SETH Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 Niedawno zainstalowałem Androida 6.0 według tego poradnika Sciągnąłem od razu najnowszą aktualizację miui z tym, że Zapomniałem włączyć debugowania usb i nie wiem czy to w jakiś sposób zaszkodziło, ale np nie widzę żadnej różnicy w interfejsie. Jest identycznie jak w 4.4.4 tylko nieco inna klawiatura i efekt blokady. Tak ma być?
squirrelkuss Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 Ale wiesz co to jest miui czy nie bardzo? Zmieniłeś silnik ale karoseria została ta sama. Wysłane z Xiaomi Mi4 LTE
SETH Opublikowano 20 Lutego 2016 Autor Opublikowano 20 Lutego 2016 (edytowane) właśnie chyba nie bardzo... żadnych plusów tej zmiany i tak nie odnotowałem. Może ktoś mniej więcej powiedzieć nad czym 6.0 góruje ? I jeszcze jedno... Macie tak czasami, że mimo włączonej transmisji danych i pełnego zasięgu internet gubi "sygnał" i trzeba wyłączyć i włączyć transmisję, albo odczekać jakiś czas? Przy oglądaniu filmów czy przeglądaniu neta tak raczej nie ma, ale na face czy jakichś mniej poborowych apkach tak mam Edytowane 20 Lutego 2016 przez SETH
Nezumi Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 8 godzin temu, SETH napisał: właśnie chyba nie bardzo... żadnych plusów tej zmiany i tak nie odnotowałem. Może ktoś mniej więcej powiedzieć nad czym 6.0 góruje ? I jeszcze jedno... Macie tak czasami, że mimo włączonej transmisji danych i pełnego zasięgu internet gubi "sygnał" i trzeba wyłączyć i włączyć transmisję, albo odczekać jakiś czas? Przy oglądaniu filmów czy przeglądaniu neta tak raczej nie ma, ale na face czy jakichś mniej poborowych apkach tak mam Nie wiem, sam nam powiedz, 6.0 jest w becie, co wszędzie piszemy i nie, nie zobaczysz żadnej różnicy między 4.4 a 6.0... nie na MIUI...
preston2009 Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 Narazie to tylko góruje ilością błędów @SETH
kulig007 Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 Wydaje mi się, że prace nad Marshmallow ruszą lepszym tempem, jak tylko MI5 pojawi się na rynku. Także pewnie do maja/czerwca uda im się w końcu porządnie ogarnąć 6.0 dla cancro. ~|~|~|~|~|~ TapTap Tapatalk + MI4W
SETH Opublikowano 21 Lutego 2016 Autor Opublikowano 21 Lutego 2016 15 godzin temu, preston2009 napisał: Narazie to tylko góruje ilością błędów @SETH Możesz wymienić kilka takich, których nie było na 4.4?
Nezumi Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 8 godzin temu, SETH napisał: Możesz wymienić kilka takich, których nie było na 4.4? Takich nie ma . Wszystkie już były gdzieś tam, zostały naprawione, a w 6.0 powróciły, jak np. WiFi drenujące baterię .
SETH Opublikowano 21 Lutego 2016 Autor Opublikowano 21 Lutego 2016 55 minut temu, Nezumi napisał: Takich nie ma . Wszystkie już były gdzieś tam, zostały naprawione, a w 6.0 powróciły, jak np. WiFi drenujące baterię . Zabić!
Nezumi Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 1 minutę temu, SETH napisał: Zabić! Bez przesady, aż tak źle nie jest .
SETH Opublikowano 21 Lutego 2016 Autor Opublikowano 21 Lutego 2016 Z Wi Fi na szczęście nie korzystam, ale lipę mam czasami z odblokowaniem ekranu gdyż zdarza się, że nie chce zareagować na przesunięcie palcem i muszę kliknąć raz czy dwa "locker"
preston2009 Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) Właściwie to głównie leży zarządzanie energią. Widać to po wykresach wstawianych przez napalonych użytkowników. Xiaomi na pewno to ogarnie choć ja obstawiam że dopiero za 2-3 miesiące. Dodatkowo widziałem narzekania na restarty bez widocznego powodu, diodę powiadomień, problemy z dymkami choć to pewnie bardziej wina niedopasowania aplikacji z wersją androida, wolniejsza rotacja ekranu lub w ogóle niedziałająca (po podłączeniu prądu i odłączeniu wraca na pewien czas), ktoś tam narzekał także na regulację głośności przy oglądaniu YT (nie widziałem takiego na KK). Pewnie byłoby jeszcze trochę tego, ale nie chce mi się czytać narzekań. Większość tego była. Wolę siedzieć na KK. Edytowane 21 Lutego 2016 przez preston2009
kulig007 Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 No i trzeba dodać (jeśli chodzi o mnie), Marshmallow nie wnosi żadnych nowości, które by przemawiały za aktualizacją do 6.0 . Ale to wiadomo, kwestia czasu. Będzie na pewno lepiej. ~|~|~|~|~|~ TapTap Tapatalk + MI4W
Nezumi Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 Xiaomi tak już w sumie ma... jak wydają coś "nowego" to te 2miesiące trzeba się "przemęczyć". Zazwyczaj po tym czasie wychodzi taki 1 poważny i świetny "stabilny" rom dev, potem znowu zaczynają się bawić i po kolejnych 2/3 mies. znowy mamy taki rom . Przynajmniej na Mi4 zauważyłem taką zależność .
kulig007 Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 Oby nie było takiej sytuacji, jak z Mi2s. Bo w przypadku tego modelu, dłuuuugo, dłuuuugo trwało ogarnięcie MIUI, żeby nie trzeba było się wkur***ć. Dlatego hasło - zmiana bazy Androida, nie kojarzy mi się jakoś mega cudownie. Choć w przypadku cancro, jak na początek drogi na 6.0, to chyba nie jest źle. ~|~|~|~|~|~ TapTap Tapatalk + MI4W
Nezumi Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 Nie ma tragedii... baterię ogarną, tego możemy być pewni, a sam jakichś poważnych problemów nie dostrzegłem... Ja za specjalnie też nie grzebie w telefonie, używam zwykłych apek i dzownie/sms'uje. Powiadomienia mi dochodzą, dioda działa, obracanie działa, co prawda brakuje mi tych poziomów głośności z 4.4, ale.. da się żyć z tym co jest .
SETH Opublikowano 21 Lutego 2016 Autor Opublikowano 21 Lutego 2016 No baterie jakby zaczęło bardziej żreć (problem z blokada rozwiązany, wina motywu CM 12) swoją droga teraz ustawiłem wszystko po swojemu i upodobniłem go do IOS - wygląda pięknie nie zauważyłem jakichś tragicznych bugów, jednak brak wyskakujących dymków w messenger, zepsuta klawiatura na 6.0 (strasznie lipne podpowiedzi i brakuje mi jednej poprzecznej kolumny z cyframi 1-9 oddzielnie, no i nie czuć już tych 3080 mh tylko najwyżej 2200
Rekomendowane odpowiedzi