnosci, iz otrzymam oryginalny towar? 5. Jak wyglada gwarancja w przypadku zakupu na ali, a np. u w/w xfs? 6. Nie moge znalezc Mi4 w kolorze czarnym czy jest on jeszcze produkowany? Szukam wersji 3/16 1.Ali=niższa cena jeżeli ominiesz VAT, XFS=Gwarancja w Czechach, niskie ceny (VAT już opłacony). 2.XFS 3.A4U, Technos. 4.od XFS tak, Goldi? Nie kupowałem, ale raczej też sprzedaje sprawdzony towar... 5.Ali=Wysyłasz do Chin, XFS=wysyłasz do Czech. 6. Ciężko ją dorwać, nawet bardzo, rzekłbym "na wymarciu". Trzeba uważać, żeby nie trafić refub'a, albo podróbki... Jest ich sporo...
ppeettrryykk Posted February 26, 2016 Author Posted February 26, 2016 A czy A4U i Technos tez maja gwarancje oryginalnego towaru? Jak wyglada u nich sprawa gwarancji? Niestety tel.nie zamowiony bo na xfs mi4 3gb tylko bialy, mi4 2gb nie wiem czt to nie za malo ramu, mi4c tez tylko w wersji 2gb :-/
Buriza Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 Mi4 3/16GB czarny nie polecam bo będzie to leżak magazynowy / refub. Produkowane są cały czas czarne wersje 2/16 LTE. Szczerze to polecam dopłacić do Mi4c bo w Mi4 często padają ekrany po kilku miechach same z siebie.
r0bertt Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 Też ostatnio myślałem nad Mi4 3/16 czarnym ale ich brak, zastanawiam się nad białym tylko wolałbym uniknąć VAT-u a to ostatnio jest dość ciężkie do zrobienia... @up A te Mi4c nie mają/będą miały takich problemów, jest to dość świeży model na rynku to jeszcze nie wiadomo co będzie w dłuższym okresie czasu. A poza ekranem to doradzasz Mi4 czy Mi4c? Bądź tu mądry i pisz wiersze, co wybrać?
Buriza Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 Osobiście wybrałbym Mi4c z tego względu, że jest nowszy i najprawdopodobniej awaryjność będzie na niższym poziomie (a tak wynika z naszych dotychczasowych statystk).
kulig007 Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 Sam Acid pisał o delikatnych różnicach w montażu taśmy od ekranu(albo w ogóle całej budowy) w Mi4, a świeżym Mi4s - na korzyść tego drugiego. A tak btw. jak jesteśmy przy Mi4s, gdzieś mamy informacje - wyświetlacze jakiego producenta będą wrzucone do tego modelu??? MI4W+sMIUI5.11.5+MiBand+Tapatalk+SwiftKey
r0bertt Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 4 godziny temu, Buriza napisał: Osobiście wybrałbym Mi4c z tego względu, że jest nowszy i najprawdopodobniej awaryjność będzie na niższym poziomie (a tak wynika z naszych dotychczasowych statystk). Dzięki za informację - jak możesz to podeślij na priv cennik jaki masz obecnie dla Mi4 3/16 oraz Mi4c w obu wariantach.
Recommended Posts