Maciek156 Opublikowano 12 Lutego 2016 Opublikowano 12 Lutego 2016 Cześć, Zaktualizowałem Redmi2 do najnowszej wersji MIUI Polska i w dwóch miejscach zauważyłem chińskie krzaczki: 1. Wysyłanie sms - zamiast "wyślij" lub ikonki mam chińskie krzaczki 2. Jeżeli wrzucę widget zegaru z pogodą, to krzaczki pojawiają się między dniem, miesiącem i rokiem (jakby zamiast kropki) Na razie tylko w tych miejscach to zauważyłem, jaka może być przyczyna? Coś źle się wgrało? Pozdrawiam
Maciek156 Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Opublikowano 12 Lutego 2016 (edytowane) Nie... nie pomyślałem, że to może być wina motywu. Już sprawdzam. //edit Wina motywu, ale jak w takim razie sprawdzić czy motyw będzie ok czy nie, przed instalacją? Czy nie ma takiej opcji i każdy może być gdzieś rozkrzaczony? Edytowane 12 Lutego 2016 przez Maciek156
Nezumi Opublikowano 12 Lutego 2016 Opublikowano 12 Lutego 2016 49 minut temu, Maciek156 napisał: Nie... nie pomyślałem, że to może być wina motywu. Już sprawdzam. //edit Wina motywu, ale jak w takim razie sprawdzić czy motyw będzie ok czy nie, przed instalacją? Czy nie ma takiej opcji i każdy może być gdzieś rozkrzaczony? Wszystko zależy od motywu... Jedyny sposób, pobrać i sprawdzić . Na domyślnym motywie masz spolszczone wszystko . 1
Acid Opublikowano 12 Lutego 2016 Opublikowano 12 Lutego 2016 Nie... nie pomyślałem, że to może być wina motywu. Już sprawdzam. //edit Wina motywu, ale jak w takim razie sprawdzić czy motyw będzie ok czy nie, przed instalacją? Czy nie ma takiej opcji i każdy może być gdzieś rozkrzaczony? Sprawdzić? A co to za problem. Pobierasz... Nie pasuje. Usuwasz. Poza tym są motywy gdzie w sms jest ikona lub strzalka i niekoniecznie chiński tekst. Wysłano z Mi4c 1
Maciek156 Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Opublikowano 12 Lutego 2016 (edytowane) No tak, ale korzystając z motywu jakiś czas, od razu nie wyłapiesz krzaczków... a ten motyw co miałem śmigał ok, a po jakimś czasie, zaczęły widgety się inaczej wyświetlać, pojawiły się jakieś dziwne entery też i krzaczki. //edit Ogólnie to problem rozwiązany, dzięki za pomoc! Edytowane 12 Lutego 2016 przez Maciek156
Nezumi Opublikowano 12 Lutego 2016 Opublikowano 12 Lutego 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi