jozek661 Posted February 14, 2016 Share Posted February 14, 2016 (edited) Witam, Redmi 2 wpadł do wody... natychmiast została wyjęta bateria, telefon wysuszony, rozkęcony, przemyty izoporopanolem - wszystko działa ... prawie Wygląda na to że wilgoć dostała się pod dotyk, w załączeniu filmik jak to wygląda, rozklejanie dotyku z ekranem to juz hardkor i wolałbym tego nie robić, czy zna ktoś jakiś sposób na "pozbycie" sie tego czegoś Edited February 14, 2016 by jozek661 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddr Posted February 14, 2016 Share Posted February 14, 2016 W redmi 2 lcd jest klejone do szkła z tego co widzę. Może po odklejeniu da się to lekko wycisnąć lub może wyparuje po pozostawieniu na czymś cieplejszym na dłuższy czas, ale raczej wyświetlacz do wymiany. Możesz wysłać do mnie lub do Acida. W razie gdyby żaden z tych dwóch sposobów nie wyszedł to mogę wymienić sam wyświetlacz z szkłem, koszt części około 100zł. W przypadku Acida wątpię, że będzie chciał się bawić w takie eksperymenty, ale może ma wyświetlacz na miejscu jeżeli czas gra dla Ciebie dużą rolę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marceleqs Posted February 14, 2016 Share Posted February 14, 2016 Miałem podobny przypadek, z innym telefonem dotykowym gdzie jest podobna sytuacja. Suszylem jakieś 3 dni ale gdy już nie było ani śladu i zacząłem używać jednak jakąś małą płaską krople 💦 ujrzałem i wtedy.. Ona zaczęła łapać brud i zostawiać ślady po swojej ścieżce. Ostatecznie gdy wszystko wyschlo nie było śladu wody.. Za to ślad po wodzie owszem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddr Posted February 14, 2016 Share Posted February 14, 2016 No niestety woda zawiera różne zanieczyszczenia których suszeniem nie usuniesz. Przy odrobinie szczęścia nie będą widoczne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemysław Posted February 14, 2016 Share Posted February 14, 2016 (edited) Włóż go na tydzień do torebki z ryżem może wyciągnie tą wilgoć. O ile to nie rozklejony klej tak wygląda... Edited February 15, 2016 by Przemysław Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvlanden Posted February 15, 2016 Share Posted February 15, 2016 Z tym ryżem to taki urban legend bardziej:) Suszyć suszyć - może pomoże.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted February 15, 2016 Share Posted February 15, 2016 Żaden Urban Legend....jak ktoś nie praktykował, może tak myśleć. Tak samo jak z uzdrowieniem martwego już Mi Band (trzymanie w lodówce), czy nawet kiedyś, kiedyś, jeszcze jak miałem Moto Defy... Na wyświetlaczu kupa bad pixeli, całodzienny pobyt w lodówce naprawiał wyświetlacz ~|~|~|~|~|~ TapTap Tapatalk + MI4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
altowiolista Posted February 15, 2016 Share Posted February 15, 2016 Ryż pochłania wilgoć całkiem nieźle - polecam spróbować Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
hubi1296 Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 Ryż raczej nie pomoże oddanie do serwisu to koszt około 50 zl Wysłane z mojego 2014813 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pol1205 Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 witam kilka dni temu mój Xiaomi redmi note 2 wpadł mi do wody. minęły 2 dni telefon się nie uruchamia. czy jest szansa że przeżyje?? po upadku do wody szybko go wyciągnąłem i zdjąłem klapkę wyjąłem baterię i wytarłem. zaraz po wytarciu - w środku był suchy nawet po rozkręceniu nie było śladu wody- próbowałem go włączyć ale bez skutecznie . co dalej?? ( w środku nie ma śladu po wodzie - bardzo szybko go wyjąłem z wody i wytrząsnąłem wodę - może zalało gniazdo ładowania , może włącznik ??) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts