ToMiSlaV Opublikowano 17 Lutego 2016 Opublikowano 17 Lutego 2016 Nigdzie na forum takiego problemu nie mogłem znaleźć dlatego zacząłem nowy wątek. Z instagramem widziałem zupełnie inny problem taki jak czarne zdjęcia. Natomiast ja mam problem z filmami. Mam nakręcone różne filmy i aplikacja po przycięciu zmianie filtra itd. w okienku podpisu pod filmem i zaznaczeniu tt, fb wiesza się. Ktoś z Was tak miał? Jak rozwiązać ten problem? Dla informacji: -tylko jeden film kręciłem w formacie 4k a nie tylko przy nim wiesza, więc nie jest to wina formatu - przycinam nawet nie do zalecanych 15 sek. tylko nawet do 5 i jest to samo. - oczywiście próby ponownej instalacji nie przyniosły żadnego rezultatu, jest tak samo. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
ZduneX25 Opublikowano 17 Lutego 2016 Opublikowano 17 Lutego 2016 Rozłącz FB i TT czyli w wersjach webowych stron usuń dostęp instagramowi, wyczyść dane insta na telefonie i połącz konta od nowa.
ToMiSlaV Opublikowano 17 Lutego 2016 Autor Opublikowano 17 Lutego 2016 A wiec tak. Rozlaczylem przez komputer instagrama. tt nigdzie nie moglem znalezc wiec nie zostal rozlaczony. Wszystkie dabe poczyscilem z instagrama i problem niestety dalej jest. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Czy jeszcze ktoś pomógłby z tym problemem? Niestety dalej występuje. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Chociaż byście powiedzieli jak np zrobić kopuę wszystkiego co mam na mi4 i przywróciłbym fabryczne ustawienia i spróbował ten instagram. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
Nezumi Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 To chyba coś w instagramem na MIUI. W dziale aktualizacji, ktoś się też skarżył, że po wejściu w insta działają tylko przyciski "home" nic więcej. Kopię MIUI zrobisz w Ustawienia->Urządzenie->Kopia i przywracanie, do tego możesz zrobić backup w TWRP (recovery).
ToMiSlaV Opublikowano 13 Marca 2016 Autor Opublikowano 13 Marca 2016 Tak mi sie wydaje, ze chyba troche zrozumialem z tego co napisales Ale reasumujac. Czy jak wejde i przywroce to wszystko trace? Załezy mi na wszystkim co mam w telefonie. Programy to w ostatecznosci sobie zainstaluje na nowo ale nie chce tracic danych sms zdjecia kontakty. To jest dla mnie cholernie wazne. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Poza tym jak zrobie ta kopie to co dalej? Bo kopie mam rozumiex, ze zrobi mi wszystkiego teraz w aktualnym stanie czyli pozniej co jeszcze musze zrobic? Bo sama kopia raczej nie wystarczy no nie? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
Nezumi Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 Przed chwilą, ToMiSlaV napisał: Tak mi sie wydaje, ze chyba troche zrozumialem z tego co napisales Ale reasumujac. Czy jak wejde i przywroce to wszystko trace? Załezy mi na wszystkim co mam w telefonie. Programy to w ostatecznosci sobie zainstaluje na nowo ale nie chce tracic danych sms zdjecia kontakty. To jest dla mnie cholernie wazne. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Jeżeli masz aktywną chmurę Xiaomi, to po wipe, wszystko powinno wrócić, aplikacje, sms, rejestr itp.(o ile masz te opcje włączone), problem w tym, że takie przywracanie nie jest polecane... może nie rozwiązać problemu, a może spowodować nowe. Tak patrząc na opinię ludzi, odnośnie Instagrama, nie wiem czy wipe cokolwiek da. Instagram nie chce niekiedy współpracować z MIUI, nie wiem dlaczego. W temacie o aktualizacji najnowszej, ktoś pisał o tym samym problemie. Może warto napisać do twórców aplikacji?
ToMiSlaV Opublikowano 13 Marca 2016 Autor Opublikowano 13 Marca 2016 No to tak chyba trzeba bedzie zrobic. Po prostu myslalem, ze ja mam cos z telefonem i i tak zastanawiam sie nad zmiana na Mi5 i myslalem, ze tam problem ustapi. Ale teraz widze, ze to przy miui chyba raczej. Chociaz chetnie bym sprobowal u siebie inny system od androida ale nie wiem jak zmienic miui na cos innego. W sumie zrobilbym to tylko po to by sprawdzic czy na innym to pojdzie. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
Nezumi Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 6 minut temu, ToMiSlaV napisał: No to tak chyba trzeba bedzie zrobic. Po prostu myslalem, ze ja mam cos z telefonem i i tak zastanawiam sie nad zmiana na Mi5 i myslalem, ze tam problem ustapi. Ale teraz widze, ze to przy miui chyba raczej. Chociaz chetnie bym sprobowal u siebie inny system od androida ale nie wiem jak zmienic miui na cos innego. W sumie zrobilbym to tylko po to by sprawdzic czy na innym to pojdzie. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Zawsze jest CM . Na XDA na 100% znajdziesz poradnik co krok po kroku zrobić .
ToMiSlaV Opublikowano 13 Marca 2016 Autor Opublikowano 13 Marca 2016 Dobra dzieki wielkie. Ale na razie bez filmikow wytrzymuje takze mysle, ze dam rade. Moze z jakas aktualizacja zacznie to dzialac. Aaa to jeszcze zapytam tak. Da sie zrezygnowac z Miui Polska? Bo moze bym na oryginalnym sofcie sprobowal. Tam przeciez jezyk polski jest a aktualizacje nawet szybciej wychodza. Tak mialem w starym Redmi 2 pro. Na Mi4 chcialem wyprobowac Miui polska po prostu Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
Nezumi Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 5 minut temu, ToMiSlaV napisał: Dobra dzieki wielkie. Ale na razie bez filmikow wytrzymuje takze mysle, ze dam rade. Moze z jakas aktualizacja zacznie to dzialac. Aaa to jeszcze zapytam tak. Da sie zrezygnowac z Miui Polska? Bo moze bym na oryginalnym sofcie sprobowal. Tam przeciez jezyk polski jest a aktualizacje nawet szybciej wychodza. Tak mialem w starym Redmi 2 pro. Na Mi4 chcialem wyprobowac Miui polska po prostu Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Tam nie ma polskiego, przynajmniej jeszcze nie ma . Miałeś pewnie xiaomi.eu, a to to samo co MIUIPolska w sumie . Rom oryginalny, od Xiaomi, posiada język chiński i angielski, a do tego jakieś odmiany indyjskiego , ale bez problemu można go sobie zainstalować, tylko może się to wiązać z utratą danych z telefonu .
ToMiSlaV Opublikowano 13 Marca 2016 Autor Opublikowano 13 Marca 2016 No dobrze to mozliwe, ze xiaomi.eu tzn na pewno. Ale np byla bardzo fajna opcja ktora zauwazylem przy ich sofcie na Redmi czyli np przyszedl sms i moglem kliknac i od razu odpisac. Cos ala FBM Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
Nezumi Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 8 minut temu, ToMiSlaV napisał: No dobrze to mozliwe, ze xiaomi.eu tzn na pewno. Ale np byla bardzo fajna opcja ktora zauwazylem przy ich sofcie na Redmi czyli np przyszedl sms i moglem kliknac i od razu odpisac. Cos ala FBM Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Tutaj też tak jest. Przychodzi SMS, to od góry rozwija się beleczka, tam klikasz "Odp." i możesz z poziomu pulpitu, nie wchodząc w aplikacje odpisać .
ToMiSlaV Opublikowano 13 Marca 2016 Autor Opublikowano 13 Marca 2016 Kurde serio tak jest? I dziala to na kazdym telefonie? Musze to sprobowac bo mi nic przy sms nie wyskakuje? Nie widze odp. Czy cos. Da sie to jakos wlaczyc w opcjach? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka No wlasnie i tak jak mowilem u mnie nie ma nic. Zdejmuje z gory belke i mam ze wiadomosc ale nie moge od razu odpisac tylko wchodzi mi w aplikacje Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Nic mi nie pokazuje tych odpowiedzi sms z belki. Moglby ktos powiedziec czy to jakos sie wlacza czy co trzeba zrobic? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
Nezumi Opublikowano 14 Marca 2016 Opublikowano 14 Marca 2016 @ToMiSlaV Ta opcja jest dla nowych wiadomości, czyli np. robisz coś na tel, przychodzi SMS i w tym momencie możesz odpisać nie wchodząc do apki, gdy masz zablokowany tel, to od razu odsyła do apki. Zawsze tak było.
ToMiSlaV Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Opublikowano 14 Marca 2016 Ale nawet jak mi przyjdzie sms a cos robie to nie mam mozliwosci. Nie widzialem ani razu, zeby pisalo odpisz czy cos takiego. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi