Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Zaktualizowałem Redmi2 do najnowszej wersji MIUI Polska i w dwóch miejscach zauważyłem chińskie krzaczki:

1. Wysyłanie sms - zamiast "wyślij" lub ikonki mam chińskie krzaczki

2. Jeżeli wrzucę widget zegaru z pogodą, to krzaczki pojawiają się między dniem, miesiącem i rokiem (jakby zamiast kropki)

Na razie tylko w tych miejscach to zauważyłem, jaka może być przyczyna? Coś źle się wgrało?

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Nie... nie pomyślałem, że to może być wina motywu. Już sprawdzam.

//edit

Wina motywu, ale jak w takim razie sprawdzić czy motyw będzie ok czy nie, przed instalacją? Czy nie ma takiej opcji i każdy może być gdzieś rozkrzaczony?

Edytowane przez Maciek156
Opublikowano
49 minut temu, Maciek156 napisał:

//edit

Wina motywu, ale jak w takim razie sprawdzić czy motyw będzie ok czy nie, przed instalacją? Czy nie ma takiej opcji i każdy może być gdzieś rozkrzaczony?

Wszystko zależy od motywu... Jedyny sposób, pobrać i sprawdzić :P. Na domyślnym motywie masz spolszczone wszystko :P.

• Like 1
Opublikowano

//edit

Sprawdzić? A co to za problem. Pobierasz... Nie pasuje. Usuwasz.

Poza tym są motywy gdzie w sms jest ikona lub strzalka i niekoniecznie chiński tekst.

Wysłano z Mi4c

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

No tak, ale korzystając z motywu jakiś czas, od razu nie wyłapiesz krzaczków... a ten motyw co miałem śmigał ok, a po jakimś czasie, zaczęły widgety się inaczej wyświetlać, pojawiły się jakieś dziwne entery też i krzaczki.

//edit

Ogólnie to problem rozwiązany, dzięki za pomoc! :)

Edytowane przez Maciek156
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...