Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Chciałem zainstalować nowszą wersję MIUI (obecnie mam 5.12.31). Gdy chcę to zrobić z poziomu aktualizacji w telefonie poprzez wybranie pliku zip po sprawdzeniu romu wywala błąd:

Screenshot_2016-01-12-20-14-38_com.miui.

Gdy uruchamiam telefon w trybie recovery pojawia mi się na ekranie telefon z wpiętym kablem USB. Co to znaczy? Próbowałem podłączyć telefon do komputera ale to nic nie daje. Czy to znaczy, że recovery nie działa? Coś się zepsuło?

Pozdrawiam

Edytowane przez Kuros666
Opublikowano

Obrazek telefonu z wpiętym kablem sugeruje, że nie masz dostępu do recovery = zablokowany bootloader.

Sugeruję flash roomu przez Flashtool - zgodnie z instrukcjami na forum.

Albo próba założenia root i zmian w pliku build.prop - też był post na forum, ale z telefonu niewygodnie mi go szukać...

Ovchie

na forum 

Opublikowano (edytowane)

Miałem odblokowany i zainstalowane recovery, bo inaczej bym nie zainstalował polskiego miui. 

Edytowane przez Kuros666
literówka
Opublikowano
Miałem odblokowany i zainstalowane recovery, bo inaczej bym nie zainstalował polskiego miui. 

Miałem to samo tzn wyrzucili mi recovery po instalacji Miui.

Pomogło wgranie recovery przez fasboota.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kurde, zapomniałem o tym temacie a jeszcze jedno... Chciałem to zrobić ale w Authenticatorze żeby go aktywować muszę zeskanować kod... A nie pamiętam skąd się go brało. :/

Opublikowano
Kurde, zapomniałem o tym temacie a jeszcze jedno... Chciałem to zrobić ale w Authenticatorze żeby go aktywować muszę zeskanować kod... A nie pamiętam skąd się go brało. :/

Ja też bym prosił o wyjaśnienie bo jak szukałem na forum to Acid pisał coś żeby wejść na account.xiaomi.com w wersje po chińsku i powinna się pojawić jakąś opcją ale nigdzie nic nie ma :/

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Witam,

Chciałem dziś zaktualizować miui do 6.3.17 kenzo i coś się zwaliło. próbuje zainstalować kenzo z TWRP i mam problem wyrzuca mi komunikat na czerwono "E: Unable to mount '/system'" Wcześniej aktualizowałem kilkakrotnie i nie było problemu, aż do dziś, co może być teraz przyczyną i co można z tym zrobić?. 

Pozdrawiam 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...