Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Planuję zakup Mi Boxa 3, zauważyłem że są 2 werje:

1. Android 4.4, karta SD, zwykły pilot

2. Android 5.0, brak slotu karty, pilot z żyroskopem i wyszukiwaniem głosowym

Na ile wygrzebałem w sieci to bez problemu  root i język można zrobić na wersji z Andkiem 4.4, niektórzy piszą że w nowej wersji też, ale tego nie udało mi się na 100% potwierdzić.

Teraz pytanie, warto kupować tego boxa? W której wersji? Nowsza jest bardziej atrakcyjna, ale obsługa tylko po chińsku trochę przeraża i nie wiem czy ryzykować? A może w to miejsce lepiej kupić coś innego? Co polecacie/radzicie?

Opublikowano

może, choć kusi mnie nowy - moc, pilot z żyroskopem. Stąd moje pytanie do tych co mają większą wiedzę w temacie :)

Opublikowano

Jezyk angielski jest widac to na filmikach na youtube. Ja juz zamowilem sobie, mini box jest spoko ale czasami przy full hd ma problemy.

Co do wersji to jest juz tylko ta z tym pilotem co zyroskop ma.

Root w tym urzadzeniu tak naprawde nie jest do niczego potrzebny bo google play nie dziala.

Opublikowano

jeśli wierzyć en.miui.com to google play działa. Jednak na wersji bez żyroskopu i z Androidem 4.4. Obie wersje wciąż są dostępne, różnią się nieznacznie ceną. Roota nie potrzebuję, jednak cywilizowany język przydałby się. Na Ali są sprzedawcy co oferują zrootowane urządzenia z angielskim językiem i zainstalowanym Kodi (nowe z Andkiem 5.0 i żyroskopem) jednak mają mało komentarzy i nie wiadomo czy to nie fake :(

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Mam wersję z żyroskopem i bez karty pamięci, angielski ustawiam w minutę ale nie ma opcji wejścia w tryb recovery. Klawisze OK i Back nie wywołują recovery przy restacie urządzenia.. Próbowałem Root'a z różnych stron i tutoriali i nic. A potrzebny mi jest bo chciałbym mieć przynajmniej edytowalny launcher jak z tabletu..

• 6 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nowy tutorial po angielsku https://www.youtube.com/watch?v=ACzgVoO76c0&t

Daje to angielski oraz normalny Android TV, bo wcześniej był tylko chiński mod na którym prawie nic nie działało w europie. Teraz przynajmniej śmiga normalnie YouTube i Spotify, gry. Tylko jest jakiś problem z Netflixem... ale mam nadzieję, że skoro już odpalili na tym Android TV i jest TWRP zainstalowane to niedługo ten box zostanie ogarnięty znacznie lepiej i będzie działać praktycznie wszystko - bo patrząc na bebechy to super sprzęt.

Opublikowano

Działa wam Google cast na mi boxie? Bo ktoś na forum zgłaszał z tym problem, a to jedna z głównych przyczyn dla których chce tego boxa

Wysłane z mojego Mi5 pro

Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, kombinat napisał:

Nowy tutorial po angielsku https://www.youtube.com/watch?v=ACzgVoO76c0&t

Daje to angielski oraz normalny Android TV, bo wcześniej był tylko chiński mod na którym prawie nic nie działało w europie. Teraz przynajmniej śmiga normalnie YouTube i Spotify, gry. Tylko jest jakiś problem z Netflixem... ale mam nadzieję, że skoro już odpalili na tym Android TV i jest TWRP zainstalowane to niedługo ten box zostanie ogarnięty znacznie lepiej i będzie działać praktycznie wszystko - bo patrząc na bebechy to super sprzęt.

Instalowałem to ostatnio klientowi na MDZ-18. Potwierdzam że ładnie to pracuje, oraz po instalacji Morelocale, wszystkie pobrane apki mamy po Polsku, częsciowo ustawienia oraz menu, reszta to angielski oraz częściowo chiński

Edytowane przez wojtekmarchewka
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Posiadam MDZ-18. miałem już dość chińskiej wersji systemu oraz reklam i zainstalowałem wersję z tego filmiku  https://www.youtube.com/watch?v=IJ60IZjQbxk

Teraz wszystko działa tak jak powinno, żadnych reklam.  Przy instalacji tej wersji nie potrzebny jest kabel usb do połączenia z komputerem, wszystko co potrzebne wrzuca się do boxa i z niego instaluje. Jeśli ktoś będzie korzystać z tego poradnika to poniżej kilka informacji których nie ma w filmie (albo są tylko że po rosyjsku i nie wiedziałem o nich).

- aby uruchomić boxa w trybie recovery należy wyłączyć go z zasilania, położyć pilot w odległości 2 cm od boxa, trzymać wciśnięte ok + strzałka wstecz. teraz włączyć zasilanie i nadal trzymać przyciski aż włączy się recovery.

- dostęp do ustawień androida - po zainstalowaniu nowej wersji oprogramowania nie mogłem znaleźć standardowych ustawień androida oraz ustawień obrazu ponieważ obraz nie mieścił mi się na TV i musiałem go zmniejszyć. Aby to zrobić, zainstalowałem TVLauncher (ten z kolorowymi kafelkami na ikonie) i dopiero w jego ustawieniach znalazłem dojście do tych ustawień, które były mi potrzebne. 

HDMI CEC działa tylko w połowie, TV włącza się razem z boxem ale nie wyłącza się. Google Play działa.

Edytowane przez slawek12
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...