Skocz do zawartości
  • 0

Okrężna droga do menu

Pytanie

Opublikowano

Witam serdecznie!

Otóż moje pytanie jest trochę dziwnę ale przechodzę do rzeczy. Zbila mi się szybka w xiaomi mi 4 i nie działają trzy klawisze funkcyjne na samym dole (właściwości, menu, wstecz). Tym samym sposobem nie ma możliwości slide'u w dół czyli odblokowania (jednak z tym sobie poradziłem w ustawieniach, kliknąć 3 razy i zbliża nam ekran). Ale nie mogę znaleść żadnego sposobu, aby trafić do menu, gdyż po odblokowaniu telefonu wczytuje się ostatnie miejsce tj. ustawienia. Czy macie jakiś inny sposób aby trafić na pulpit? :D

Oraz dodatkowe pytanie: czy jest problem u nas w Polsce z naprawieniem tej szybki?

Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi,

Pozdrawiam!

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

wszystkim widze upadaja   telefony   :shock:   Acid  chyba musi zamowic z 5sztuk to bedzie cena hurtowa   :grin:  a kiedys natrafilem na forum android ze  Xiaomi sa kruche   i chyba prawda      :grin:  

• 0
Opublikowano

Dzięki bardzo za odpowiedź! Szybko nie zgodzę się, z tym że są kruche, bo na prawdę upadał mi setki razy na różne powierzchnie, a ten ostatni raz gdy się zbił to po prostu nie pamiętam tego upadku :D:D

ddr, mógłbyś wytłumaczyć tego linka? W sensie tę linijkę konkretnie

"Z takich rozwiązań po chłopsku to edycja pliku /system/build.prop

Na końcu pliku dopisz "qemu.hw.mainkeys=0", następnie zrestartuj telefon. Aktywuje to przyciski na ekranie"

Z tego co zrozumiałem, jest możliwość ręcznego uruchomienia tych przycisków pomimo pęknięcia? Bo ta szybko w sumie nie jest zbita, tylko pękła poprzecznie i nic nie działa pod tym pęknięciem :P

• 0
Opublikowano

@Xorimo Uruchomi klawisze ekranowe jak w nexusach. Potrzebujesz jakiegoś edytora plików tekstowych np. QuickEdit i menadżera plików np. ES File Manager. Oba muszą mieć uprawnienia do roota. Po nadaniu uprawnien w ES File Manager trzeba dodatkowo w menu zaznaczyć Root Explorer. Klikając / nad widokiem z folderami cofniesz się do katalogu głównego i tam wybierasz system i szukasz build.prop na końcu. Edytujesz w QuickEdit, dopisujesz na końcu tą magiczną linijkę, zapisujesz i restartujesz.

Bez przycisków może być trochę ciężko to możesz skorzystać z myszki jak napisał wyżej.

• Like 1
  • 0
Opublikowano
wszystkim widze upadaja   telefony   :shock:   Acid  chyba musi zamowic z 5sztuk to bedzie cena hurtowa   :grin:  a kiedys natrafilem na forum android ze  Xiaomi sa kruche   i chyba prawda      :grin:  

Średnio zamawiam po 10-15 sztuk LCD dla Mi4 i Mi3. A ostatnio Mi4c i Note 2 ładnie schodzą ;-)

Wysłano z Mi4c

• 0
Opublikowano

Dzięki bardzo!

Ajj od razu zaznaczę, że jestem laikiem w tych sprawach i nie bardzo zrozumiałem ddr co napisałeś, w sensie może i by się udało ale czy mogę coś popsuć w taki sposób, ze telefon będzie do wyrzucenia? I czy te wszelkie edycje robimy na komputerze w tych plikach telefonu?

Przepraszam jeszcze raz za kłopot i dzięki! :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...