Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nigdzie na forum takiego problemu nie mogłem znaleźć dlatego zacząłem nowy wątek.

Z instagramem widziałem zupełnie inny problem taki jak czarne zdjęcia.

Natomiast ja mam problem z filmami. Mam nakręcone różne filmy i aplikacja po przycięciu zmianie filtra itd. w okienku podpisu pod filmem i zaznaczeniu tt, fb wiesza się.

Ktoś z Was tak miał? Jak rozwiązać ten problem?

Dla informacji:

-tylko jeden film kręciłem w formacie 4k a nie tylko przy nim wiesza, więc nie jest to wina formatu

- przycinam nawet nie do zalecanych 15 sek. tylko nawet do 5 i jest to samo.

- oczywiście próby ponownej instalacji nie przyniosły żadnego rezultatu, jest tak samo.

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A wiec tak. Rozlaczylem przez komputer instagrama. tt nigdzie nie moglem znalezc wiec nie zostal rozlaczony. Wszystkie dabe poczyscilem z instagrama i problem niestety dalej jest.

Czy jeszcze ktoś pomógłby z tym problemem? Niestety dalej występuje.

Chociaż byście powiedzieli jak np zrobić kopuę wszystkiego co mam na mi4 i przywróciłbym fabryczne ustawienia i spróbował ten instagram.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

To chyba coś w instagramem na MIUI. W dziale aktualizacji, ktoś się też skarżył, że po wejściu w insta działają tylko przyciski "home" nic więcej. Kopię MIUI zrobisz w Ustawienia->Urządzenie->Kopia i przywracanie, do tego możesz zrobić backup w TWRP (recovery).

Opublikowano

Tak mi sie wydaje, ze chyba troche zrozumialem z tego co napisales :)

Ale reasumujac. Czy jak wejde i przywroce to wszystko trace? Załezy mi na wszystkim co mam w telefonie. Programy to w ostatecznosci sobie zainstaluje na nowo ale nie chce tracic danych sms zdjecia kontakty. To jest dla mnie cholernie wazne. :(

Poza tym jak zrobie ta kopie to co dalej? Bo kopie mam rozumiex, ze zrobi mi wszystkiego teraz w aktualnym stanie czyli pozniej co jeszcze musze zrobic? Bo sama kopia raczej nie wystarczy no nie?

Opublikowano
Przed chwilą, ToMiSlaV napisał:

Tak mi sie wydaje, ze chyba troche zrozumialem z tego co napisales :)

Ale reasumujac. Czy jak wejde i przywroce to wszystko trace? Załezy mi na wszystkim co mam w telefonie. Programy to w ostatecznosci sobie zainstaluje na nowo ale nie chce tracic danych sms zdjecia kontakty. To jest dla mnie cholernie wazne. :(

Jeżeli masz aktywną chmurę Xiaomi, to po wipe, wszystko powinno wrócić, aplikacje, sms, rejestr itp.(o ile masz te opcje włączone), problem w tym, że takie przywracanie nie jest polecane... może nie rozwiązać problemu, a może spowodować nowe. 

Tak patrząc na opinię ludzi, odnośnie Instagrama, nie wiem czy wipe cokolwiek da. Instagram nie chce niekiedy współpracować z MIUI, nie wiem dlaczego. W temacie o aktualizacji najnowszej, ktoś pisał o tym samym problemie. Może warto napisać do twórców aplikacji?

Opublikowano

No to tak chyba trzeba bedzie zrobic.

Po prostu myslalem, ze ja mam cos z telefonem i i tak zastanawiam sie nad zmiana na Mi5 i myslalem, ze tam problem ustapi. Ale teraz widze, ze to przy miui chyba raczej. Chociaz chetnie bym sprobowal u siebie inny system od androida ale nie wiem jak zmienic miui na cos innego. W sumie zrobilbym to tylko po to by sprawdzic czy na innym to pojdzie.

Opublikowano
6 minut temu, ToMiSlaV napisał:

No to tak chyba trzeba bedzie zrobic.

Po prostu myslalem, ze ja mam cos z telefonem i i tak zastanawiam sie nad zmiana na Mi5 i myslalem, ze tam problem ustapi. Ale teraz widze, ze to przy miui chyba raczej. Chociaz chetnie bym sprobowal u siebie inny system od androida ale nie wiem jak zmienic miui na cos innego. W sumie zrobilbym to tylko po to by sprawdzic czy na innym to pojdzie.

Zawsze jest CM :). Na XDA na 100% znajdziesz poradnik co krok po kroku zrobić :).

Opublikowano

Dobra dzieki wielkie. Ale na razie bez filmikow wytrzymuje takze mysle, ze dam rade. :) Moze z jakas aktualizacja zacznie to dzialac. :)

Aaa to jeszcze zapytam tak. Da sie zrezygnowac z Miui Polska? Bo moze bym na oryginalnym sofcie sprobowal. Tam przeciez jezyk polski jest a aktualizacje nawet szybciej wychodza. Tak mialem w starym Redmi 2 pro. Na Mi4 chcialem wyprobowac Miui polska po prostu :)

Opublikowano
5 minut temu, ToMiSlaV napisał:

Dobra dzieki wielkie. Ale na razie bez filmikow wytrzymuje takze mysle, ze dam rade. :) Moze z jakas aktualizacja zacznie to dzialac. :)

Aaa to jeszcze zapytam tak. Da sie zrezygnowac z Miui Polska? Bo moze bym na oryginalnym sofcie sprobowal. Tam przeciez jezyk polski jest a aktualizacje nawet szybciej wychodza. Tak mialem w starym Redmi 2 pro. Na Mi4 chcialem wyprobowac Miui polska po prostu :)

Tam nie ma polskiego, przynajmniej jeszcze nie ma :P. Miałeś pewnie xiaomi.eu, a to to samo co MIUIPolska w sumie :P. Rom oryginalny, od Xiaomi, posiada język chiński i angielski, a do tego jakieś odmiany indyjskiego :P, ale bez problemu można go sobie zainstalować, tylko może się to wiązać z utratą danych z telefonu :P.

Opublikowano

No dobrze to mozliwe, ze xiaomi.eu tzn na pewno. Ale np byla bardzo fajna opcja ktora zauwazylem przy ich sofcie na Redmi czyli np przyszedl sms i moglem kliknac i od razu odpisac. Cos ala FBM

Opublikowano
8 minut temu, ToMiSlaV napisał:

No dobrze to mozliwe, ze xiaomi.eu tzn na pewno. Ale np byla bardzo fajna opcja ktora zauwazylem przy ich sofcie na Redmi czyli np przyszedl sms i moglem kliknac i od razu odpisac. Cos ala FBM

Tutaj też tak jest. Przychodzi SMS, to od góry rozwija się beleczka, tam klikasz  "Odp." i możesz z poziomu pulpitu, nie wchodząc w aplikacje odpisać :P.

Opublikowano

Kurde serio tak jest? I dziala to na kazdym telefonie? Musze to sprobowac bo mi nic przy sms nie wyskakuje? Nie widze odp. Czy cos. Da sie to jakos wlaczyc w opcjach?

No wlasnie i tak jak mowilem u mnie nie ma nic. Zdejmuje z gory belke i mam ze wiadomosc ale nie moge od razu odpisac tylko wchodzi mi w aplikacje :(

Nic mi nie pokazuje tych odpowiedzi sms z belki. Moglby ktos powiedziec czy to jakos sie wlacza czy co trzeba zrobic?

Opublikowano

@ToMiSlaV Ta opcja jest dla nowych wiadomości, czyli np. robisz coś na tel, przychodzi SMS i w tym momencie możesz odpisać nie wchodząc do apki, gdy masz zablokowany tel, to od razu odsyła do apki. Zawsze tak było.

Opublikowano

Ale nawet jak mi przyjdzie sms a cos robie to nie mam mozliwosci. Nie widzialem ani razu, zeby pisalo odpisz czy cos takiego.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...