Kuros666 Opublikowano 23 Lutego 2016 Opublikowano 23 Lutego 2016 (edytowane) Witam Chciałem zainstalować nowszą wersję MIUI (obecnie mam 5.12.31). Gdy chcę to zrobić z poziomu aktualizacji w telefonie poprzez wybranie pliku zip po sprawdzeniu romu wywala błąd: Gdy uruchamiam telefon w trybie recovery pojawia mi się na ekranie telefon z wpiętym kablem USB. Co to znaczy? Próbowałem podłączyć telefon do komputera ale to nic nie daje. Czy to znaczy, że recovery nie działa? Coś się zepsuło? Pozdrawiam Edytowane 23 Lutego 2016 przez Kuros666
Ovchie Opublikowano 24 Lutego 2016 Opublikowano 24 Lutego 2016 Obrazek telefonu z wpiętym kablem sugeruje, że nie masz dostępu do recovery = zablokowany bootloader. Sugeruję flash roomu przez Flashtool - zgodnie z instrukcjami na forum. Albo próba założenia root i zmian w pliku build.prop - też był post na forum, ale z telefonu niewygodnie mi go szukać... Ovchie na forum
Kuros666 Opublikowano 24 Lutego 2016 Autor Opublikowano 24 Lutego 2016 Czyli po instalacji polskiej wersji romu bootloader znowu został zablokowany?
Kuros666 Opublikowano 24 Lutego 2016 Autor Opublikowano 24 Lutego 2016 (edytowane) Miałem odblokowany i zainstalowane recovery, bo inaczej bym nie zainstalował polskiego miui. Edytowane 24 Lutego 2016 przez Kuros666 literówka
Smigoll Opublikowano 24 Lutego 2016 Opublikowano 24 Lutego 2016 Spróbuj zainstalować recovery według poradnika na miuipolska.pl Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Peran7 Opublikowano 26 Lutego 2016 Opublikowano 26 Lutego 2016 Miałem odblokowany i zainstalowane recovery, bo inaczej bym nie zainstalował polskiego miui. Miałem to samo tzn wyrzucili mi recovery po instalacji Miui. Pomogło wgranie recovery przez fasboota.
Kuros666 Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Opublikowano 15 Marca 2016 Kurde, zapomniałem o tym temacie a jeszcze jedno... Chciałem to zrobić ale w Authenticatorze żeby go aktywować muszę zeskanować kod... A nie pamiętam skąd się go brało. :/
Smigoll Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 Kurde, zapomniałem o tym temacie a jeszcze jedno... Chciałem to zrobić ale w Authenticatorze żeby go aktywować muszę zeskanować kod... A nie pamiętam skąd się go brało. :/ Ja też bym prosił o wyjaśnienie bo jak szukałem na forum to Acid pisał coś żeby wejść na account.xiaomi.com w wersje po chińsku i powinna się pojawić jakąś opcją ale nigdzie nic nie ma :/ Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
tom106 Opublikowano 21 Marca 2016 Opublikowano 21 Marca 2016 Witam, Chciałem dziś zaktualizować miui do 6.3.17 kenzo i coś się zwaliło. próbuje zainstalować kenzo z TWRP i mam problem wyrzuca mi komunikat na czerwono "E: Unable to mount '/system'" Wcześniej aktualizowałem kilkakrotnie i nie było problemu, aż do dziś, co może być teraz przyczyną i co można z tym zrobić?. Pozdrawiam
iborkim Opublikowano 23 Marca 2016 Opublikowano 23 Marca 2016 Kenzo to chyba redmi note 3 pro, wiec nie ten rom lub podforum.
tom106 Opublikowano 24 Marca 2016 Opublikowano 24 Marca 2016 Tak. Instalowalem zły ROM ale już na to wpadłem. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi